
CALLER'S CHOICE
Σουρεαλιστικές προτάσεις και ακραία σενάρια αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης έρχονται από τις Ευρωπαϊκές χώρες, δείγμα του πόσο πολύ φοβούνται όλοι τον επερχόμενο χειμώνα, λόγω της συνεχώς επιδεινούμενης ενεργειακής κρίσης.
Εργαζόμενοι με κουβέρτες, επιχειρήσεις που μεταναστεύουν τον χειμώνα στην Αφρική και συστάσεις για μπάνιο με κρύο νερό είναι μόνο μερικά από τα εξωφρενικά μέτρα που σκέφτονται να επιβάλλουν οι κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τον πιο σκληρό χειμώνα από τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
H σχεδόν σουρεαλιστική πραγματικότητα για την οποία ετοιμάζεται η Ευρώπη περιλαμβάνει από διανομή κουβέρτας στο κρύο γραφείο μέχρι τοπικές πλύσεις αντί για ντους.
Δύο από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Δανίας, συγκέντρωσαν κουβέρτες, ζακέτες και μπλούζες για να τα διαθέσουν σε 3.400 υπαλλήλους τους.
Οι προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας
Η Δανία προτείνει κουβέρτες, ζακέτες και μπλούζες στους υπαλλήλους, ενώ η Γερμανία προτείνει βρεγμένα πανιά για τοπικές πλύσεις αντί για ντους, όπως πρότεινε ο πρωθυπουργός της Βάδης Βυτεμβέργης.
Το ζεστό νερό θα είναι πλέον είδος πολυτελείας σε επιχειρήσεις και τράπεζες. Βρεγμένα πανιά για τοπικές πλύσεις αντί για ντους και διακοπή ζεστού νερού σε επιχειρήσεις και τράπεζες.
Στη Γαλλία, ο Πύργος του Άιφελ θα σβήνει νωρίτερα από τα μεσάνυχτα, ενώ γίνονται εισηγήσεις να κλείνουν τα router όταν δε χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, υπάρχει σύσταση να κλείνουν τα router του wifi. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, οι Γάλλοι είναι πρόθυμοι να κάνουν οικονομία από την στιγμή που η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους παρέχει οικονομική βοήθεια.
Στη Μεγάλη Βρετανία στέλνουν προσωπικό εταιριών στη Νότια Αφρική και ενθαρρύνουν το προσωπικό να δουλεύει από το σπίτι. Στην Ισπανία συζητείται η εφαρμογή αυστηρής οδηγίας για τοποθέτηση αυτόματης πόρτας στα καταστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας.
Την περίοδο του χειμώνα, η θερμοκρασία στους δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να είναι πάνω από τους 19 βαθμούς.
Στην Ιταλία προτείνεται κλείσιμο καταστημάτων μία ώρα νωρίτερα. Επιχειρήσεις και σωματεία κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να κάνει περισσότερα παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί 52 δισ. ευρώ για να ανακουφιστούν από την πίεση.
Στη Σουηδία κλειδωμένοι θα είναι οι θερμοστάτες στους 21 βαθμούς.
Ροή Ειδήσεων

09/07/2025 | 14:50
Απελευθερώθηκε το πλήρωμα του 2ου πλοίου που ήταν υπό ομηρεία από τους Χούθι – Οι «Ασπίδες» συστήνουν να μην περνούν τα πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα
09/07/2025 | 14:47
Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για το 2015: Ζητά απεγνωσμένα να ξεπλυθεί από τον ολέθριο ρόλο του
09/07/2025 | 14:40
Κωνσταντίνος Βασάλος για Άρια Καλύβα: «Έχει πει τα χειρότερα για μένα, δεν έχει συναίσθηση των πραγμάτων»

09/07/2025 | 14:32
Έρχεται καύσωνας διαρκείας από την ερχόμενη εβδομάδα, πού και πότε θα δούμε 43άρια
09/07/2025 | 14:31
Σοκάρει το κατηγορητήριο για Μουρτζούκου: Πώς επιχείρησε 4 φορές να θανατώσει το παιδί της
09/07/2025 | 14:30
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον σιδηρόδρομο – Αλλαγές σε ασφάλεια, εποπτεία και ΟΣΕ

09/07/2025 | 14:28
Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Κλείνει η δίοδος από τη Λιβύη, όποιος μπαίνει παράνομα θα κρατείται
09/07/2025 | 14:20
Μασσαλία: 110 τραυματίες από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά – Κλειστό το αεροδρόμιο, σταμάτησαν τα τρένα
09/07/2025 | 14:10
Τέμπη: Απορρίφθηκε από τον Εφέτη Ανακριτή το αίτημα πραγματογνωμοσύνης στους μετασχηματιστές

09/07/2025 | 13:30
Ρέθυμνο: Στη “φάκα” 37χρονη που εξαπατούσε ηλικιωμένους – Είχε εισπράξει 15.500 ευρώ

08/07/2025 | 13:07
Π. Μαρινάκης: Σήμερα γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας μας

08/07/2025 | 18:10
Χείμαρρος ο Γιώργος Τσαλίκης για Ειρήνη Μουρτζούκου: «Περιφερόταν σαν σταρ στα κανάλια… και τελικά της πέρασαν χειροπέδες»

08/07/2025 | 11:49
Πανδημία κορονοϊού: Στο στόχαστρο των Αρχών ο πρώην δήμαρχος της Ουχάν – Διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις
08/07/2025 | 17:46
Πόλεμος Ισραήλ – Ιράν: Για πρώτη φορά Ισραηλινός αξιωματούχος αναγνωρίζει πως το Ιράν έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις
08/07/2025 | 10:55
Φάκελος με λευκή σκόνη από Ρωσία και παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή – Κινητοποίηση της ΕΜΑΚ
08/07/2025 | 16:17