Αθήνα

17 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πικραμένος ο Γιάννης Βογιατζής: «Ήθελα να μου εξηγήσει ο Τόλης Βοσκόπουλος σε τι έφταιξα» (ΒΙΝΤΕΟ)

CALLER'S CHOICE

Κώστας Σκανδαλίδης στο TheCaller: Θα πάμε με την Ελλάδα και ζητάμε από το λαό να μας βάλει με τη ψήφο του στη θέση του οδηγού

Οι τρεις απαντήσεις που οφείλει να δώσει το Συνέδριο της ΔΗΣΥ

“Τη Δευτέρα πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με τρεις απαντήσεις. Η πρώτη αφορά τη οριστική απόφασή μας να πορευτούμε ως παράταξη αυτόνομα διεκδικώντας την ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στις επόμενες εκλογές”.

Κώστας Σκανδαλίδης στο TheCaller: Θα πάμε με την Ελλάδα και ζητάμε από το λαό να μας βάλει με τη ψήφο του στη θέση του οδηγούΣυνέντευξη στον Βαγγέλη Γιακουμή

“Οι αλλαγές αυτές δεν εξαντλούνται στις επιταγές της τροϊκας και των δανειστών. Δεν στοχεύουν απλώς να παρακάμψουν την κρίση με την ευημερία των αριθμών που προσπαθεί να εμφανίσει ο Πρωθυπουργός”

“Τι σχέση έχει με την πραγματική και δημοκρατική αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτοαναιρείται από την μια μέρα στην άλλη, που διαχειρίζεται τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος ως κομματικό φέουδο και που συμμαχεί στρατηγικά με ένα ακροδεξιό μόρφωμα”.

“Γιατί η ήττα μας το 2012 ήταν καταθλιπτική, γιατί μας ταλανίζουν ακόμη εσωτερικοί λογαριασμοί από το παρελθόν, γιατί από παράδοση η παράταξη ενώ διαθέτει τα καλύτερα στελέχη έχει και τους περισσότερους επίδοξους αρχηγούς και γιατί το κυριότερο”

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης , την ώρα που το συνέδριο της δημοκρατικής συμπαράταξης ανοίγει με τις εργασίες του για μια ενιαία κεντροαριστερά, με ζητούμενο την ενιαία εκπροσώπηση αλλά και τη μέγιστη ανάδειξη στην κοινωνία, ο βουλευτής της Ά Αθήνας μιλά στο the caller .gr για τα μηνύματα και τα συμπεράματα που θα πρέπει να βγούνε απο το συνέδριο.

Ο ίδιος πιστεύει οτι το συνέδριο της ΔΗΣΥ οφείλει και πρέπει να δώσει τρεις απαντήσεις και μιλά με ευθύτητα για τους λόγους που τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς και αυτό εχει πολυ συγκεκριμένους λόγους οπως εξηγεί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Σκανδαλίδη στο TheCaller.gr:

Κύριε Σκανδαλίδη τι ευελπιστείτε προσωπικά από το συνέδριο της ΔΗΣΥ και ποιοί κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι οι στόχοι την επόμενη ημέρα;

Τη Δευτέρα πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με τρεις απαντήσεις. Η πρώτη αφορά τη οριστική απόφασή μας να πορευτούμε ως παράταξη αυτόνομα διεκδικώντας την ανατροπή του σημερινού

συσχετισμού δυνάμεων στις επόμενες εκλογές. Η δεύτερη αφορά το σχεδιασμό ενός δρόμου για τη χώρα που θα μας βγάλει στο ξέφωτο, τις πολιτικές που συνιστούν μια νέου τύπου ανάπτυξη. Η τρίτη αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως νέου ενιαίου φορέα. Και αυτές οι απαντήσεις να δοθούν σε κλίμα συσπείρωσης και ενότητας γιατί αρκετά πληγώθηκε ως τώρα ο χώρος. Ήδη με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των δυνάμεων στο Συνέδριο το πρώτο βήμα έγινε. Το δεύτερο θα είναι το αποφασιστικό γιατί θα στείλουμε μήνυμα στη βάση της παράταξης.

Είστε ο υπεύθυνος από το ΠΑΣΟΚ της διαμόρφωσης του σχεδίου Ελλάδα. Πείτε μας σας παρακαλώ πολύ περι τίνος πρόκειται και αν ειναι στην ουσία , ο οδικός χάρτης της χώρας στη μετά μνημονίων εποχή.

Το Σχέδιο Ελλάδα έχει μια ειδοποιό διαφορά από τα μέχρι τώρα κομματικά προγράμματα. Δεν είναι μόνο οδικός χάρτης για μετά τα μνημόνια, είναι κυρίως οδικός χάρτης για το πώς μέσα από την επανεκκίνηση της ανάπτυξης θα βγούμε απ’ αυτά και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα για να υπάρξει άλλος δρόμος απ’ αυτόν που ακολουθούμε. Οι αλλαγές αυτές δεν εξαντλούνται στις επιταγές της τρόϊκας και των δανειστών. Δεν στοχεύουν απλώς να παρακάμψουν την κρίση με την ευημερία των αριθμών που προσπαθεί να εμφανίσει ο Πρωθυπουργός. Θέλουμε να την υπερβούμε οριστικά σχεδιάζοντας ένα νέο μοντέλο με κυρίαρχη λογική την ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση και την Ελλάδα των Περιφερειών.

Τι απαντάτε προσωπικά στην πρόσκληση Τσίπρα προς τη ΔΗΣΥ για κυβερνώσα αριστερά.

Με προκαλείτε γιατί «Κυβερνώσα Αριστερά» είναι ο τίτλος και το περιεχόμενο μιας δικής πρότασης του 2007. Και σας ερωτώ. Τι σχέση έχει με την πραγματική και δημοκρατική αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτοαναιρείται από την μια μέρα στην άλλη, που διαχειρίζεται τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος ως κομματικό φέουδο και που συμμαχεί στρατηγικά με ένα ακροδεξιό μόρφωμα. Είχε ο Α. Τσίπρας την ευκαιρία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του ‘ 15, μετά την συμπαράταξη του Ιουλίου, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου να αλλάξει στρατηγική. Τώρα που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και απομόνωση και αναζητά συνενόχους είναι πολύ αργά. Και, δεν έχει δυστυχώς, ίχνος αξιοπιστίας η πρόσκλησή του.

Γιατί κ. Σκανδαλίδη δεν είναι τόσο εύκολο να ενοποιηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς σε μια μεγάλη ενιαία παράταξη ως “σφήνα” ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ

Γιατί η ήττα μας το 2012 ήταν καταθλιπτική, γιατί μας ταλανίζουν ακόμη εσωτερικοί λογαριασμοί από το παρελθόν, γιατί από παράδοση η παράταξη ενώ διαθέτει τα καλύτερα στελέχη έχει και τους περισσότερους επίδοξους αρχηγούς και γιατί το κυριότερο , δεν διαμορφώσαμε ακόμη τους πολιτικούς όρους για μια πραγματική αναγέννηση του χώρου. Όμως, τα τελευταία χρόνια εξακολουθούμε να αποτελούμε την προοδευτική φωνή και τη δύναμη της εθνικής ευθύνης, να διαθέτουμε τα καλύτερα στελέχη, να έχουμε τις πιο συγκεκριμένες προτάσεις και τις πιο προοδευτικές λύσεις. Έγιναν βήματα μπροστά και πρόσφατα επιταχύνονται οι διαδικασίες που θα ολοκληρώσουν τη μετεξέλιξη του χώρου. Το Συνέδριο μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό άλμα μπροστά.

Στις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν, η ΔΗΣΥ, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συγκυβερνήσει για τη χώρα με τη ΝΔ αν οι πολίτες την επιλέξουν αλλά όμως δεν διαθέτει αυτοδυναμία ; Τι θα κάνετε ως κόμμα όταν έρθει αυτή η ώρα που αν και νωρίς πρέπει από τώρα να λάβετε υπόψη σας όλα τα ενδεχόμενα.

Στις εκλογές όποτε και αν γίνουν ο λαός μπορεί να αναδείξει ξανά τη δημοκρατική παράταξη σε καταλύτη των εξελίξεων που θα επανενώσει το λαό, θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και την προοδευτική διακυβέρνηση. Κι αυτό μόνο μια πραγματικά αυτόνομη κεντροαριστερά μπορεί να το πετύχει. Με ρωτάτε με ποιους θα πάμε μετά τις εκλογές. Και μόνο η απάντηση στο ερώτημα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το ρόλο της συμπληρωματικής δύναμης του ουραγού. Θα πάμε με την Ελλάδα και ζητάμε από το λαό να μας βάλει με τη ψήφο του στη θέση του οδηγού.

Ροή Ειδήσεων

27/11/2021 | 22:53

Συγκλονίζει η Μαίρη Χρονοπούλου: «Ήμουν κάμποσες μέρες στην εντατική κλινικά νεκρή» (vid)

27/11/2021 | 22:42

Η ΑΕΚ έβγαλε χαρακτήρα στο «χαλί» των Ιωαννίνων και κράτησε… ζωντανό το πρωτάθλημα!

27/11/2021 | 22:34

J2US: Η Δέσποινα Βανδή «κατσάδιασε» την Μαρίνα Πατούλη – «Πήγαινε πάνω στη σκηνή σαν να έκλαιγε» (vid)

27/11/2021 | 22:25

Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

27/11/2021 | 22:22

Άφωνοι στο J2US από την Super Κική: «Μόνο μην το μυρίσεις το φόρεμα μου! Νήλα! Έχω χ@στεί πάνω μου… » (vid)

27/11/2021 | 21:37

Καιρός: Επιδείνωση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

27/11/2021 | 21:30

Θρίλερ με εξαφάνιση 39χρονου από τον Πειραιά – Αγνοείται εδώ και 9 μήνες

27/11/2021 | 21:12

Νίκος Γαλανός: Σταμάτησα τα «χαρτιά» γιατί έπρεπε να πουλήσω το αμάξι μου για να ξεχρεώσω (vid)

27/11/2021 | 20:56

Νίκος Χατζηνικολάου-Κρίστη Τσολακάκη: Tο τρυφερό φιλί μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο (EIKONA)

27/11/2021 | 20:39

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε απόγνωση οι Έλληνες της Μποτσουάνα που ψάχνουν τρόπο να φύγουν για Χριστούγεννα (vid)

27/11/2021 | 20:23

Ξέσπασε η Παρασκευή Κερασιώτη για την 8χρονη Ρομά: «Δε πρέπει να λέγονται άνθρωποι αυτοί»

27/11/2021 | 20:11

Χριστίνα Λαμπίρη: «Έσπασε» μιλώντας για τους γονείς τους που έχουν φύγει από τη ζωή – «Μου λείπουν… » (vid)

27/11/2021 | 20:00

Πίτερ Πιοτ: «Η “μετάλλαξη Όμικρον” μπορεί να είναι αυτή που φοβόμασταν» – Συναγερμός στο «Ελ.Βενιζέλος» – Σε καραντίνα πέντε Έλληνες ναυτικοί από τη νότια Αφρική

27/11/2021 | 19:42

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Αλικάκος: «Aισθάνομαι την μητέρα μου ζωντανή νεκρή» (vid)

27/11/2021 | 19:10

Ηράκλειο: Αυτοκίνητο που οδηγούσε 90χρονος παρέσυρε δίχρονο παιδί
Κορονοϊός – Μόσιαλος για μετάλλαξη Όμικρον: Είναι πιο μεταδοτική αλλά τα συμπτώματα δεν είναι διαφορετικά
Έλενα Ακρίτα για Νίκο Ανδρουλάκη: Ίσως στην παρούσα φάση είναι ο πιο κατάλληλος
Πρόεδρος της Metron Analysis κατά Κασιμάτη: «Τουλάχιστον έχε το θάρρος να το γράψεις από μόνος σου»
Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Πολύ πιο μεταδοτική από «Δ» και «Β»- Ανεμβολίαστη Αιγύπτια το πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο
Άρης Σερβετάλης: Η εταιρεία παραγωγής βάζει τα πράγματα στη θέση τους – Η ανακοίνωση της
Η «μαγική» στιγμή που η θάλασσα στο Ρίο αλλάζει χρώμα – Μοναδικές εικόνες από drone (vid)