Αθήνα

 

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

1100 7146d79f 6862 4783 beac acf69c6c7968
Η Επίθεση στο Περλ Χάρμπορ: O ιστορικός βομβαρδισμός που σημάδεψε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

CALLER'S CHOICE

Κώστας Σκανδαλίδης στο TheCaller: Θα πάμε με την Ελλάδα και ζητάμε από το λαό να μας βάλει με τη ψήφο του στη θέση του οδηγού

Οι τρεις απαντήσεις που οφείλει να δώσει το Συνέδριο της ΔΗΣΥ

“Τη Δευτέρα πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με τρεις απαντήσεις. Η πρώτη αφορά τη οριστική απόφασή μας να πορευτούμε ως παράταξη αυτόνομα διεκδικώντας την ανατροπή του σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στις επόμενες εκλογές”.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Γιακουμή

“Οι αλλαγές αυτές δεν εξαντλούνται στις επιταγές της τροϊκας και των δανειστών. Δεν στοχεύουν απλώς να παρακάμψουν την κρίση με την ευημερία των αριθμών που προσπαθεί να εμφανίσει ο Πρωθυπουργός”

“Τι σχέση έχει με την πραγματική και δημοκρατική αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτοαναιρείται από την μια μέρα στην άλλη, που διαχειρίζεται τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος ως κομματικό φέουδο και που συμμαχεί στρατηγικά με ένα ακροδεξιό μόρφωμα”.

“Γιατί η ήττα μας το 2012 ήταν καταθλιπτική, γιατί μας ταλανίζουν ακόμη εσωτερικοί λογαριασμοί από το παρελθόν, γιατί από παράδοση η παράταξη ενώ διαθέτει τα καλύτερα στελέχη έχει και τους περισσότερους επίδοξους αρχηγούς και γιατί το κυριότερο”

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης , την ώρα που το συνέδριο της δημοκρατικής συμπαράταξης ανοίγει με τις εργασίες του για μια ενιαία κεντροαριστερά, με ζητούμενο την ενιαία εκπροσώπηση αλλά και τη μέγιστη ανάδειξη στην κοινωνία, ο βουλευτής της Ά Αθήνας μιλά στο the caller .gr για τα μηνύματα και τα συμπεράματα που θα πρέπει να βγούνε απο το συνέδριο.

Ο ίδιος πιστεύει οτι το συνέδριο της ΔΗΣΥ οφείλει και πρέπει να δώσει τρεις απαντήσεις και μιλά με ευθύτητα για τους λόγους που τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς και αυτό εχει πολυ συγκεκριμένους λόγους οπως εξηγεί.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Σκανδαλίδη στο TheCaller.gr:

Κύριε Σκανδαλίδη τι ευελπιστείτε προσωπικά από το συνέδριο της ΔΗΣΥ και ποιοί κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι οι στόχοι την επόμενη ημέρα;

Τη Δευτέρα πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με τρεις απαντήσεις. Η πρώτη αφορά τη οριστική απόφασή μας να πορευτούμε ως παράταξη αυτόνομα διεκδικώντας την ανατροπή του σημερινού

συσχετισμού δυνάμεων στις επόμενες εκλογές. Η δεύτερη αφορά το σχεδιασμό ενός δρόμου για τη χώρα που θα μας βγάλει στο ξέφωτο, τις πολιτικές που συνιστούν μια νέου τύπου ανάπτυξη. Η τρίτη αφορά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως νέου ενιαίου φορέα. Και αυτές οι απαντήσεις να δοθούν σε κλίμα συσπείρωσης και ενότητας γιατί αρκετά πληγώθηκε ως τώρα ο χώρος. Ήδη με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των δυνάμεων στο Συνέδριο το πρώτο βήμα έγινε. Το δεύτερο θα είναι το αποφασιστικό γιατί θα στείλουμε μήνυμα στη βάση της παράταξης.

Είστε ο υπεύθυνος από το ΠΑΣΟΚ της διαμόρφωσης του σχεδίου Ελλάδα. Πείτε μας σας παρακαλώ πολύ περι τίνος πρόκειται και αν ειναι στην ουσία , ο οδικός χάρτης της χώρας στη μετά μνημονίων εποχή.

Το Σχέδιο Ελλάδα έχει μια ειδοποιό διαφορά από τα μέχρι τώρα κομματικά προγράμματα. Δεν είναι μόνο οδικός χάρτης για μετά τα μνημόνια, είναι κυρίως οδικός χάρτης για το πώς μέσα από την επανεκκίνηση της ανάπτυξης θα βγούμε απ’ αυτά και ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν τώρα για να υπάρξει άλλος δρόμος απ’ αυτόν που ακολουθούμε. Οι αλλαγές αυτές δεν εξαντλούνται στις επιταγές της τρόϊκας και των δανειστών. Δεν στοχεύουν απλώς να παρακάμψουν την κρίση με την ευημερία των αριθμών που προσπαθεί να εμφανίσει ο Πρωθυπουργός. Θέλουμε να την υπερβούμε οριστικά σχεδιάζοντας ένα νέο μοντέλο με κυρίαρχη λογική την ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση και την Ελλάδα των Περιφερειών.

Τι απαντάτε προσωπικά στην πρόσκληση Τσίπρα προς τη ΔΗΣΥ για κυβερνώσα αριστερά.

Με προκαλείτε γιατί «Κυβερνώσα Αριστερά» είναι ο τίτλος και το περιεχόμενο μιας δικής πρότασης του 2007. Και σας ερωτώ. Τι σχέση έχει με την πραγματική και δημοκρατική αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτοαναιρείται από την μια μέρα στην άλλη, που διαχειρίζεται τη δημοκρατία, τους θεσμούς και το κράτος ως κομματικό φέουδο και που συμμαχεί στρατηγικά με ένα ακροδεξιό μόρφωμα. Είχε ο Α. Τσίπρας την ευκαιρία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του ‘ 15, μετά την συμπαράταξη του Ιουλίου, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου να αλλάξει στρατηγική. Τώρα που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και απομόνωση και αναζητά συνενόχους είναι πολύ αργά. Και, δεν έχει δυστυχώς, ίχνος αξιοπιστίας η πρόσκλησή του.

Γιατί κ. Σκανδαλίδη δεν είναι τόσο εύκολο να ενοποιηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς σε μια μεγάλη ενιαία παράταξη ως “σφήνα” ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ

Γιατί η ήττα μας το 2012 ήταν καταθλιπτική, γιατί μας ταλανίζουν ακόμη εσωτερικοί λογαριασμοί από το παρελθόν, γιατί από παράδοση η παράταξη ενώ διαθέτει τα καλύτερα στελέχη έχει και τους περισσότερους επίδοξους αρχηγούς και γιατί το κυριότερο , δεν διαμορφώσαμε ακόμη τους πολιτικούς όρους για μια πραγματική αναγέννηση του χώρου. Όμως, τα τελευταία χρόνια εξακολουθούμε να αποτελούμε την προοδευτική φωνή και τη δύναμη της εθνικής ευθύνης, να διαθέτουμε τα καλύτερα στελέχη, να έχουμε τις πιο συγκεκριμένες προτάσεις και τις πιο προοδευτικές λύσεις. Έγιναν βήματα μπροστά και πρόσφατα επιταχύνονται οι διαδικασίες που θα ολοκληρώσουν τη μετεξέλιξη του χώρου. Το Συνέδριο μπορεί να αποτελέσει ένα μικρό άλμα μπροστά.

Στις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν, η ΔΗΣΥ, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συγκυβερνήσει για τη χώρα με τη ΝΔ αν οι πολίτες την επιλέξουν αλλά όμως δεν διαθέτει αυτοδυναμία ; Τι θα κάνετε ως κόμμα όταν έρθει αυτή η ώρα που αν και νωρίς πρέπει από τώρα να λάβετε υπόψη σας όλα τα ενδεχόμενα.

Στις εκλογές όποτε και αν γίνουν ο λαός μπορεί να αναδείξει ξανά τη δημοκρατική παράταξη σε καταλύτη των εξελίξεων που θα επανενώσει το λαό, θα επιβάλλει την εθνική συνεννόηση και την προοδευτική διακυβέρνηση. Κι αυτό μόνο μια πραγματικά αυτόνομη κεντροαριστερά μπορεί να το πετύχει. Με ρωτάτε με ποιους θα πάμε μετά τις εκλογές. Και μόνο η απάντηση στο ερώτημα σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το ρόλο της συμπληρωματικής δύναμης του ουραγού. Θα πάμε με την Ελλάδα και ζητάμε από το λαό να μας βάλει με τη ψήφο του στη θέση του οδηγού.

Ροή Ειδήσεων

ekav thalassa

08/12/2023 | 22:24

Σοκ στα Καμένα Βούρλα: 56χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του με χάπια

08/12/2023 | 22:16

Iνστιτούτο Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε: Εξ αποστάσεως εκδήλωση πληροφόρησης για ανέργους σε συνεργασία με το Δήμο Καρύστου

08/12/2023 | 22:09

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου που είχε ελαιόλαδο αμφιβόλου προέλευσης
gsee

08/12/2023 | 22:04

ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Εξ αποστάσεως εκδήλωση πληροφόρησης για ανέργους και εργαζόμενους

08/12/2023 | 21:59

Ο Μακρόν προτρέπει τον Νετανιάχου να ανοίξει δεύτερο σημείο διέλευσης για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

08/12/2023 | 21:51

Super League 1 – Ανακοίνωση διαιτητών: «Ήρθε η ώρα για σκληρές αποφάσεις»
dimitra sigala 081223

08/12/2023 | 21:38

Δήμητρα Σιγάλα: «Είναι μια απώλεια που μου στοίχισε πολύ γιατί ήταν αιφνίδια»

08/12/2023 | 21:27

Υπεγράφη η εγκύκλιος για την αύξηση των κύριων συντάξεων κατά 3% από την 1η Ιανουαρίου 2024

08/12/2023 | 21:14

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»: Ανατριχίλα προκαλούν οι αγωνιώδεις εκκλήσεις των αστυνομικών για τον τραυματία συνάδελφό τους
spaliaras 081223

08/12/2023 | 20:58

Γιάννης Σπαλιάρας: «Με πλησίασε για φωτογραφία και ξαφνικά με χούφτωσε στα γεννητικά όργανα»

08/12/2023 | 20:42

Βουλή – Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

08/12/2023 | 20:34

Νάντια Μπουλέ: «Πέρασα δύσκολα στην τηλεόραση, προσπαθούσα να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας»

08/12/2023 | 20:19

Χαμόγελο του Παιδιού: Βρέθηκε η 13χρονη που είχε εξαφανιστεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

08/12/2023 | 20:10

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

08/12/2023 | 19:58

Πάτρα: Αυτοπυροβολήθηκε 22χρονος – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση
xaris alexiou 081223
Συγκλονίζει η Χάρις Αλεξίου: «Έλεγα ότι εγώ δεν είμαι άρρωστη, δεν είναι αυτό, αποκλείεται»
neaerdogan maximou 071223
Γαλλία: Πώς σχολίασε ο Τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
Πρετεντέρης: «Θα μετονομαστεί σε Νέος Κασσσελάκης και θα την κάνει για κανένα Νέο Μαϊάμι»
giannis antetokoumpo 300723
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε 29! «Χαρείτε τη ζωή σας»
ntora koutrokoi 071223
Ντ.Κουτροκόη: «Η επέμβαση στις φωνητικές μου χορδές απέτυχε – Κινδύνευσα να χάσω τη σεζόν στο Action 24»
220320233730 daddy yankee file 09222021 restricted
Aπίστευτο: Ο Daddy Yankee εγκαταλείπει τη μουσική για να αφιερώσει τη ζωή του στη θρησκεία!