Αθήνα

20 oC

αραιές νεφώσεις

Κυρανάκης στο TheCaller: Μέχρι και τον κ. Μητσοτάκη έχουν βγάλει ακροδεξιό- Δεν γίνεται στη χώρα μας να μην ξέρουμε ποιος μπαίνει

«Είμαστε συνεπείς απέναντι στον ελληνικό λαό, συνεπείς σε αυτό που υποσχεθήκαμε», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον αρχισυντάκτη του TheCaller, Κωστή Μοσχολιό, σχετικά με τη ψήφο των απόδημων Ελλήνων, για την οποία το κυβερνών κόμμα κατηγορήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιδιώκει να μετατρέψει την ομογένεια σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων».

«Είμαστε συνεπείς απέναντι στον ελληνικό λαό, συνεπείς σε αυτό που υποσχεθήκαμε», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στον αρχισυντάκτη του TheCaller, Κωστή Μοσχολιό, σχετικά με τη ψήφο των απόδημων Ελλήνων, για την οποία το κυβερνών κόμμα κατηγορήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιδιώκει να μετατρέψει την ομογένεια σε πρεσβευτή κομματικών συμφερόντων».

«Υποσχεθήκαμε ότι θα φέρουμε ένα νομοσχέδιο για τη ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού και αυτό κάνουμε. Θα επιδιώξουμε συναίνεση όταν φέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ την πρότασή του, γιατί χρειάζεται η ψήφος των 2/3 της Βουλής. Χρειαζόμαστε 200 ψήφους και αυτή τη στιγμή έχουμε 199. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με κάποια κόμματα, θέλουν να μπλοκάρουν την πρόταση. Το βασικό για εμάς είναι ότι οι Έλληνες του Εξωτερικού το 2023 να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Δεν θεωρούμε ότι κανείς πρέπει να βλέπει κομματικά την διαδικασία. Πρέπει να έχουν άποψη για τη συνδιαμόρφωση των συνθηκών στην Ελλάδα, ώστε κάποια στιγμή να επιστρέφουν», είπε ο κ. Κυρανάκης αναφερόμενος στο μέγα ζήτημα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων και την αναγκαιότητα να υπάρξει μία κοινώς αποδεκτή πρόταση.

«Αν για κάποιο πολιτικό πρόσωπο υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία θα πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες με βάση το νόμο», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στο TheCaller Web TV για το τι θα γίνει αν υπάρξουν ευθύνες για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση Novartis. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε 10 πολιτικούς του αντιπάλους χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Με την προανακριτική επιτροπή θα μάθουμε πράγματα, ο κ. Παπαγγελόπουλος θα κληθεί να απαντήσει». 

«Δεν μιλάμε πλέον για προσφυγικό, μιλάμε για μεταναστευτικό από τη στιγμή μάλιστα που τα επίσημα στοιχεία από τον Ιούλιο και μετά, δείχνουν ότι 9/10 -κάποιες ημέρες και 10/10- δεν έχουν το προφίλ του πρόσφυγα. Όπως και εμείς δεν μπορούμε να πάμε στις χώρες τους παράνομα, με το έτσι θέλω, έτσι αυτοί δεν μπορούν να μπαίνουν στη χώρα. Η βασική διαφορά με την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κλειστά κέντρα, άρα όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, θα ξέρουν ότι θα είναι σε ένα κλειστό κέντρο προαναχωρησιακό και αν δεν γίνει δεκτή η αίτηση ασύλου θα απελαύνονται. Δεν γίνεται στη χώρα μας να μην ξέρουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Δεν γίνεται να είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι», σχολίασε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης για το μεταναστευτικό.

«Τον όρο λαθρομετανάστης τον έχει χρησιμοποιήσει και ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μουζάλας και ο κ. Κουβέλης, ή από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης. Ο όρος τώρα ξαφνικά δεν τους αρέσει, ενώ παλαιότερα θα το χρησιμοποιούσαν, για να αναμασήσουν την καραμέλα ότι η ΝΔ είναι ακροδεξιά. Κάποιοι τους λένε λαθρομετανάστες. Εγώ θέλω να τονίσω την παρανομία: παράνομοι μετανάστες. Μέχρι και τον κ. Μητσοτάκη έχουν βγάλει ακροδεξιό. Δεν περνάει αυτή η προπαγάνδα.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης σχολίασε κλείνοντας τα όσα ακούγονται για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτό που θα ήθελε είναι να δει σαν νέος άνθρωπος, ένα πρόσωπο που θα σηματοδοτεί κάτι νέο για τη χώρα. «Να φύγουμε λίγο από την περίοδο της κρίσης και τα πρόσωπα που συμβολίζουν προβληματικές καταστάσεις».

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο TheCaller Web TV και τον Κωστή Μοσχολιό:

Send this to a friend