Αθήνα

6 oC

αραιές νεφώσεις

Κύθνος: Οι δύο παραλίες με την κοινή αμμουδιά θα σας πείσουν ότι είστε στον παράδεισο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένα μοναδικό θέαμα θα αντικρίσει όποιος πάει στην Κύθνο και επιλέξει να βρεθεί στην παραλία της Κολώνας. Εκεί θα αντικρίσει δύο παραλίες που έχουν κοινή αμμουδιά.

Ένα μοναδικό θέαμα θα αντικρίσει όποιος πάει στην Κύθνο και επιλέξει να βρεθεί στην παραλία της Κολώνας. Εκεί θα αντικρίσει δύο παραλίες που έχουν κοινή αμμουδιά.

Η παραλία της Κολώνας στην Κύθνο είναι μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες των Κυκλάδων και πολλοί είναι εκείνοι που θα την χαρακτηρίσουν ονειρική.

Ουσιαστικά είναι μία αμμουδιά μήκους 240 μέτρων και πλάτους 80-100 μέτρων, που συνδέει την ακτή της Κύθνου με μια μικρή βραχονησίδα, αυτή του Αγίου Λουκά.

Η θάλασσα βρέχει και τις δύο πλευρές της λωρίδας άμμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκατέρωθεν δύο παραλίες με κοινή αμμουδιά, σχηματίζοντας αυτήν την ξεχωριστή εικόνα, η οποία από ψηλά μοιάζει πραγματικά ονειρική. Λόγω της θέσης της προστατεύεται ιδιαιτέρως από τον αέρα, με αποτέλεσμα να αποτελεί αγαπημένη επιλογή  όσων επισκέπτονται το νησί με σκάφος.

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Κύθνου, 3 χλμ. από τη Χώρα του νησιού και η πρόσβαση σε αυτή δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Για να την προσεγγίσετε θα πρέπει να περάσετε μέσα από έναν δύσβατο και αρκετά στενό, σε κάποια σημεία, χωματόδρομο. Ωστόσο, το τοπίο που θα αντικρίσετε είναι τόσο ιδιαίτερο, που πραγματικά θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Η ακρογιαλιά δεν είναι οργανωμένη, όπως και οι περισσότερες του νησιού, γι αυτό είναι καλό να φτάσετε εξοπλισμένοι με τα απολύτως απαραίτητα.

Send this to a friend