• Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
  • 01:47

Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Λάμπρος Κτεναβός: Ο τηλεοπτικός Οσμάν ή «Ύαινα του Πόντου» μιλά για το ρόλο του, την επιτυχία αλλά και το μωρό που απέκτησε με την Ειρήνη Ψυχράμη από τις Hi-5

«Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι αναμφίβολα μια από τις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες της φετινής σεζόν. Ιστορικά γεγονότα και μυθοπλασία «παντρεύονται» με έναν μοναδικό τρόπο δια χειρός Μανούσου Μανουσάκη, έχοντας πάντα ως πρώτο πλάνο τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι αναμφίβολα μια από τις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες της φετινής σεζόν. Ιστορικά γεγονότα και μυθοπλασία «παντρεύονται» με έναν μοναδικό τρόπο δια χειρός Μανούσου Μανουσάκη, έχοντας πάντα ως πρώτο πλάνο τη Γενοκτονία των Ποντίων.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Ο Λάμπρος Κτεναβός έχει αναλάβει το ρόλο του κακού και στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τον Οσμάν Τοπάλ, την «ύαινα του Πόντου», τον πρώην βαρκάρη που «έσφαξε» χιλιάδες Έλληνες του Πόντου.

«Αρχικά για τον ρόλο υπήρχε κάποιος άλλος πριν από εμένα αλλά για κάποιο όλο έφυγε. Όταν λοιπόν μου μίλησε ο κ. Μανουσάκης για το πώς θα αντιμετωπίσω τον συγκεκριμένο ρόλο αναφέρθηκε κυρίως στο μέρος της μυθοπλασίας. Μιλήσαμε για τον χαρακτήρα του Οσμάν που θα μπορούσε να μοιάσει στο γνωστό ιστορικό πρόσωπο βέβαια στη συνέχεια κατάλαβα ότι τα στοιχεία είναι τόσα πολλά που μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκείνος ήταν κουτσός κάτι που δεν έχω αποδώσει στο ρόλο.  Σε προσωπικό επίπεδε μου αρέσει πολύ που… ακουμπάμε σε αυτά τα ιστορικά στοιχεία. Δεν είναι μόνο που αναφερόμαστε στην Γενοκτονία των Ποντίων γιατί είμαστε Έλληνες είναι που αυτή τη στιγμή δίπλα μας γίνονται γενοκτονίες και το βλέπω σαν μια οφειλή, δηλαδή νιώθω βαθιά μέσα μου ότι αφυπνίζω τον κόσμο κάνοντας αυτή τη δουλειά ακόμα και με το κόστος να φαίνομαι κακός. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω σε μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία και μέχρι στιγμής το βιώνω πολύ όμορφα. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά την προβολή των επεισοδίων που ακολουθούν δηλαδή όταν ο κόσμος θα δει τι κάνει ο Οσμάν. Εκεί δεν ξέρω πώς θα το αντιμετωπίσει».

Ο Λάμπρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Οι γονείς του δεν ασχολούνταν με τις τέχνες ωστόσο η μικρή του αδελφή στάθηκε η αφορμή να ασχοληθεί με την υποκριτική: «Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ μικρός η αδελφή μου πήρε μέρος σε μια θεατρική παράσταση με την Άννα Φόνσου και μου άρεσε τόσο αυτό που είδα, που μάλλον με στιγμάτισε».

Ωστόσο, το πρώτο του πτυχίο ήταν στη Νοσηλευτική: «Τελείωσα τεχνική σχολή ως βοηθός νοσηλευτών και τα πρώτα χρόνια δούλεψα στον τομέα της νοσηλευτικής και συγκεκριμένα ήμουν βοηθός νοσοκόμος στο τμήμα χειρουργείων του Ιατρικού Αθηνών. Έχει μεγάλο βάρος αυτή η δουλειά, είναι… φορτίο» .

Τελικά ακολούθησε το όνειρό του και όπως μας λέει «σκεφτόμουν και σκέφτομαι αν αξίζω να είμαι ηθοποιός, αν είμαι ταλαντούχος. Βάζω μικρά dead lines και μέχρι στιγμής καταφέρνω τους στόχους».

Πριν λίγες ημέρες έγινε μπαμπάς από τη σύζυγό του Ειρήνη Ψυχράμη. Μια σχέση που μετρά μόλις ένα χρόνο περίπου και που επέλεξαν να την κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Ούτε ήθελα, ούτε θέλω δημοσιότητα.  Τώρα αυτό που ζούμε είναι μια ιδαίτερη κατάσταση γιατί έπεσαν όλα μαζί. Η επιτυχία του σήριαλ, το μωρό. Αν μπορούσα θα το έκρυβα όλο αυτό. Είμαστε μαζί με την Ειρήνη 1 χρόνο και το παιδί ήρθε αμέσως. Δεν ξέρω αν υπάρχει συνειδητό, ποιος τολμά να το γράψει αυτό. Απλά συνέβη και για αυτό λέγεται θαύμα! Με την Ειρήνη παντρευτήκαμε δυο μέρες πριν την γέννηση του παιδιού μας».

Send this to a friend