Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Λάρισα: Στην πόλη με τις 1674 καφετέριες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Λάρισα: Στην πόλη με τις 1674 καφετέριες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

H εφημερίδα larissanet.gr παρουσίασε σε ένα εκτενές ρεπορτάζ τους λόγους που μέχρι και πριν λίγες μέρες η Λάρισα ήταν η πόλη με τις 1674 καφετέριες .

Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία, υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.).

mikel-11

Αυτό το νούμερο γίνεται περισσότερο σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως το σύνολο των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό Επιμελητήριο έφτανε τις 16.308.

Ουσιαστικά προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ.

[adsense]

Δυστυχώς όμως, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Αδάμ, τα πράγματα δεν βαίνουν τόσο αισιόδοξα στον συγκεκριμένο τομέα.

19

«Το 2015 στη Λάρισα έκλεισαν 1109 επιχειρήσεις. Από τις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει, οι περισσότερες είναι ατομικές και δυστυχώς ο κόσμος συνεχίζει να επενδύει στην εστίαση. Ίσως να θεωρούν πως είναι μία εύκολη λύση με μικρό κεφάλαιο, αυτό όμως το οποίο δεν κατανοούν είναι πως δεν είναι πανάκεια να ανοίξει κάποιος ένα street cafe, γιατί έχουν ανοίξει πλέον πάρα πολλά και δυστυχώς αρχίζουν και κλείνουν αρκετά τέτοια καταστήματα. Αυτό συνεχίζει να είναι ένα πρόβλημα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αδάμ στο onlarissa.gr.

Send this to a friend