• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:19

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

Αναλαμβάνει αγώνα υπέρ ΣΥΡΙΖΑ ο Λαζόπουλος; «Κάποιοι χαρακτήρες στους Μήτσους θα ασχοληθούν με την πολιτική και άλλοι όχι…»

Τηλεοπτικό comeback κάνει ο Λάκης Λαζόπουλος μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», για το concept του οποίου μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Επιστρέφω στην τηλεόραση μετά από αρκετό καιρό. Όταν είναι να βγω έχω τέτοια αγωνία που ότι χαρά είναι να νιώσω θα τη νιώσω αργότερα. Όταν είναι να κάνω μια εκπομπή είμαι πολύ συγκεντρωμένος», ανέφερε αρχικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Ήταν μια απόφαση μεγάλη, ένα δίλημμα μέσα μου γιατί όταν έχει αφήσει τόσους χαρακτήρες χρόνια πίσω, λες μήπως να μείνουν εκεί ή έχω τη δυνατότητα να τους ξαναδώ και μεγαλώνοντας πια. Αν είναι επίκαιροι, αν μπορούν να μιλήσουν και αν αξίζεις να τους δεις στον χρόνο όπως όταν βλέπεις έναν άνθρωπο μετά από χρόνια και λες ότι τον ήξερες… Ο Τζίμης πλέον είναι καθηγητής φλώρων, έχει ανοίξει σχολή και διδάσκει σε φλώρους και κυρίως διδάσκει για παράδειγμα έναν σερβιτόρο που θέλει να δουλέψει σε καλό μαγαζί και τον βοηθάει πώς να λέει τις φράσεις. Έχει εξελιχθεί, τον βρίσκουμε σε ένα σημείο που μεγαλώνει. Και να πω ότι μετά τα επεισόδια κλείνει οριστικά ο κύκλος των “Δέκα Μικρών Μήτσων”. Δεν θα ξανασυμβούν ποτέ. Αυτό είναι μια απόφασή μου», ξεκαθάρισε.

Όπως εξήγησε ίσως να μην είναι όλοι οι χαρακτήρες. «Ίσως να μην είναι η Μισέλ ακόμα δεν ξέρω, θα το δω. Θέλω να δω τι θα λέει η εκπομπή…».

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν αν θα ακολουθήσει τη… γραμμή Aλ Τσαντίρι, όπου υποστήριζε με έμφαση τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πάνω σε αυτό αναφέρει πως «όταν ένα δημιουργός κάνει μια εκπομπή είναι συγκεντρωμένος στο να κάνει την εκπομπή. Δεν σκέφτομαι ούτε αν με περιμένουν ούτε αν δεν με περιμένουν. Η αγωνία είναι δική μου γιατί ο δημιουργός δίνει εξετάσεις σε σχέση με αυτό που έχει δημιουργήσει. Για μένα είναι ένας αγώνας πάντα αυτό που κάνω. Θέλω να κάνω τον αγώνα σωστά, να μετρήσω τις δυνάμεις μου να είμαι συγκεντρωμένος εκεί. Αν στο μυαλό μου έχω να απαντήσω ή εδώ ή εκεί δεν έχω.

Την εκπομπή την κάνω μόνο γι’αυτούς που μπορούν να παίρνουν χαρά. Είμαστε σε μια εποχή τέτοια που δεν μπορείς να παίρνεις μίσος και να το κάνεις με χαρά. Αυτή η εποχή στέλνει στους ανθρώπους μίσος και τους απαιτεί μετά να γελάσουν. Έχει δυσκολέψει η εποχή. Εγώ θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που αγαπάω, που αισθάνομαι ωραία».

Ξεκαθάρισε ότι οι Μήτσοι δεν θα έχουν σχέση με το τηλεοπτικό τσαντίρι όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρχει αιχμηρότητα. «Η αιχμηρότητα έχει να κάνει με τους χαρακτήρες. Είναι άλλο πράγμα οι χαρακτήρες και άλλο όταν ένας άνθρωπος κάνει live show γιατί ο καθένας από τους Μήτσους έχει διαφορετικές απόψεις. Κάποιοι χαρακτήρες θα ασχοληθούν με την πολιτική και άλλοι όχι δεν είναι υποχρεωτικό. Οι Δέκα Μικροί Μήτσοι είναι μια σατιρική εκπομπή, αν δεν ενοχλεί δεν είναι σατιρική είναι κάτι άλλο. Αν είναι μαλθακή σημαίνει ότι έκανες ένα στρόγγυλο πράγμα που δεν έχει να πει τίποτα.

Όταν πρωτοέκανα τους Μήτσους είχα τελειώσει το πανεπιστήμιο κι ερχόμουν φορτισμένος και ήθελα να γράψω για τον Φευγουλέα τον αστυνομικό πολλά πράγματα, αυτά που συνέβαιναν στο πανεπιστήμιο. Όταν πήγα να παίξω το κείμενο σαν χαρακτήρας δεν μπορούσα να παίξω τα λόγια γιατί ήταν η κριτική που εγώ έκανα πάνω σε έναν χαρακτήρα αλλά ο χαρακτήρας θα πει αυτά που αυτός νιώθει, δεν μπορούσα να πω τα λόγια και σιγά σιγά το κείμενο πήρε τα λόγια που ήθελε να πει αυτός. Αν δεν πει ο χαρακτήρας τα λόγια του τότε δεν κάνω καλά αυτή τη δουλειά».

Ο Γιώργος Παπαδάκης τον ρώτησε αν του άφησε και μία πικρή γεύση εκτός των άλλων η εκπομπή «Αλ Τσαντίρι». «Όχι δεν μου άφησε πικρή γεύση, καθόλου πικρή γεύση δεν μου άφησε», ανέφερε.

«Υπήρχαν κάποιοι για παράδειγμα που έλεγαν ότι τον Λάκη τον διέκρινε η μονομέρεια. Η κριτική του ήταν εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και υπερασπιζόταν κάποια άλλα πράγματα λόγω της ιδεολογικής του προτίμησης», τον ρώτησε ο Γιώργος Παπαδάκης με τον καλλιτέχνη να απαντάει: «Ο χρόνος θα δείξει. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να απαντάς εσύ, απαντάει ο χρόνος».

Θα άλλαζε κάποια πράγματα του παρελθόντος αν μπορούσε; «Σε κάθε στιγμή που βρίσκεσαι συναντάς, αυτά που συναντάς και μιλάς γι’ αυτά που συναντάς. Δηλαδή, δεν μπορείς να περιγράφεις τη Λάρισα και να είσαι στον Δομοκό ή να περιγράφεις της Θεσσαλονίκη ενώ είσαι στη Λαμία, δεν γίνεται. Πραγματικά έχω την ανάγκη να μη μιλήσω εγώ, αλλά να μιλήσουν οι Μήτσοι. Ο λόγος που το σταμάτησα τότε πέρα από την κούραση, είχα πάθει σωματικό Αλτσχάιμερ. Δεν ήξερα ποιο σώμα είχα, δεν καταλάβαινα ποιο είναι το σώμα μου. Σωματικά δεν ήξερα ποιος ήμουν».

Η συζήτηση πέρασε στο πολιτικό κομμάτι και ρωτήθηκε αν είναι απογοητευμένος από την κυβέρνηση. «Εγώ λέω να μιλήσουν οι Δέκα Μικροί Μήτσοι. Θα επιμείνω. Ο κάθε χαρακτήρας θα πει τα δικά και δεν συμφωνώ με τις απόψεις όλων. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως άλλο το live και άλλο αυτό, εδώ είναι μια ιστορική εκπομπή. Το live με τα χρόνια με κέρδισε και θα ήθελα να το ξανακάνω».

Send this to a friend