• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 01:39

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Βασίλης Λυριτζής μιλάει για πρώτη φορά γιατί έφυγε από τον ΣΚΑΪ και «χώρισε» με τον Οικονόμου!

Ο Βασίλης Λυριτζής μιλάει για πρώτη φορά γιατί έφυγε από τον ΣΚΑΪ και «χώρισε» με τον Οικονόμου!

Με αφορμή την πρεμιέρα του σήμερα, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στο ραδιόφωνο του Real μαζί με τον Δημήτρη Καμπουράκη, αλλά και παράλληλα την πρεμιέρα του μέχρι πρότινος τηλεοπτικού «κολλητού» του Δημήτρη Οικονόμου ο Βασίλης Λυριτζής μιλά στην Reallife και αναφέρεται και στην αποχώρηση του από τον ΣΚΑΪ και την παρουσίαση της «Πρώτης Γραμμής».

Γιατί φύγατε από τον ΣΚΑΪ;

«Γιατί διαφωνήσαμε. Αυτά συμβαίνουν στα επαγγελματικά. Αν και εγώ δεν είμαι πολύ των μετακινήσεων. Κάθισα 8 χρόνια στον ΣΚΑΪ».

Ήσασταν για δέκα χρόνια «αντίπαλοι» με τον Δημήτρη Καμπουράκη. Εσείς στην ΕΡΤ και εκείνος στο MEGA. Είχατε αντιπαλότητα;

«Όχι ποτέ! Είμαστε μάλλον υπέρ του συναγωνισμού και της άνεσης στη δουλειά».

Είστε και οι δυο εκρηκτικές προσωπικότητες…

«Μπορεί να μαλώσουμε. Είναι ωραίο πράγμα η διαφωνία. Όταν συζητάμε στις παρέες μας, συμφωνούμε όλοι; Γιατί στα media πρέπει να υπάρχει μια άποψη; Σε τι βοηθάει αυτό; Γιατί η κριτική πρέπει να μετατρέπεται  σε πολεμική; Και γιατί να εντάσσεται κάθε φορά (θες – δεν θες) σε κάποιο πολιτικό σχέδιο; Η κριτική στα πεπραγμένα της εξουσίας είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου, της κάθε εξουσίας, όχι μόνο της κυβερνητικής…».

Με τον Δημήτρη Οικονόμου μιλάτε;

«Ναι, για όνομα του Θεού! Η επαγγελματική δεν χαλάει την ανθρώπινη σχέση. Με τον Δημήτρη ήμασταν και φίλοι πριν από τη συνεργασία μας».

Send this to a friend