Αθήνα

4 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Πλακώθηκαν» Πρετεντέρης – Ραγκούσης: «Μια ζωή Πασόκος ήταν ο άνθρωπος…»

CALLER'S CHOICE

Λοβέρδος στο TheCaller: Θα δώσω τέλος στα «βαφτίσια»–Στις 5 Δεκεμβρίου επιστρέφουμε με το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα

Με σύνθημα «αλλαγή είναι η αλήθεια» ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος απευθύνεται στο εθνικό ακροατήριο και ζητά μαζική συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο TheCaller.

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανάδειξης ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται σίγουρος για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ως εν δυνάμει κόμμα εξουσίας, λέγοντας πως στις «επόμενες εθνικές εκλογές οι Έλληνες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις και όχι σε δύο προτάσεις εξουσίας. Να είστε βέβαιοι ότι του ΠΑΣΟΚ θα είναι η καλύτερη».

Περιγράφοντας το όραμά του για την Παράταξη κάνει λόγο για έναν «πράσινο – σοσιαλδημοκρατικό πόλο που θα αναχαιτίσει τον λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ και θα φέρει κοντά του χιλιάδες ανθρώπους που απομακρύνθηκαν αλλά ακόμη όλους τους νέους ανθρώπους που διψάνε για συμμετοχή».

Επισημαίνει, για ακόμη μια φορά, πως «το βράδυ των εκλογών, εφόσον οι πολίτες με επιλέξουν, θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», ενώ αναφέρεται στην «προοδευτική και δημοκρατική συστράτευση που θα γίνει την πρώτη βραδιά σε εθνικό επίπεδο για όλους τους Έλληνες», σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει πως «λέμε όχι στον λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όλους εκείνους που έγιναν υπουργοί είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία φεύγοντας στις δύσκολες εποχές».

Εν συνεχεία, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθαρίζει πως κανείς δεν θέτει σενάριο συντηρητικής διακυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας παράλληλα «περήφανος για όλες τις κυβερνήσεις ανεξαιρέτως, στις οποίες συμμετείχα». «Βάλαμε πλάτη στα δύσκολα προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον κι όχι το κομματικό. Αυτό οι συμπολίτες μας τώρα το καταλαβαίνουν», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία που τελικά δεν επετεύχθη για τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύεται πως «σύγχρονες, ηλεκτρονικές και δημοψηφισματικές διαδικασίες θα γίνουν κανόνας την επόμενη ημέρα της εκλογής μου».

Τέλος ερωτηθείς για την ενότητα της Παράταξης την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης, απαντάει εμφατικά: «Με τη στάση μου συμβάλλω ήδη στη μετεκλογική ενότητα. Πιστεύω στη συλλογικότητα την οποία και θα υποστηρίξω αταλάντευτα από όποια θέση κι αν βρεθώ».

Λοβέρδος στο TheCaller: Θα δώσω τέλος στα «βαφτίσια»–Στις 5 Δεκεμβρίου επιστρέφουμε με το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο TheCaller:

Για ποιο λόγο να προτιμήσει κάποιος τον Ανδρέα Λοβέρδο από τους 6 υποψήφιους αρχηγούς; Ποιο είναι το όραμά σας για την Παράταξη την επόμενη μέρα και πως μπορεί να γίνει πράξη η «Πράσινη Επανάστασή», την οποία ευαγγελίζεστε;

«Είμαι ρεαλιστής και ειλικρινής, αναγνωρίζω ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς, καταλογίζοντάς τους ψεύδος και νοοτροπία κατεστημένων μηχανισμών. Γι’ αυτό λέω ‘’αλλαγή είναι η αλήθεια’’ και απευθύνομαι σε 11 εκατομμύρια Έλληνες, στο εθνικό ακροατήριο. Ζητώ τη μαζική συμμετοχή των πολιτών για να τσακίσουμε τους κομματικούς μηχανισμούς και στη συνέχεια τη γραφειοκρατία, που καταδυναστεύουν το πολιτικό σκηνικό και ταπεινώνουν τους πολίτες αντιστοίχως. Μιλάω για την αλλαγή ως αλήθεια και όχι ως σύνθημα ευκαιρίας. Όραμα μου είναι να εκφραστεί ένα συντεταγμένο πρόγραμμα θέσεων, το σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ και βεβαίως η προσέλκυση του μοντέρνου κινήματος της κλιματικής κρίσης, που αναδεικνύεται πλέον σε όλη την Ευρώπη ως η νέα πολιτική οικολογία. Μέσα στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό να αναδειχθεί ο πράσινος – σοσιαλδημοκρατικός πόλος που θα αναχαιτίσει τον λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ  και θα ασκήσει μεταρρυθμιστική και σοβαρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που σήμερα εκλείπει. Τέλος θα επιχειρήσει να φέρει κοντά στο σύγχρονο κόμμα, που θα χτίσουμε χιλιάδες ανθρώπους που απομακρύνθηκαν αλλά ακόμη όλους τους νέους ανθρώπους που διψάνε για συμμετοχή. Ο κόσμος δυσπιστεί και έχει δίκιο. Σε αυτήν την προσπάθεια τα ζητήματα της πάταξης της γραφειοκρατίας και της πράσινης διακυβέρνησης θα αποτελέσουν για εμάς συνειδητή προτεραιότητα. Στις επόμενες εθνικές εκλογές οι Έλληνες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις και όχι σε δύο προτάσεις εξουσίας. Να είστε βέβαιοι ότι του ΠΑΣΟΚ θα είναι η καλύτερη».

«Θα ανακτήσουμε τα σύμβολα και το όνομά μας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο μέλλον»

Είστε ο μοναδικός υποψήφιος από τους 6 που μιλάει με τόσο θέρμη για άμεση αλλαγή του ονόματος του Κινήματος Αλλαγής και την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ. Είναι πρακτικά εφικτό κάτι τέτοιο από νομικής και οικονομικής άποψης;

«Το βράδυ των εκλογών, εφόσον οι πολίτες με επιλέξουν, θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα δώσω τέλος στα «βαφτίσια». Θα ανακτήσουμε τα σύμβολά μας και το όνομά μας όχι με αίσθημα νοσταλγίας απέναντι στο παρελθόν αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο μέλλον. Στις 5 Δεκεμβρίου επιστρέφουμε με το ΠΑΣΟΚ του 21ου  αιώνα για την πατρίδα και την κοινωνία. Έχω αναλάβει τη δέσμευση να επιλύσω τα προβλήματα νομικής και οικονομικής φύσεως, που έμειναν σε εκκρεμότητα».

«Λέμε όχι στον λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε εκείνους που έγιναν υπουργοί είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ»

Έχετε χαρακτηρίσει «ύποπτο» το σενάριο «προοδευτικής διακυβέρνησης». Εσείς ο ίδιος, όμως, στην Διακήρυξή σας μιλάτε για «προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη εξουσίας». Πως θα μπορέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να σχηματίσει μόνο του προοδευτική κυβέρνηση, από τη στιγμή που αποκλείετε τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτή;

«Η προοδευτική και δημοκρατική συστράτευση θα γίνει την πρώτη βραδιά σε εθνικό επίπεδο για όλους τους Έλληνες. Λέμε όχι στον λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε όλους εκείνους που έγιναν υπουργοί είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη Νέα Δημοκρατία φεύγοντας στις δύσκολες εποχές. Μας ενδιαφέρουν οι νέοι, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, η μεσαία τάξη, στην περιφέρεια και αστικά κέντρα, οι επιστήμονες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για τους οποίους θα παλέψουμε με ένα σύγχρονο πρόγραμμα θέσεων, που θα εκφράζει την Ελλάδα της προόδου, της ευημερίας, της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι πάντα κίνημα της διακυβέρνησης».

«Οι συμπολίτες μας τώρα καταλαβαίνουν ότι βάλαμε πλάτη στα δύσκολα προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον»

Οι επικριτές σας χρεώνουν πως, αν εκλεγείτε αρχηγός, θα επιλέξετε-με κάποιο τρόπο- να συνεργαστείτε με τη ΝΔ, κάτι που εσείς έχετε αποκλείσει. Έχετε δηλώσει, όμως, πως είστε περήφανος που ήσασταν στην κυβέρνηση Σαμαρά, μετά το τέλος της οποίας οι ψηφοφόροι «γύρισαν την πλάτη» στο ΠΑΣΟΚ, ρίχνοντας το σε ιστορικό χαμηλό ποσοστό…

«Αυτό δεν το λένε οι επικριτές μου. Ο μόνος που το τόλμησε δημοσίως και μάλιστα αποδίδοντας μου φράση που ουδέποτε είπα είναι ο κ. Τσίπρας. Κατανοώ τον πανικό του. Γνωρίζει πολύ καλά τί θα συμβεί όταν το ΠΑΣΟΚ γίνει δύναμη εξουσίας. Καθαρές κουβέντες: Σενάριο συντηρητικής διακυβέρνησης ούτε η Νέα Δημοκρατία θέτει που έχει δηλώσει δια στόματος πρωθυπουργού ότι θα επιδιώξει άμεσα και αμέσως αυτοδυναμία ούτε κυρίως και πρωτίστως κανένας από εμάς τους έξι διεκδικητές της ηγεσίας της παράταξης. Έχω δηλώσει ότι είμαι περήφανος για όλες τις κυβερνήσεις ανεξαιρέτως, στις οποίες συμμετείχα. Βάλαμε πλάτη στα δύσκολα προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον κι όχι το κομματικό. Αυτό οι συμπολίτες μας τώρα το καταλαβαίνουν. Η εποχή που μας έκριναν πέρασε. Τώρα μας συγκρίνει και υπερέχουμε».

«Σύγχρονες, ηλεκτρονικές και δημοψηφισματικές διαδικασίες θα γίνουν κανόνας την επόμενη ημέρα της εκλογής μου»

Είστε αισιόδοξος για μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου; Οι υγειονομικοί δείκτες εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μας δεν είναι καλοί και αυτό ενδεχομένως να αποτρέψει κάποιους από το να προσέλθουν στην κάλπη. Μήπως ήταν λάθος που δεν επιδιώξατε με μεγαλύτερη ένταση να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία; Στις αρχαιρεσίες του ταμείου των δημοσιογράφων, του ΕΔΟΕΑΠ, για παράδειγμα, μπορούσε κάποιος να ψηφίσει ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας «Ζευς».

«Από την πρώτη στιγμή έχω απευθύνει κάλεσμα για ευρεία και ανοιχτή συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας και ταυτόχρονα για τη χρήση κάθε δυνατότητα ηλεκτρονικής και εξ’ αποστάσεως διαδικασία λόγω των προβλημάτων της πανδημίας, αλλά κυρίως γιατί αυτό είναι το όραμά μου. Σύγχρονες, ηλεκτρονικές και δημοψηφισματικές διαδικασίες θα γίνουν κανόνας την επόμενη ημέρα της εκλογής μου».

«Με τη στάση μου συμβάλλω ήδη στη μετεκλογική ενότητα»

Είστε ικανοποιημένος από το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων στην προεκλογική κούρσα και πόσο δεδομένη είναι η ενότητα την επόμενη μέρα;

«Το debate απέδειξε ότι υπάρχει κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Γι΄ αυτό και η δήλωσή μου εξερχόμενος της ΕΡΤ ήταν σύντομη: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Η ενότητα της παράταξης, ωστόσο, δεν κινδυνεύει από την επόμενη μέρα, αλλά καθορίζεται από τον τρόπο που πολιτευόμαστε την προηγουμένη, δηλαδή σήμερα. Προσωπικά έχω πολύ δυνατό βιογραφικό ενότητας. Έχω στηρίξει  όλους τους Προέδρους της παράταξης με πίστη κι αφοσίωση. Είναι διαχρονική επιλογή κι απόφασή μου να μην καλλιεργώ αντιπαλότητες κι εχθροπάθεια. Να μιλώ μόνο πολιτικά κι όχι προσωπικά, όσο κι αν προκαλούμαι. Με τη στάση μου συμβάλλω ήδη στη μετεκλογική ενότητα. Πιστεύω στη συλλογικότητα την οποία και θα υποστηρίξω αταλάντευτα από όποια θέση κι αν βρεθώ».

Ροή Ειδήσεων

20/01/2022 | 06:56

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

19/01/2022 | 23:56

Καιρός 20/01: Η πρόγνωση για την Πέμπτη

19/01/2022 | 23:51

Rapid Test: Πού θα γίνουν οι δωρεάν έλεγχοι

19/01/2022 | 23:49

Γεωργία Μπίκα: «Έχασα τη μνήμη μου αφού πλήρωσα στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και έκλεισα δωμάτιο»-Στο «φως» οι καταθέσεις της

19/01/2022 | 23:33

ΠΑΟ – Αναγέννηση Καρδίτσας 4-0: Γκολ και θέαμα από τους πράσινους

19/01/2022 | 23:31

Χαλάνδρι: Ληστές εισέβαλαν στο σπίτι γνωστού γυναικολόγου – Μπήκαν στο δωμάτιο πανικού η 16χρονη κόρη του και η καθηγήτριά της

19/01/2022 | 23:12

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 0-0: Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

19/01/2022 | 23:02

Γεωργία Μπίκα: Τι λέει ο άνθρωπος που τήν προσκάλεσε στο ξενοδοχείο-Ποιος ήταν ο διοργανωτής του πάρτι

19/01/2022 | 22:59

Ναταλία Γερμανού για 24χρονη: «Να μια influencer για να υποκλιθείς»

19/01/2022 | 22:31

Δήμος Βόλου: Η Βασιλόπιτα της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων έγινε viral

19/01/2022 | 22:28

Survivor – Ξέσπασε ο Κατσαούνης! «Μεγάλη απάτη η Μυριέλλα, κοιτά να καλύψει τη μοιχεία» (vid)

19/01/2022 | 22:23

Ερντογάν: Μετατρέψτε τις καταθέσεις σας σε λίρες

19/01/2022 | 22:04

Διευθυντής κλινικής ξυλοκόπησε και τις 3 πρώην συζύγους του και όμως του δόθηκε προσωρινή επιμέλεια του γιου του

19/01/2022 | 21:59

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Έγκυος η Ελένη! Ο Ζάχος αιφνιδιάζει τις αδερφές Σταμίρη

19/01/2022 | 21:56

Παρασκευής: Ο λόγος που η Επιτροπή εισηγήθηκε παράταση των μέτρων
Γεωργία Μπίκα: Τι λέει ο άνθρωπος που τήν προσκάλεσε στο ξενοδοχείο-Ποιος ήταν ο διοργανωτής του πάρτι
Ναταλία Γερμανού για 24χρονη: «Να μια influencer για να υποκλιθείς»
Σελίδα γνωριμιών αποκλειστικά για… ανεμβολίαστους! «Μεγάλη η απήχηση», λέει ο ιδρυτής της
Έρευνα της aboutpeople: Έξι στις 10 γυναίκες θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης – Περισότερες από 1 στις 2 στον εργασιακό χώρο
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Σάλος μετά τη δήλωσή της για τα «ωραία παιδιά» στον βιασμό της 24χρονης – Τι απαντά η ίδια
Γεωργία Μπίκα: Κύμα συμπαράστασης για την 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της (ΕΙΚΟΝΕΣ)