Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Λύγισε ο Πορτοκάλογλου στον επικήδειο για τον Μαχαιρίτσα! «Ήταν ένας απλός και ευθύς άνθρωπος σε βαθμό κακουργήματος»

Ο γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο κ. Ράπας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Πορτοκάλογλου προσπάθησαν να εκφράσουν με λόγια στους επικηδείους τους, όσα ένιωθαν για τον αγαπημένο φίλο τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή.

Ο γιατρός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ο κ. Ράπας, ο Διονύσης Τσακνής και ο Νίκος Πορτοκάλογλου προσπάθησαν να εκφράσουν με λόγια στους επικηδείους τους, όσα ένιωθαν για τον αγαπημένο φίλο τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή.

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε ο Διονύσης Τσακνής, ενώ ο κ. Ράπας περιέγραψε την αντίδρασή του εκλιπόντος όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του και πως η μοναχοκόρη του, η Μαρία Κλάρα έγινε το κίνητρό του για να γίνει «ο πιο πειθαρχημένος ασθενής». Είπε: «Γιατί ; Μήπως δεν πρόσεξε, μήπως δεν έπαιρνε τα φάρμακά του, μήπως τον κούρασαν οι συνεργάτες του; Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του, μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα. Η κόρη του ήταν τότε 4 ετών κι έλεγε ‘’έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω’’. Ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής . Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή . Καλό ταξίδι».

Με φωνή που συχνά «έσπαγε» από τα δάκρυα και τη συγκίνηση, ο Νίκος Πορτοκάλογου, ο άνθρωπος που ήταν με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη σκηνή το βράδυ πριν εκείνος φύγει από τη ζωή, συγκλόνισε τους πάντες με τα λόγια του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Περίπου τέτοια εποχή πέρυσι βρεθήκαμε για την πρώτη πρόβα», θυμήθηκε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Ήταν μια πρόβα (τις οποίες δεν… αγαπούσε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας) όπου ο Νίκος Πορτοκάλογλου κατάλαβε πως «έμπλεξα με φωνακλά, θα βρώ τον μπελά μου», γιατί ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε μπει στο στούντιο φουριόζος και «άρχισε να φωνάζει με τη βροντερή φωνή του». Μετά από λίγο, όλα άλλαξαν. «Κάποιος πέταξε ένα αστείο και εκεί που ήταν συνοφρυωμένος, έσκασε αυτό το χαμόγελο που σε αφόπλιζε. Πέρασαν 2-3 μέρες και κατάλαβα πως είχα μπλέξει τελικά με έναν φωνακλά αλλά με χρυσή καρδιά.

Έναν άνθρωπο απλό, ειλικρινή και ευθύ σε βαθμό κακουργήματος. Δυναμικό και πληθωρικό αλλά και τρυφερό και ευαίσθητο σαν παιδί. Ένα παιδί απρόβλεπτο βέβαια, ατίθασο και σκανδαλιάρικο».

Συγκινητική και η αναφορά του στο «δέσιμο» που είχαν πάνω στη σκηνή. «Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη σκηνή συνέβη κάτι μαγικό, ήταν λες και παίζαμε μαζί για χρόνια. Λες και τα τραγούδια μας είχαν γραφεί για να ταιριάξουν με τον πιο φυσικό τρόπο σε αυτό το πρόγραμμα. Νιώθαμε σαν δυο πιτσιρικάδες που φτιάξαν το πρώτο τους συγκρότημα και το αστείο μας ήταν ο πρώτος μας δίσκος θα είχε τίτλο 40 χρόνια επιτυχίες.

Στη σκηνή θαύμασα από κοντά τη δύναμη που είχε ως ερμηνευτής, την απίστευτη γκάμα της εκφραστικότητάς του, το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο, με μια πηγαία λαϊκότητα κι ένα χιούμορ. Και βέβαια θαύμασα την αστείρευτη μελωδική του φλέβα. Ο Λαυρέντης ο μελωδός τον έλεγα και χαμογελούσε…».

Send this to a friend