Αθήνα

21 oC

βροχοπτώσεις μεγάλης έντασης

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος για κορονοϊό: «Εγώ είμαι γραφικός και ψεκασμένος…»

CALLER'S CHOICE

Μαγεία στην Κέρκυρα: Με τη φύση στα καλύτερά της, Ορθόδοξοι-Καθολικοί έκαναν Πάσχα μαζί (εικόνες)

Τη νύχτα μέρα έκαναν τα χιλιάδες βεγγαλικά που «έσκισαν» τον ουρανό της Κέρκυρας, στο άκουσμα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Δείτε επίσης

Mε κατάνυξη έως τα χαράματα της Κυριακής -Η Ανάσταση στο Αγιο Ορος
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα μεταφοράς, σήμερα, Κυριακή του Πάσχα

Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν στο πάλκο της Άνω Πλατείας Σπιανάδας, απόλαυσαν ένα μοναδικό τελετουργικό έθιμο της Αναστάσεως που κορυφώνει τα θρησκευτικά δρώμενα για τις μέρες του Πάσχα στο νησί. Η Κέρκυρα, «σείστηκε» από πολύχρωμα βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που ήταν εμφανή μέχρι την Ηγουμενίτσα και τα παράλια της Αλβανίας.

Η ιδιαιτερότητα της Κέρκυρας στη γιορτή του Πάσχα είναι πως Ορθόδοξοι και Καθολικοί γιορτάζουν μαζί τις άγιες μέρες. Το μήνυμα της Αναστάσεως ψάλετε υπαίθρια, από τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, συνοδευόμενος από τις χορωδίες και τις φιλαρμονικές του τόπου.

Το Άγιο Φως που έφτασε λίγο μετά τις 10.00, στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», παρέλαβε ο Μητροπολίτης. Κάτω από ιδιαίτερη θρησκευτικής κατάνυξη, ακολούθησε η πομπή του Αγίου Φωτός, στην πλατεία Λιστόν, όπου και παραδόθηκε από τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη, στον Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας Ιωάννη Σπιτέρη.

Στη συνέχεια η πομπή έφτασε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, στον οποίο και ψάλθηκε η Παννυχίδα. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, η ιερά εικόνα της Αναστάσεως του Χριστού, συνοδευόμενη από τον ιερό κλήρο, αξιωματικούς του ναυτικού, τους άρχοντες του νησιού και πλήθος κόσμου, μεταφέρθηκε στο Πάλκο, της Άνω Πλατείας, όπου και ψάλθηκε ο νικητήριος παιάνας “Χριστός Ανέστη”.

 

Η αρχή του τέλους του G3 στον Ελληνικό Στρατό – Με νέο όπλο στην παρέλαση του 2021
Βηρυτός: Γέννησε την ώρα της έκρηξης – Η συγκλονιστική φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου
Κορονοϊός-ΕΚΠΑ: Πώς θα εξελιχθεί η πανδημία το 2021- Τα δύο σενάρια
Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Πότε ξεκίνησε να εορτάζεται
Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η πανδημία
Έθνος της Κυριακής: Αυτό είναι το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας- Αναστέλλεται η έκδοσή του