Αθήνα

7 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μάντζος στο TheCaller: Η Γεννηματά δέχεται την κριτική, δεν βλέπω την παραμικρή «αμυχή» από το Συνέδριο

Την ανάγκη ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο και να ενώσει τα κόμματα υπερτόνισε σε συνέντευξή του στο TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Την ανάγκη ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο και να ενώσει τα κόμματα υπερτόνισε σε συνέντευξή του στο TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Αφού αρχικά ρωτήθηκε για τον δικό του ρόλο και την ανανέωση που επιδιώκει η Φώφη Γεννηματά στην επιτελική ομάδα, ο κ. Μάντζος υποστήριξε πως «η ανανέωση είναι κάτι επιθυμητό και πρέπει να το καλωσορίζουμε, όμως δεν είναι το ζητούμενο η ηλικιακή ανανέωση, δεν κάνεις πολιτική με το δελτίο ταυτότητας, αλλά πηγαίνοντας στη βάση και χαράσσοντας τη δική σου πορεία».

«Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, έχουμε μεγάλο φόρτο ευθύνης και βάρος για να αποδείξουμε ότι είμαστε σωστή επιλογή», είπε επίσης ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά με την πρόταση τόσο της Φώφης Γεννηματά όσο και του Αλέξη Τσίπρα για την τουρκική προκλητικότητα που υιοθετήθηκε από την Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο κ. Μάντζος είπε πως «η κα Γεννηματά έβαλε στην ατζέντα τα εθνικά θέματα, δεν είναι έκπληξη αλλά ούτε είναι και κάτι αυτονόητο, ήταν μια οφειλόμενη ενέργεια από την πλευρά μας… Είναι πολύ θετικό ότι σε αυτό προσέτρεξαν και άλλα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκατέλειψε μια αρχικά διαφαινόμενη στείρα κριτική, καθώς εμείς είχαμε εξ αρχής μια εθνικά υπεύθυνη και νηφάλια στάση».

Εν συνεχεία ο κ. Μάντζος είπε πως «το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ήταν αναγκαίο, αλλά ο πρωθυπουργός πρέπει να δει και τους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι καλό σε αυτά τα θέματα να υπάρχει συναντίληψη και συνεννόηση».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «έχει μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την Οικονομία, όσο και για τα ζητήματα που εσφαλμένα διαχειρίστηκε τα προηγούμενα χρόνια», ενώ ερωτηθείς για πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «θα κριθούν, αν και οι περισσότερες επιλογές είχαν γίνει στο παρελθόν, δεν εξέπληξε κανέναν… Εγώ δεν θα μιλήσω για γυρολόγους και καιροσκόπους, απόλυτα σεβαστές οι επιλογές τους αλλά δεν μας αφορούν».

Κληθείς να σχολιάσει αν άφησε «τραύματα» στο κόμμα το πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δεδομένης της αμφισβήτησης που εκφράστηκε προς το πρόσωπο της κας Γεννηματά, ο κ. Μάντζος υποστήριξε πως «ήταν ένα έκτακτο μεν, αναγκαίο δε βήμα για την ολοκλήρωση του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θα μπορούσε να αφήσει πληγές το Συνέδριο, η πρόεδρος δέχεται την κριτική, δεν βλέπω την παραμικρή αμυχή από το Συνέδριο, προχωράμε μαζί στα επόμενα βήματα με ενότητα και με μια ενιαία φωνή… Αρκετά με τα Συνέδρια και την κομματίλα, δεν μας ταιριάζουν πλέον αυτά».

Για την αστυνομική βία, για την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ, είπε πως «είμαστε οι πρώτοι που θα συγχαρούμε την κυβέρνηση που δεν έγιναν σοβαρά επεισόδια στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκεμβρίου, η βία όμως δεν τελείωσε στο φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλο. Τα κρούσματα για αστυνομική βία στον Συνήγορο του Πολίτη είναι διαρκώς αυξανόμενα. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρέπει να δει πάρα πολύ σοβαρά για να δει τι θα κάνει με την αυξανόμενη βία στα Σώματα Ασφαλείας, χωρίς φυσικά αυτό να πριμοδοτεί την ανομία».

Τέλος για την Προεδρική Εκλογή τόνισε πως «η κα Γεννηματά ως πρόεδρος ενός υπεύθυνου κόμματος αντιπολίτευσης πρότεινε τρείς προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους από τον προοδευτικό χώρο, από όπου θεωρούμε ότι πρέπει να αναδειχθεί ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Send this to a friend