• Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου
  • 01:37

Αθήνα

19 oC

αραιές νεφώσεις

Μαρία Κακαλή: Ξανά δήμαρχος του Άη Στράτη πριν καν κλείσουν οι κάλπες!

Η Μαρία Κακαλή σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση δεν είχε να φοβηθεί τίποτα. Ήδη από την προκήρυξη των αυτοδιοικητικών εκλογών ήξερε ότι θα είναι και πάλι η δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου. Κι αυτό γιατί δεν βρέθηκε ποτέ αντίπαλος!

Η Μαρία Κακαλή σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση δεν είχε να φοβηθεί τίποτα. Ήδη από την προκήρυξη των αυτοδιοικητικών εκλογών ήξερε ότι θα είναι και πάλι η δήμαρχος του Αγίου Ευστρατίου. Κι αυτό γιατί δεν βρέθηκε ποτέ αντίπαλος!

ΓΡΑΦΕΙ Η Τόνια Ζαραβέλα

Η Μαρία Κακαλή υπήρξε η νεαρότερη δήμαρχος που εξέλεξαν οι πολίτες στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τo 2014, και σήμερα βάζει πλώρη για την νέα της θητεία με πολλούς να την χαρακτηρίζουν ως «καπετάνισσα» του Άη Στράτη.

Σήμερα, στα 32 της χρόνια, αναμένεται να πανηγυρίσει με τους συνεργάτες της την καινούργια θητεία της «Νέας Ζωής» και να ριχτεί και πάλι στη μάχη για τα μικρά και κεφαλαιώδη προβλήματα, που έχει να αντιμετωπίσει ο Άη Στράτης, το μικρό νησί με την μακρά ιστορία, που αναμετράται καθημερινά με τις δυσκολίες και τις τρικυμίες του Αιγαίου.

«Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια διοίκησης, είδαμε ότι διοίκηση και αντιπολίτευση λειτουργούσαμε στο ίδιο πνεύμα με γνώμονα το καλό του Άη Στράτη. Αυτή τη φορά κατεβαίνει μόνο ένας συνδυασμός, ο δικός μας. Δεν έχουμε, όπως καταλαβαίνετε, αγωνία για το αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι ενωμένοι», είπε η Μαρία Κακαλή στο TheCaller λίγες ώρες αφότου ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του νησιού και συνέχισε: «Πλέον στα 32 μου, μπορεί να είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά δεν με τρομάζουν. Στα 27 μου, στην πρώτη θητεία ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω αυτό σε μία άλλη πόλη. Είχα να λύσω μαζί με τους συνεργάτες μου το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης και παράλληλα να θηλάσω τον δεύτερο γιο μου, τον Σταύρο, που γεννήθηκε το 2015, μέσα στη θητεία μου». 

Η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές είχε μιλήσει στο TheCaller για τη «μάχη» του να διοικείς ένα νησί με μοναδικά νησιωτικά χαρακτηριστικά.

Μαρία Κακαλή: Η νεαρότερη δήμαρχος των εκλογών του '14 μιλά στο TheCaller για τον Αγ. Ευστράτιο, τους δύο και μοναδικούς υπαλλήλους του δήμου και τα κεφαλαιώδη προβλήματα του νησιού

Η Μαρία Κακαλή, το 2014, και στα 27 της μόλις χρόνια, ανέλαβε να σηκώσει στις «πλάτες» της την διοίκηση ενός μικρού μεν, ιστορικού δε νησιωτικού δήμου, του Αγίου Ευστρατίου. Υπήρξε η νεαρότερη δήμαρχος που ανέδειξαν οι προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και σήμερα 5 χρόνια μετά, μιλά στο TheCaller για την εμπειρία ζωής να διοικείς ένα δήμο με 200 μόνιμους κατοίκους, μοιράζεται τις αγωνίες της για τα κεφαλαιώδη προβλήματα του νησιού και ξεκαθαρίζει ότι καλείται να τα αντιμετωπίσει έχοντας στη διάθεσή της μόλις 2 δημοτικούς υπαλλήλους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Send this to a friend