Αθήνα

 

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Σωτήρης Μουστάκας: 16 χρόνια χωρίς τον αξέχαστο κωμικό που θαύμασε ο πλανήτης

CALLER'S CHOICE

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η συγκινητική ανάρτηση για τον μικρό Χρήστο που έφυγε από καρκίνο

Μία ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για τον χαμό του μικρού Χρήστου από καρκίνο.

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη:

Κάθε φορά που σε συναντούσα έτρεχες στην αγκαλιά μου. Με υποδεχόσουν με το πιο φωτεινό σου χαμόγελο δείχνοντας μου την αγάπη σου. Καθόμασταν μαζί και μου ψιθύριζες στο αυτί τα μυστικά σου. Τι δώρο περιμένεις από τον Άη Βασίλη, ποιο παιχνίδι σου αρέσει περισσότερο, κάποιες φορές ακόμα και την τελευταία σου σκανταλιά.
Η δύναμή σου να ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες με έναν τρόπο μοναδικό είχε διαψεύσει ακόμα και τους ίδιους τους γιατρούς. Και οι στιγμές αυτές ήταν πολλές. Γιατί για 5 ολόκληρα χρόνια πάλεψες σαν αληθινός ήρωας. Κάθε φορά και ένα νέο εμπόδιο. Κάθε φορά και ένας νέος αγώνας.

«Εγώ δεν θα πεθάνω. Θα το νικήσω» μου είπες πριν από ένα μήνα όταν τα πράγματα ήταν πια πολύ δύσκολα. Και το πίστεψα γιατί στα μάτια μου ήσουν ένας πραγματικός ήρωας. Και ακόμα και αν έφυγες, είσαι νικητής για όλους μας: για τους γιατρούς σου, για τους νοσηλευτές, τους ανθρώπους του Ξενώνα και για τους ανθρώπους της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στο σπίτι σου στη Γαστούνη, όπου επέστρεφες όταν ένιωθες καλύτερα, όλοι μιλούν για το χιούμορ και το χαμόγελό σου. Στο δεύτερο σπίτι σου, στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ, που πέρασες πέντε ολόκληρα χρόνια κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την απουσία σου.

Γιατί στο βλέμμα σου είδαμε όλοι την ΕΛΠΙΔΑ. Ο αγώνας σου απέναντι σε έναν σκληρό εχθρό συμβολίζει για εμένα τον αγώνα κάθε παιδιού και κάθε οικογένειας απέναντι στον καρκίνο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί μας δίδαξες το πιο σπουδαίο μάθημα: πως ποτέ δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Αυτό έκανες μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εκφράζω την αγάπη μου και την λύπη μου την μητέρα σου Έρη, που στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια ακούραστα στο πλευρό σου, χωρίς ποτέ να δυσανασχετήσει, χωρίς ποτέ να ρωτήσει γιατί σε εμένα, χωρίς ποτέ να πει κουράστηκα. Κρατώ μέσα στην καρδιά μου το χαμόγελο και τη ζεστασιά της ψυχής της.

Στον πατέρα σου, τον Παναγιώτη, ο οποίος ήταν ο βράχος ολόκληρης της οικογένειας σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι . Και στην αδελφούλα σου Βανέσσα που ξέρω πως πάντοτε θα σε έχει στην καρδιά της.

Αγαπημένε μου Χρήστο. Ήσουν μόλις 3 ετών όταν πρωτοαρρώστησες. Σε κάθε μας συνάντηση σε ρωτούσα τι δώρο θέλεις να σου φέρω. Τώρα, που δεν είσαι πια κοντά μας να μου απαντήσεις, διάλεξα εγώ ένα δώρο για εσένα: μια παιδική χαρά κοντά στο σπίτι σου.

Μια παιδική χαρά για όλες τις ώρες που δεν πρόλαβες να παίξεις. Μια παιδική χαρά που πάντοτε θα συμβολίζει την χαρά των παιδιών και την ελπίδα τους για ζωή.
Να πας στο καλό φίλε μου. Παίρνεις μαζί σου ένα κομμάτι από την καρδιά μου. Θα είσαι για πάντα ο μικρός μου άγγελος.

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη
Αθήνα, 12 Ιουνίου 2020

Κάθε φορά που σε συναντούσα έτρεχες στην αγκαλιά μου. Με υποδεχόσουν με το πιο φωτεινό σου χαμόγελο δείχνοντας μου την…

Posted by Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη on Friday, June 12, 2020

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Delphi Economic Forum

Τα διαχρονικά μηνύματα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας και της Μάχης των Θερμοπυλών, σε μια κρίσιμη για την ανθρωπότητα περίοδο, συζήτησαν στο πλαίσιο του 5ου Delphi Economic Forum η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρύτανης της Σορβόννης Ελένη Αρβελέρ.

Στη συζήτηση, που συντόνισε ο δημοσιογράφος κύριος Αντώνης Σρόιτερ, η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε πως η πανδημία άλλαξε τη ματιά μας στον κόσμο, κάνοντας τα πράγματα ρευστά και αβέβαια. Η κυρία Βαρδινογιάννη μιλώντας για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τόνισε πως θα συμβάλλει στην προσπάθεια ανασύνταξης του μέλλοντος, ενώ δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα Φόρουμ του εξωτερικού και αποπνέει το μοναδικό πνεύμα των Δελφών. Αναφερόμενη στην Επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, είπε πως πρόκειται για ένα «έπος που ξεπερνάει την ιστορία της Ελλάδας, γιατί δίδαξε ήθος και αξίες που ζουν ακόμα». «Πρόκειται για ένα μάθημα που έδωσαν οι λίγοι στους πολλούς και έδειξε πως η αρετή είναι δύναμη και η στρατηγική σημαντικότερη από την πολιτική», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη. Ο θρίαμβος της ανθρώπινης θέλησης είναι το δίδαγμα που έχουμε πάρει και πρόκειται για μία παρακαταθήκη που είναι βαθύτατα αποτυπωμένη στο DNA του Έλληνα, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη. Και τόνισε πως με την πανδημία ο Έλληνας έκανε το «Εγώ» ξανά «Εμείς»: «Η Ελλάδα, αυτή η μικρή και θαυματουργή χώρα που ξέρει να μας κάνει υπερήφανους, πέρασε ξανά το μήνυμά της στον κόσμο ολόκληρο πως η σωστή στρατηγική, η ενότητα, το φιλότιμο και η θέληση δίνουν τη νίκη. Κάνουν τη διαφορά.»

Η πανδημία υπογράμμισε ακόμα περισσότερο το βαθύτερο νόημα της Επετείου των 2.500 χρόνων, τόνισε η κυρία Βαρδινογιάννη: «Το έπος των Θερμοπυλών και της Σαλαμίνας είναι ένα έπος που ξεπερνάει την ιστορία της Ελλάδας. Είναι ένα κομμάτι της παγκόσμιας ιστορίας με ιδιαίτερο βάρος και σημασία. Όχι μόνο γιατί σηματοδότησε τη γέννηση του Δυτικού Πολιτισμού αλλά και γιατί δίδαξε ήθος και αξίες που ζουν ακόμα. Νιώθω πραγματικά πως η παρακαταθήκη τόσων αιώνων ιστορίας που τόσο εύστοχα διατυπώνεται στη σημερινή θεματική ως «Ο θρίαμβος της θέλησης» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Γιατί τελικά οι Έλληνες είμαστε ίδιοι μέσα στα βάθη των αιώνων! Όποτε η Ελλάδα μας χρειάζεται, όποτε η ανθρωπότητα χρειάζεται την Ελλάδα, μπορεί οι «Θερμοπύλες» να αλλάζουν, εμείς όμως παραμένουμε εκεί. Θεματοφύλακες του πολιτισμού και του ανθρωπισμού. Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, η Πανδημία τόνισε ακόμα περισσότερο τη διεθνή σημασία και το βαθύ νόημα του Επετειακού Έτους. Γιατί οι Θερμοπύλες και η Σαλαμίνα δεν είναι γεωγραφικοί προσδιορισμοί, αλλά ιδεολογικοί. Δεν είναι οι τόποι όπου έγιναν οι μάχες. Είναι το όραμα και οι αξίες. Είναι οι άνθρωποι και τα ιδανικά για τα οποία αυτοί αγωνίστηκαν».

Στην συνέχεια, η κυρία Βαρδινογιάννη έκανε εκτενή αναφορά στο πώς η πανδημία άλλαξε τις προτεραιότητες θέτοντας στο επίκεντρο τον Άνθρωπο. Συγκεκριμένα, η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για το κοινωνικό έργο που έχει υλοποιηθεί με τα κονδύλια του ομώνυμο Ιδρύματος τα οποία προορίζονταν για τους εορτασμούς του Επετειακό Έτους: «Ακολουθώντας τα νέα δεδομένα, το Ίδρυμά μας οδηγήθηκε στην απόφαση, να βάλει στην άκρη για λίγο τις πολυπρόσωπες εκδηλώσεις και να δώσει προτεραιότητα στο κοινωνικό πρόσωπο αυτού του εορτασμού, αφού για τον άνθρωπο γίνονται όλα. Έτσι σημαντικό μέρος των κονδυλίων που το Ίδρυμά μας θα διέθετε για τις επετειακές εκδηλώσεις έγινε στήριξη και έκφραση αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας και συγκεκριμένα σε ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, παιδιά και άστεγοι. Και νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που συμβάλαμε στην ανακούφιση χιλιάδων ανθρώπων που μέσα στην τρικυμία χρειάζονταν ένα σωσίβιο για να κρατηθούν».

Διαβάστε ακόμη:

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Σάββατο 13 Ιουνίου 2020- Τι λέει για το ΣΚ η Άση Μπήλιου

Καζίνο Λουτρακίου: «Φρένο» στη διεκδίκηση 80 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο έβαλε το ΣτΕ

Καιρός: Πώς θα είναι σήμερα, Σάββατο 13 Ιουνίου

Ροή Ειδήσεων

holly

05/06/2023 | 00:52

Εορτολόγιο: Σήμερα η μεγάλη γιορτή του Αγίου Πνεύματος

05/06/2023 | 00:31

O καιρός της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος

05/06/2023 | 00:27

Tα ζώδια σήμερα Δευτέρα 5 Ιουνίου
a00dee6d ea2b 4bfc a7eb ba6e32fc0da6

05/06/2023 | 00:15

Οδυσσέας Ανδρούτσος: O ήρωας της Επανάστασης που έπεσε από χέρι ελληνικό…

05/06/2023 | 00:01

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

04/06/2023 | 23:27

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 73-70: Νικητές οι ερυθρόλευκοι στο θρίλερ του ΣΕΦ και 14/14 απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο

04/06/2023 | 23:17

Ηράκλειο: Μαχαίρωσε τη σύντροφό του, έβαλε φωτιά στο σπίτι και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει

04/06/2023 | 22:18

Έβρος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 91 μεταναστών από νησίδα – 34 παιδιά ανάμεσά τους

04/06/2023 | 22:12

Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,5 εκατ. ευρώ – Κλήρωση 2605
kozani luna park 0406

04/06/2023 | 21:21

Λαχτάρα σε λούνα παρκ στην Κοζάνη – Χάλασε το τρενάκι και κόπηκαν 2 βαγόνια

04/06/2023 | 21:13

Ανδρουλάκης: Η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ θα τούς βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, γιατί λέμε τα πράγματα με το όνομά τους

04/06/2023 | 21:00

«Νόμιζα ότι το έστειλα σε ενήλικα με τον οποίο έκανα διαδικτυακό σεξ», λέει ο 40χρονος ιερέας για το χυδαίο βίντεο σε ανήλικο
paralia vouliagmeni 0406

04/06/2023 | 20:44

«Τσουχτερή» η βουτιά στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής – Αναλυτικά οι τιμές

04/06/2023 | 20:38

Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός: Πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες ευθείας βολής στην αποστολή των «πρασίνων» στο ΣΕΦ

04/06/2023 | 20:06

Στόλτενμπεργκ για Τουρκία: Ήρθε η ώρα να άρει τις αντιρρήσεις της – Η Σουηδία εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της για ένταξη στο ΝΑΤΟ
paralia vouliagmeni 0406
«Τσουχτερή» η βουτιά στις οργανωμένες παραλίες της Αττικής – Αναλυτικά οι τιμές
screenshot 11
Νόνικα Γαληνέα: Tι είχε εξομολογηθεί για το πρόβλημα υγείας της
screenshot 7
Μαρία Μενούνος στον τάφο του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα: «Δεν θέλω να φύγω από εδώ αβέβαιη αν σε άκουσα – Άκουσα ένα τεράστιο κρότο και άρχισα να ουρλιάζω τον ακούω»
screenshot 2023 06 01 120733
Ξεψύχησε ο σκύλος στην Αργαλαστή Βόλου που δέχθηκε πάνω από 20 σκάγια: Συγκινεί το μήνυμά του ανθρώπου που φρόντιζε – «Συγγνώμη που δεν μπόρεσα να κάνω περισσότερα για σένα»
230531090240
Αιφνιδίασε Χασαπόπουλο-Βούλγαρη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας: Έπαιζε στο 50% να είναι κακοήθεια – Χθες πήρα την απάντηση, «καθαρός»
230530093658
Γιάννης Λουλούδης: Το ΠΑΣΟΚ μου είπε να σταματήσω την πώληση των παπουτσιών – Πώς προήλθε η ιδέα του viral παπουτσιού «ΜΠΑΣΟΚ»