Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συγκλονίζει η Ελένη Ψυχούλη: «Έφυγε νωρίς από καρκίνο κι αυτό μου έμαθε να είμαι ταπεινή»

CALLER'S CHOICE

Μαριγώ Μπούρη: Η δημιουργός του «Μην παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μια» μιλά στο The Caller και ευχαριστεί τον ιερέα που το έκανε viral!

Συμφωνία των Πρεσπών, συλλαλητήρια, εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το δικό τους… αγώνα για τη Μακεδονία...

Το βίντεο έγινε viral και μίλησε για το τραγούδι η δημιουργός του τραγουδιού. Η Μαριγώ Μπούρη είναι γιατρός, μητέρα δυο παιδιών και θέλει να ευχαριστήσει τον ιερέα που έγινε αιτία να μαθευτεί το τραγούδι της σε όλη την Ελλάδα.

Πότε γράψατε αυτό το τραγούδι και τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να γράψετε για τη Μακεδονία;

«Το τραγούδι αυτό το έγραψα 19 χρόνων, περίπου, ήταν πάλι επίκαιρο θέμα το Μακεδονικό, στην κατασκήνωση πρώτης Φλώρινας. Η έμπνευση ήτανε του Μητροπολίτη τότε Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη που ως Ακρίτης μητροπολίτης είχε καταλάβει τις διαθέσεις των γειτόνων! Είχε γίνει τότε και το συλλαλητήριο του 1992 με την Μελίνα Μερκούρη όπου το αίτημα ήταν από τότε μην παραχαράζετε την ιστορία!  Διατράνωνε με τη δύναμη της ψυχής του  ότι η Μακεδονία ήταν είναι και θα είναι ελληνική και αυτός και οι υπόλοιποι μεγάλοι πολιτικοί τότε πώς τα καταφέραμε να πάρουμε μία παράταση μέχρι σήμερα!»

Γιατρός στο επάγγελμα όμως το βιογραφικό σας είναι πλούσιο καθώς ασχολείστε με πολλά πράγματα…

«Η ιατρική δεν μου αφήνει πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο, παρόλα αυτά σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες κατηχητικών ενοριών και Μητροπόλεων γράφω κάποια θεατρικά έργα σε σχέση με το εκκλησιαστικό θέατρο! Παίζουνε νέοι φοιτητές και παιδιά με πολλή όρεξη και κατάθεση ψυχής».

Το τραγούδι σας έγινε viral με έναν ιερέα που το τραγουδούσε σε ένα πούλμαν, τον γνωρίζετε; Τον αναζητήσατε;

«Το τραγούδι που το τραγουδάνε σχεδόν σε όλη την Μακεδονία, στη Φλώρινα, δεν είναι εθνικός ύμνος. Το μόνο που ξέρω για τον ιερέα είναι ότι είναι από τις Σέρρες νομίζω και τον ευχαριστώ που το ξέρει και αυτός, όπως τόσο κόσμος που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για τη Μακεδονία! Το τραγούδαγαν στα συλλαλητήρια ιδιαιτέρως οι νέοι και στις καταλήψεις τους οι μαθητές, δίνοντάς του φοβερό ρυθμό και ψυχικό παλμό!!!».

[the_ad id=”493520″]

Πώς νιώθετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών;

«Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει και δεν ήθελε τη συμφωνία των Πρεσπών διότι παραχαράζεται η ιστορία και η αλήθεια, καθώς οι γείτονες οικειοποιούνται όνομα και ταυτότητα που δεν τους ανήκει. Είναι καταστρατήγηση της βούλησης του ελληνικού λαού που ζήταγε δημοψήφισμα. Εύχομαι ειλικρινά όλοι εμείς να έχουμε άδικο που δεν συμφωνήσαμε με τις Πρέσπες και να δικαιωθεί το ψήφισμα. Γιατί ξέρετε ό, τι είναι λάθος στην ιστορία φαίνεται στο μέλλον!».

Έχετε ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική; Θα πολιτευόσασταν;

«Ο καθένας δίνει τη μάχη του από τη δική του θέση και το δικό του μετερίζι, δεν σημαίνει πως δίνει τη μάχη μόνο όταν πολιτεύεται! Εγώ δίνω και θα δώσω τη δική μου μάχη με το τραγούδι μου, γιατί πάντα, σε κάθε αγώνα χρειάζονται αντιστασιακά τραγούδια! Δίνω καθημερινή μάχη και στην ιατρική, βοηθώντας ανθρώπους να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας που δεν τους αφήνουν να απολαύσουν τη ζωή».

Έχετε δυο παιδιά, τι επιθυμείτε για εκείνα;

«Για τα παιδιά μου τους εύχομαι να έχουν υγεία και κριτήρια αλήθειας και ανθρωπιάς, να μπορούν να τοποθετηθούν σε ό, τι συμβαίνει γύρω τους σε αυτόν τον χαοτικό κόσμο με αλήθεια και με υπευθυνότητα, για να χαρούν τη ζωή και να έχουν πραγματική ευτυχία!».

Η διασκευή του LUBEN, που έχει “γκρεμίσει” το διαδίκτυο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου
Ελασσόνα: Η αντίδραση παρουσιαστών on air την ώρα του σεισμού (ΒΙΝΤΕΟ)
931 εκατ. τόνοι φαγητού πετιούνται στα σκουπίδια την ώρα που 690 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από πείνα
Σωτήρης Τσαφούλιας για Αλέξη Κούγια: «Με τον λόγο του εξυπηρετεί τον αγώνα μας»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου
Οι Qimera σε ένα τραγούδι που πρέπει να ακούσεις (ΒΙΝΤΕΟ)