• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 16:23

Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μαρίνα Πατούλη στο TheCaller: «Έχω πολλά να δώσω στην Αυτοδιοίκηση, είμαι στην αρχή - Ο Γιώργος είναι ο μέντοράς μου»

Η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη βρέθηκε την Τρίτη στην επίσημη πρώτη του Web TV του TheCaller και έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ειρήνη Αρβανίτη.

Η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη βρέθηκε την Τρίτη στην επίσημη πρώτη του Web TV του TheCaller και έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ειρήνη Αρβανίτη.

Η Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη μίλησε για την αυτοδιοικητική της διαδρομή, την υποψηφιότητά της ως δημοτική σύμβουλος στον δήμο Αμαρουσίου, τον σύζυγό της Γιώργο Πατούλη, την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και τις καλόγουστες και κακόγουστες κυρίες που βλέπουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

«Η αυτοδιοικητική μου πορεία ξεκίνησε το 2014, όταν εξελέγην πρώτη δημοτική σύμβουλος στον δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης. Η αγάπη μου για τα κοινά είναι αμείωτη, ή μάλλον αυξανόμενη, μου δίνει τεράστια αγάπη, χαρά και εσωτερική πληρότητα», μάς θύμισε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Μαρούσι, Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας στον δήμο Αμαρουσίου

Πριν από λίγους μήνες, ωστόσο, η Μαρίνα Πατούλη φάνηκε να μας εκπλήσσει αποφασίζοντας να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στο Μαρούσι, μετά την απόφαση του συζύγου της να διεκδικήσει στις εκλογές της 26ης Μαΐου την Περιφέρεια Αττικής. Λίγες ημέρες αργότερα η ίδια απέσυρε την υποψηφιότητά της, με πολλούς να αναφέρουν ότι το γεγονός προκάλεσε τριγμούς στο γάμο του ζευγαριού.

Η ίδια απάντησε στο TheCaller για το παρασκήνιο αυτής της απόφασης:

«Η απόφασή μου να κατέβω δήμαρχος Αμαρουσίου ήταν συνισταμένη πολλών παραγόντων. Καταρχάς, στο Μαρούσι από το 2006, που κατέβηκε ο σύζυγός μου, ήμασταν συνοδοιπόροι. Εγώ μέσα από έναν αφανή ρόλο, πίσω από τον Γιώργο, όμως, ήμουν δίπλα του σε πολύ σημαντικές στιγμές. Το Μαρούσι μάς αγκάλιασε σαν μία μεγάλη οικογένεια. Οπότε, η συναισθηματική σύνδεση με το Μαρούσι, αλλά και η αποδοχή του κόσμου σε επίπεδο καθημερινότητας, μα και ένας τέτοιος παράγοντας, ότι είμαι εκπαιδευτικός και έχω θητεύσει στα σχολεία του Αμαρουσίου, όπου πάντα οι μαθητές μου ήταν δίπλα μου, ουσιαστικά με ώθησε στο να θέλω να διεκδικήσω την υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Μαρούσι. Βεβαίως είχαν γίνει και δημοσκοπήσεις που μου έδιναν πολύ υψηλά ποσοστά. Δεδομένου ότι ο Γιώργος θα πήγαινε σε άλλο επίπεδο, θεώρησα ότι κάθε ενεργός πολίτης και κάθε γυναίκα μπορεί να διεκδικεί τον αυτοδιοικητικό της ρόλο».

Και συνεχίζει: «Δεν ήταν αυτοσκοπός να γίνω δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά κανείς δε μπορεί να μου στερήσει να συμμετέχω στα κοινά και να εκλεγώ δημοτική σύμβουλος με μία έδρα. Κάπως έτσι πήρα την απόφαση να διεκδικήσω τον δήμο Αμαρουσίου».

«Ο Γιώργος είναι ο μέντοράς μου»

Η Μαρίνα Πατούλη δε δίστασε να απαντήσει στην Ειρήνη Αρβανίτη για το πως διαχειρίστηκε τη στήριξη που έδωσε ο σύζυγός της, Γιώργος Πατούλης σε άλλον δήμαρχο και όχι στην υποψηφιότητα της ίδιας.

«Ο Γιώργος είναι ο μέντοράς μου αυτοδιοικητικά. Μου κόλλησε το «μικρόβιο». Ήξερε την επιθυμία μου, έχει παρακολουθήσει την πορεία μου και με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Λέγομαι Μαρίνα Πατούλη, Πατούλαινα, το έχω αποδεχτεί και το καμαρώνω. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είμαστε αυθύπαρκτες προσωπικότητες. Σε όλα τα χρόνια που είμαστε μαζί ως ζευγάρι, πάντα δείχνει σεβασμό στην αυτοδιοικητική μου πορεία. Η προσφορά στα κοινά είναι το οξυγόνο μου. Σίγουρα τον αιφνιδίασε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας. Όμως, εκτιμώντας όλες τις συνιστώσες και τις παραμέτρους σε ένα οικογενειακό προσωπικό επίπεδο, θεώρησα ότι έπρεπε να κάνω ένα βήμα πίσω, όταν εκτίμησα ότι αυτό θα έκανε κακό ή θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης στην πορεία την αυτοδιοικητική του Γιώργου, που σήμερα έχει προτεραιότητα», σημείωσε στη συνέντευξή της στο TheCaller η Μαρίνα Πατούλη.

«Όταν είσαι σύντροφος ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά τότε κάνεις θυσίες για την οικογενειακή, προσωπική ζωή. Μία σύζυγος, μία σύντροφος όταν αξιολογεί τις καταστάσεις να κάνει ένα βήμα πίσω», κατέληξε η Μαρίνα Πατούλη.

Οι προτάσεις για την κεντρική πολιτική σκηνή

Η Μαρίνα Πατούλη αποκάλυψε στο TheCaller ότι έχει δεχθεί προτάσεις για υποψηφιότητά της στην κεντρική πολιτική σκηνή, από διάφορους κομματικούς χώρους. «Επί της παρούσης είμαι αυτοδιοικητικός, είμαι καθηγήτρια φιλόλογος και εστιάζω στην προσφορά μέσα από τις θέσεις αυτές και το κοινωνικό έργο. «Έχω να δώσω ακόμα πολλά στην αυτοδιοίκηση. Είμαι ακόμα στην αρχή».

«Δε μου αρέσει η θυματοποίηση. Θεωρώ ότι κάνω τις επιλογές μου, δείχνω τον πραγματικό μου εαυτό», υπογράμμισε η Μαρίνα Πατούλη για το bullying που έχει δεχθεί για την εμφάνισή της και τις στυλιστικές της επιλογές. «Προσπαθώ να αντεπεξέρχομαι με όλα αυτά με μία καλή διάθεση και αίσθηση του χιούμορ. Εκεί που είμαι αμείλικτη είναι όταν τίθενται ζητήματα που αφορούν το παιδί μου και την οικογένειά μου. Σε επίπεδο επιφανειακό, χαμογελώ. Ποτέ δε σκέφτηκα να κινηθώ νομικά. Εγώ απαντώ με το έργο μου, με τις πράξεις μου και με την επιχειρηματολογία μου». 

Η πιο καλόγουστη στη Βουλή

Η Μαρίνα Πατούλη δεν δίστασε να πει την γνώμη της για τις πιο καλόγουστες και τις πιο κακόγουστες κυρίες της ελληνικής Βουλής. Τα ...εύσημα έλαβε η Έλενα Ράπτη! «Διεκδικεί το ρόλο της σε έναν χώρο, όπως είναι η Βουλή, ανδροκρατούμενος».

Γιατί με τον Επαμεινώνδα Γαρδέλη

«Είναι ένας άνθρωπος με μία πορεία πολυετή στην αυτοδιοίκηση. Προέρχεται από μία οικογένεια ιστορική, ο πατέρας του υπήρξε δήμαρχος στο Μαρούσι. Από εκεί και πέρα έχουμε προσανατολισμούς, κοινές κομματικές αφετηρίες, αλλά έχουμε αφήσει στην άκρη τις κομματικές ταυτότητες και κατεβαίνουμε με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό ανθρώπων που αγαπούν το Μαρούσι, θέλουν να προσφέρουν στο Μαρούσι, όπου ο σύζυγός μου έχει αφήσει μία πολύτιμη παρακαταθήκη σε πολλά επίπεδα, αυτή θέλουμε να προασπίσουμε και να συνεχίσουμε για να πάει το Μαρούσι ακόμα πιο ψηλά», είπε η Μαρίνα Πατούλη για την επιλογή της να συστρατευτεί με τον υποψήφιο δήμαρχο Επαμεινώνδα Γαρδέλη.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου, Μαρίνας Σταυράκη Πατούλη στο Web TV του TheCaller και την Ειρήνη Αρβανίτη:

Send this to a friend