Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μαρκουλάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικός που έχει guts- Θα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξέφρασε σε συνέντευξή του την βαθιά εκτίμηση που θρέφει στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τη σιγουριά του για τη μάχη που θα δώσει αν πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξέφρασε σε συνέντευξή του την βαθιά εκτίμηση που θρέφει στο πρόσωπο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και τη σιγουριά του για τη μάχη που θα δώσει αν πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Lifo και τον Αλέξανδρο Διακοσάββα ήρθαν την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση του προέδρου της ΝΔ, πως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα κατέχει την τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Ας δούμε, όμως, πριν τις δηλώσει για την Νέα Δημοκρατία, όλα όσα είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα: «Εχω αισθανθεί προσβεβλημένος αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια, όχι γιατί θεωρώ ότι είχαμε μεγαλειώδεις κυβερνήσεις πριν, ούτε γιατί ανήκα ποτέ σε ένα συγκεκριμένο κόμμα εξουσίας».

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης τονίζει πως αρνείται το κλισέ «ανήκω στη Νέα Δημοκρατία». Ωστόσο, εξακολουθεί να πιστεύει και να ελπίζει, όπως λέει, πως «ο Μητσοτάκης θα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης. Δεν είμαστε παιδικοί φίλοι και την άποψή μου τη λέω χωρίς να έχω τίποτα να κερδίσω. Ο λόγος που το πιστεύω έχει να κάνει με μια σειρά από πραγματικά γεγονότα, τα οποία έχω αναφέρει και μπορεί όποιος θέλει να τα βρει».

«Στηρίζω το συγκεκριμένο πρόσωπο γιατί νομίζω ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που θα επιτρέψουν στη χώρα να μπει σε έναν δρόμο ο οποίος για μένα είναι απαραίτητος» συνέχισε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στη συνέντευξή του που κυκλοφόρησε μια ημέρα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώσει πως τον τοποθετεί στην τελευταία τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Θέλω να προσπαθήσω να εξηγήσω ότι εδώ έχουμε έναν μετριοπαθή, φιλελεύθερο πολιτικό, ιδιαίτερα ικανό και σοβαρό, με όρχεις εκεί που χρειάζεται» συνεχίζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για το προφίλ του προέδρου της ΝΔ και συνεχίζει: «Θα είδες, για παράδειγμα, πώς χειρίστηκε ο Τσίπρας τον Πολάκη σε σχέση με τον Κυμπουρόπουλο και πώς χειρίστηκε ο Μητσοτάκης το πρόσωπο αυτό που βγήκε και είπε μια αηδία για την Κούνεβα. Εκεί, κατ' εμέ, φαίνεται ο πολιτικός που έχει guts».

«Το λέω με παρρησία: πιστεύω στον Κυριάκο. Πιστεύω ειλικρινά και το εύχομαι βαθιά πως μπορεί να δώσει το παράδειγμα σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομμάτων και ιδεολογίας, πως πρέπει να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε» αυτά ήταν μερικά από τα διθυραμβικά σχόλια του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη πριν από δύο χρόνια, όταν και μίλησε ως επισκέπτης στο Συνέδριο της ΝΔ. Η στήριξη του ηθοποιού στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ ερχόταν ως έκπληξη, με δεδομένο πως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είχε πολιτευτεί παλιότερα με το κόμμα του Στέφανου Μάνου, «Δράση».

Send this to a friend