Αθήνα

13 oC

ψιχάλες

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κωνσταντίνος Τζούμας: «Είμαι πατέρας πέντε παρ’ ολίγον παιδιών, εκείνη την εποχή ήταν της μόδας οι εκτρώσεις»

CALLER'S CHOICE

Με την ίδια απόφαση που αποσπάσθηκε η Περιστέρα αποσπάσθηκε και η σύζυγος του Νίκου Πρωτονοτάριου

Mε απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 2016

Οι σύζυγοι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επιστήθιου φίλου του, Νίκου Πρωτονοτάριου, αποσπάσθηκαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με την ίδια υπουργική απόφαση που υπεγράφη τον Ιούλιο του 2016.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, έχει αποσπασθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 2016. Η αποκάλυψη τότε είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων.

Την προηγούμενη ακαδημαϊκή περίοδο 2015-2016 η σύντροφος του πρωθυπουργού είχε αποσπασθεί στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η οργανική της θέση ανήκει στην εκπαιδευτική διεύθυνση της Α’ Αθήνας.

Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι με την ίδια απόφαση Φίλη, του Ιουλίου του 2016, και η σύζυγος του Νίκου Πρωτονοτάριου, Κωνσταντίνα Σκαπετούλια, αποσπάσθηκε από τα σχολεία της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, όπου βρίσκεται η οργανική της θέση, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών!

Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για τη μοναδική εκπαιδευτικό πανελληνίως που πήρε απόσπαση για τη συγκεκριμένη Ανώτατη Σχολή, στοιχείο ενδεικτικό του βαθμού δυσκολίας για έναν μέσο δάσκαλο ή καθηγητή. Η ίδια στο βιογραφικό της, που δημοσιεύθηκε στο φυλλάδιο του εκλογικού συνδυασμού Ρίζες του Δήμου Σαρωνικού, όπου μετείχε ως υποψήφια, αναφέρει ότι είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στις ψηφιακές μορφές Τέχνης. Εχει πάρει μέρος σε αρκετές εκθέσεις ζωγραφικής, ενώ έχει εργασθεί ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της Αναβύσσου και της Σαρωνίδας.

Σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις, η κ. Σκαπετούλια την περίοδο 2015-2016 βρισκόταν στο δυναμικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων Αττικής, όπως φαίνεται και από το σχετικό ιστότοπο της σχολικής μονάδας. Συμπληρώνοντας το παζλ της οικογένειας Πρωτονοτάριου, που έχει πολύχρονες σχέσεις με την οικογένεια του πρωθυπουργού, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι:

1 Ο αδελφικός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Πρωτονοτάριος, διορίσθηκε στις 21 Μαρτίου του 2015 διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, για να αποχωρήσει στις 12 Μαΐου από αυτή τη θέση και λίγους μήνες αργότερα να τοποθετηθεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι πληροφορίες, μάλιστα, από το κυβερνητικό στρατόπεδο ανέφεραν ότι ως βασικός λόγος αποχώρησης του κ. Πρωτονοτάριου από το γραφείο του κ. Σπίρτζη ήταν η αδυναμία συνεργασίας του με άλλη συνεργάτιδα του υπουργού, η οποία είχε αποσπασθεί από το ΤΣΜΕΔΕ.

2 Η σύζυγος του Νίκου Πρωτονοτάριου, Κωνσταντίνα Σκαπετούλια, στις 28 Ιουλίου 2016 αποσπάται από την οργανική της θέση και την υπηρεσία της στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Αττικής για να «προαχθεί» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Με την ίδια υπουργική απόφαση και η σύντροφος του πρωθυπουργού αποσπάσθηκε για το Μετσόβιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οικογένειες Τσίπρα και Πρωτονοτάριου ήταν μαζί και στην Αίγινα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου στο σαρακοστιανό τραπέζι βρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος Κυριακής

Από το θρίαμβο στις… κατακρίσεις – Spiegel: «H ελληνική τραγωδία με τον κορoνοϊό»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου
Μπάντεν Μπάντεν: Ποια είναι η παραμυθένια πόλη που νοστάλγησε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων
«Ασφαλιστικό, Ανάπτυξη, Μακροοικονομία: Οι κρίσιμες διασυνδέσεις»: Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Γιαννίτση
Μπάντεν Μπάντεν και Aston Martin: Ο αντιδήμαρχος που είναι βραβευμένος ασφαλιστής – Η ανακοίνωση υποψηφιότητας στο Salon de Bricolage
«Μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων και οπωσδήποτε όχι στις 7 Δεκεμβρίου η άρση lockdown», λέει ο Αθ. Εξαδάκτυλος