Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η απάντηση της Αθήνας στην Τουρκία: Ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και υπεράσπισης κυριαρχίας – Τους αρχηγούς ενημερώνει ο Μητσοτάκης

CALLER'S CHOICE

Μεγαλείο ψυχής της συζύγου του βασανισθέντος από τη χούντα Αν. Λεντάκη για Παττακό! «Δεν ξεχνούμε, αλλά συγχωρούμε»

Σε μια γνήσια έκφραση των συναισθημάτων της για τον πραξικοπηματία Στυλιανό Παττακό, η σύζυγος του βασανισμένου από την Χούντα, Ανδρέα Λεντάκη στέλνει το μήνυμά της για το θάνατο του Παττακού: «Δεν ξεχνούμε, αλλά συγχωρούμε είναι το μόττο των γνήσια δημοκρατικών ανθρώπων!»...

Σε μια γνήσια έκφραση των συναισθημάτων της για τον πραξικοπηματία Στυλιανό Παττακό, η σύζυγος του βασανισμένου από την Χούντα, Ανδρέα Λεντάκη, Έφη στέλνει το μήνυμά της για το θάνατο του Παττακού: «Δεν ξεχνούμε, αλλά συγχωρούμε είναι το μόττο των γνήσια δημοκρατικών ανθρώπων!».

Η Έφη Λεντάκη με ανάρτησή της στο facebook θυμίζει τα λόγια του συζύγου της στη Βουλή για τους πραξικοπηματίες και σημειώνει «μην διανοηθεί κανείς να μου την πέσει ως “αντιστασιακός” ή αριστερός, γιατί όπως έλεγε ο Ανδρέας Λεντάκης. “Εάν είχαν κάνει αληθινά αντίσταση οι μισοί από όσους παριστάνουν τους αντιστασιακούς, η δικτατορία δεν θα είχε αντέξει ούτε επτά μέρες, όχι επτά χρόνια”….Τέρμα με τις υποκρισίες και τους τσάμπα αντιστασιακούς!».

Aναλυτικά το μήνυμά της στο Facebook:

«Ένας συνεπής με τις αρχές του στρατοκράτης ήταν. Απόδειξη ότι πέθανε λίγες ώρες μετά την διάρρηξη, που του έκλεψαν το μετάλλιο ανδρείας.

Στο πνεύμα που μίλησε γι’ αυτούς ο Ανδρέας Λεντάκης στην Βουλή, άγρια βασανισθείς μέχρις και εικονικής εκτέλεσης από την χούντα, αλλά με μεγαλείο ψυχής, ότι “η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από μερικούς υπερήλικες -είχαν περάσει τα 85- ούτε είναι εκδικητική” και πρότεινε την αποφυλάκιση τους, εγώ θα πω καλό ταξίδι! Δεν ξεχνούμε, αλλά συγχωρούμε είναι το μόττο των γνήσια δημοκρατικών ανθρώπων! Και μην διανοηθεί κανείς να μου την πέσει ως “αντιστασιακός” ή αριστερός, γιατί όπως έλεγε ο Ανδρέας Λεντάκης. “Εάν είχαν κάνει αληθινά αντίσταση οι μισοί από όσους παριστάνουν τους αντιστασιακούς, η δικτατορία δεν θα είχε αντέξει ούτε επτά μέρες, όχι επτά χρόνια”….Τέρμα με τις υποκρισίες και τους τσάμπα αντιστασιακούς!».

Ποιος ήταν ο Ανδρέας Λεντάκης

Ο Ανδρέας Λεντάκης ήταν Έλληνας πολιτικός και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αιθιοπία και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντάχθηκε στην ΕΔΑ και φυλακίστηκε για τέσσερα χρόνια κατά την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών. Κατά τη διάρκεια αυτής του αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια και υπέστη βασανιστήρια. Για την περιπέτεια του Λεντάκη ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε τα τραγούδια του Αντρέα.

Το 1977 εξελέγη πρόεδρος της ΕΔΑ και τον επόμενο χρόνο δήμαρχος Υμηττού. Επανεξελέγη άλλες δύο φορές (1982, 1986). Στις εκλογές του 1989 και 1990 εξελέγη βουλευτήςμε τον Συνασπισμό, παραιτήθηκε όμως το 1993 για να εκλεγεί στις εκλογές του ίδιου έτους με την Πολιτική Άνοιξη.

Απεβίωσε στις 20 Μαρτίου 1997 από ανακοπή καρδιάς.

Παπαχελάς: Ο Ερντογάν δεν μιλάει με την Μέρκελ ακόμα μέχρι να ολοκληρώσει την επιχείρησή του και να δει τι μπορεί να πετύχει
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου
Βροχή από πεφταστέρια απόψε- Πότε παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά
Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον Γεώργιο Παπανδρέου (ΦΩΤΟ)
Αλέξης Παπαχελάς: «Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού “κατεστημένου” έχει σαπίσει για τα καλά»
Ελλάδα – Τουρκία: Αυτή είναι η ισορροπία των στρατιωτικών δυνάμεων