Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Μιχάλης Κατρίνης στο TheCaller: Αλλαγή γενιάς, αλλαγή εποχής για την Ηλεία

«Ο κ. Τσίπρας αρκετά λεηλάτησε τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, αρκετά κακοποίησε την έννοια της κεντροαριστεράς», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο TheCaller ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, στέλνοντας το μήνυμα για ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο καλείται να φράσει τη νέα, μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

«Ο κ. Τσίπρας αρκετά λεηλάτησε τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, αρκετά κακοποίησε την έννοια της κεντροαριστεράς», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο TheCaller ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης, στέλνοντας το μήνυμα για ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο καλείται να φράσει τη νέα, μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Κωστής Μοσχολιός

Ερωτηθείς για τη ρήξη Βενιζέλου-Γεννηματά, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κατρίνης ανέφερε πως «η δημοκρατική παράταξη ήταν πέρα και πάνω από πρόσωπα, ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που δεν μπαίνει σε κανένα μέτρο σύγκρισης, έβαζε πάντα την παράταξη πέρα και πάνω από τον εαυτό του».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη το ζητούμενο των εκλογών «είναι ποιος θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση την επόμενη μέρα απέναντι στη δεξιά πολιτική , από όπου και αν προέρχεται. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί γιατί πολύ απλά εφάρμοσε ο ίδιος μια δεξιά πολιτική. Η πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση θα είναι το ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά και όλοι εμείς. Θα σταθούμε δίπλα στον πολίτη, στους νέους ανθρώπους, σε όλους αυτούς που περιθωριοποιούν οι συντηρητικές πολιτικές».

Μάλιστα, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, διερωτήθηκε «πόσο κεντροαριστερός είναι κάποιος που συνεργαζόταν επί 4,5 χρόνια με ακροδεξιούς, κάποιος που έχει εκλέξει ως ευρωβουλευτές την κ. Κουντουρά και το γιο του κ. Κόκκαλη. Τι σχέση έχει με τη δημοκρατική παράταξη κάποιος που έχει ως υπουργούς τον κ. Κουίκ, την κ. Παπακώστα και τον κ. Παπαγγελόπουλο της καραμανλικής δεξιάς;».

Εξάλλου, ερωτηθείς για τον τόπο του, την Ηλεία, όπου κατέρχεται υποψήφιος, ο κ. ΚΑτρίνης υποστηρίζει πως «η Ηλεία πρέπει να έχει μια δυνατή και νέα εκπροσώπηση σε κοινοβουλευτικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Πρέπει να φύγει από τον παθητικό και διαχειριστικό ρόλο που της έχουν επιφυλάξει κάποιοι», για να καταλήξει, διαμηνύοντας: «Έχω πρόταση, θέληση και μεγάλη διάθεση. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να περάσει ο τόπος μας σε μια Νέα Εποχή».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μιχάλη Κατρίνη στο TheCaller:

Ο απόηχος της αποπομπής του κ. Βενιζέλου από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, μονοπωλεί την επικαιρότητα. Πιστεύετε ότι θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, θα έχει αρνητικές συνέπειες για το κόμμα σας;

«Νομίζω ότι το διακύβευμα για τη χώρα είναι πολύ πιο σημαντικό από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Η δημοκρατική παράταξη ήταν πέρα και πάνω από πρόσωπα, ακόμα και ο Ανδρέας Παπανδρέου, που δεν μπαίνει σε κανένα μέτρο σύγκρισης, έβαζε πάντα την παράταξη πέρα και πάνω από τον εαυτό του. Το ΚΙΝΑΛ δίνει μια μεγάλη πολιτική μάχη για να ανασυνθέσει, να δημιουργήσει και να εκφράσει τη νέα, μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Δίνουμε τη μάχη για να φέρουμε κοντά μας πολίτες με τους οποίους περπατήσαμε μαζί, δώσαμε κοινούς αγώνες. Αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί με καθαρές θέσεις γιατί εμείς δεν είμαστε συμπλήρωμα και παρακολούθημα ούτε του κ. Μητσοτάκη ούτε του κ. Τσίπρα, που αποτελούν τις όψεις του ίδιου νομίσματος, η πολιτική και οι πρακτικές τους είναι πανομοιότυπες».

Το ερώτημα είναι με ποιον θα συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη ή με το Σύριζα του κ. Τσίπρα;

«Σας είπα, έχουμε επιλέξει το δύσκολο δρόμο, θα δώσουμε τη μάχη για να ξαναχτίσουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Αυτή η μάχη δεν δίνεται στα κυβερνητικά έδρανα και με την αναζήτηση της καρέκλας. Δίνεται μέσα στη Βουλή και κυρίως στην κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι είναι κοντά στην αυτοδυναμία. Βρίσκεται κοντά στην αυτοδυναμία με τη βοήθεια του Σύριζα και της πολιτικής που ακολούθησε ο κ. Τσίπρας. Το ζητούμενο είναι ποιος θα είναι η πραγματική αντιπολίτευση την επόμενη μέρα απέναντι στη δεξιά πολιτική, από όπου και αν προέρχεται. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί γιατί πολύ απλά εφάρμοσε ο ίδιος μια δεξιά πολιτική. Η πραγματική και ουσιαστική αντιπολίτευση θα είναι το ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά και όλοι εμείς. Θα σταθούμε δίπλα στον πολίτη, στους νέους ανθρώπους, σε όλους αυτούς που περιθωριοποιούν οι συντηρητικές πολιτικές».

Ο κ. Τσίπρας  όμως φαίνεται να έχει προβάδισμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, έχοντας μεγαλύτερο ποσοστό, σε σχέση με αυτό που έχει το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Ο κ. Τσίπρας αρκετά λεηλάτησε τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης, αρκετά κακοποίησε την έννοια της κεντροαριστεράς. Αλήθεια πόσο κεντροαριστερός είναι κάποιος που συνεργαζόταν επί 4,5 χρόνια με ακροδεξιούς, κάποιος που έχει εκλέξει ως ευρωβουλευτές την κ. Κουντουρά και το γιο του κ. Κόκκαλη. Τι σχέση έχει με τη δημοκρατική παράταξη κάποιος που έχει ως υπουργούς τον κ. Κουίκ, την κ. Παπακώστα και τον κ. Παπαγγελόπουλο της καραμανλικής δεξιάς; Στο Σύριζα είναι εγκλωβισμένοι πολίτες που έχουν ιστορία στη δημοκρατική παράταξη, άνθρωποι με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια. Στην καρδιά και την ψυχή αυτών των ανθρώπων πρέπει να μιλήσουμε και πάλι, ως Κίνημα Αλλαγής, για να τους απεγκλωβίσουμε. Γιατί εμείς πιστεύουμε στις αρχές και στις αξίες της δημοκρατικής παράταξης, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει σε τίποτα».

Δηλαδή το ΚΙΝΑΛ θα αρνηθεί κάθε συνεργασία ακόμα και για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη χώρα;

«Ποιος σας το είπε αυτό; Εμείς έχουμε αποδείξει ότι βγαίνουμε μπροστά για τη χώρα, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος. Όταν την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι έσκιζαν μνημόνια για να φέρουν μετά ένα μνημόνιο διαρκείας και κάποιοι άλλοι υπόσχονταν ‘’Ζάππεια’’ για να κάνουν μετά στροφή 180 μοιρών. Το Κίνημα Αλλαγής και η δημοκρατική παράταξη έχουν ανοίξει με μεγάλο κόστος το δρόμο της ευθύνης και σε αυτό το δρόμο θα παραμείνουν. Για το μόνο ζήτημα αυτή τη στιγμή που συζητάμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μαζί με όλους τους Έλληνες, είναι η επαναδιαπραγμάτευση των εξοντωτικών για τη χώρα και την οικονομία πρωτογενών πλεονασμάτων που παράγουν μόνο φτώχεια, υπερφορολόγηση και ασθενική ανάπτυξη. Όποιος θέλει να δώσουμε αυτή τη μάχη, εμείς είμαστε εδώ».

Το κεντρικό προεκλογικό σας μήνυμα, ως υποψήφιου Βουλευτή στην Ηλεία με το ΚΙΝΑΛ είναι «Αλλαγή Γενιάς». Είναι μόνο σύνθημα ή συνδέεται και με ένα πιο ουσιαστικό περιεχόμενο;

«Αλίμονο αν περιοριζόμαστε μόνο σε συνθήματα και λόγια. Η Ηλεία και οι πολίτες της απαιτούν μόνο πράξης. Η Αλλαγή Γενιάς πρέπει να έχει πολιτικό περιεχόμενο, να συνδεθεί με πράξεις. Η Ηλεία πρέπει να έχει μια δυνατή και νέα εκπροσώπηση σε κοινοβουλευτικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Πρέπει να φύγει από τον παθητικό και διαχειριστικό ρόλο που της έχουν επιφυλάξει κάποιοι. Δεν μιλάμε πλέον για μια Αλλαγή Γενιάς αλλά για μια Αλλαγή Εποχής για την Ηλεία. Με ένα νέο πλαίσιο διεκδικήσεων και στρατηγικών επιλογών που μπορούν να το διαμορφώσουν και να το υποστηρίξουν μόνο νέοι άνθρωποι. Το πλαίσιο αυτό θα αλλάξει την εικόνα της Ηλείας».

Μιλήσατε για ένα πλαίσιο διεκδικήσεων και στρατηγικών επιλογών που θα αλλάξουν την εικόνα της Ηλείας. Ποιο είναι αυτό; Ποια είναι η πρόταση του Μιχάλη Κατρίνη;

«Είναι μια συνολική πρόταση, ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλαίσιο για την Ηλεία του μέλλοντος μας , περιλαμβάνει τους οδικούς άξονες και τις υποδομές, την αξιοποίηση του brand που λέγεται Αρχαία Ολυμπία και Ολυμπιακή ιδέα, την ένταξη της Ηλείας στο χάρτη των τουριστικών προορισμών αλλά και τη διεκδίκηση ποσοστού 5% επί των εσόδων από την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή μας και άλλα αντισταθμιστικά οφέλη. Αναφέρθηκα μόνο σε ορισμένα σημεία αυτού του νέου στρατηγικού πλαισίου. Ζητώ από τους δημοκρατικούς πολίτες της Ηλείας να μου δώσουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία να αγωνιστώ για όλα αυτά. Έχω πρόταση, θέληση και μεγάλη διάθεση. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να περάσει ο τόπος μας σε μια Νέα Εποχή».

Send this to a friend