Αθήνα

11 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μπίστης: Δημοκρατικό και πλατύ το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – Το ΚΙΝΑΛ αν συνεχίσει να κάνει τα θελήματα της ΝΔ, θα εξαερωθεί

Στην κάμερα του TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπίστης, σε μια συνέντευξη που αφορούσε τόσο τα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως Novartis και τις ενέργειες της Τουρκίας, αλλά και το επερχόμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το Κίνημα Αλλαγής.

Στην κάμερα του TheCaller WEB TV και τον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μπίστης, σε μια συνέντευξη που αφορούσε τόσο τα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως Novartis και τις ενέργειες της Τουρκίας, αλλά και το επερχόμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το Κίνημα Αλλαγής.

Αρχικά, για τη Novartis και τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Μπίστης ανέφερε πως «δεν ήταν μια καλή μέρα για την κυβέρνηση», στεκόμενος ιδιαίτερα στις διαρροές που είχε η ΝΔ στην ψηφοφορία.

Μάλιστα, έδωσε έμφαση και σε όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Παπαγγελόπουλος, λέγοντας πως «όποιος άκουσε τον Παπαγγελόπουλο ίσως σκέφτεται διάφορα για το τι θα βρει μπροστά του».

Αναγνώρισε πως «έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές», «έχει τρωθεί το κύρος της δικαιοσύνης», όπως είπε, ενώ υποστήριξε σε κάθε περίπτωση πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί για παραδικαστικά κυκλώματα».

Αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις με τις ενέργειες της Τουρκίας, τις οποίες συνέδεσε με το Κυπριακό, λέγοντας πως σε αυτό το κομμάτι «δεν υπάρχει λάθος που να μην έχουμε κάνει, δεν είναι τα πράγματα όπως τα εμφανίζουμε στην ελληνική κοινή γνώμη, δεν είναι μια Τουρκία που είναι συνεχώς προκλητική και συνεχώς καταπάτει το διεθνές δίκαιο είναι φυσικά και αυτά. Είναι, κυρίως, τα λάθη που κάνει η ελληνοκυπριακή πλευρά».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «αν δεν επιλυθεί το Κπυριακό, απρόσκοπτη εκμετάλλευση του φυσικού αερίου δεν πρόκειται να υπάρξει».

Έκανε, επίσης, λόγο για «αφορολόγητες δηλώσεις Πομπέο» κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, λέγοντας πως «αντεστράφη η εικόνα μέσω Συρίας, και οι Κούρδοι που ήταν σύμμαχοι των Αμερικάνων στην περιοχή, κινδυνεύουν να βρεθούν κρεμασμένοι στα μανταλάκια».

Εξάλλου, μιλώντας για τη διακήρυξη και τον οδικό χάρτη του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του Συνεδρίου, είπε πως «ο κ. Τσίπρας μίλησε για το Συνέδριο την αμέσως επόμενη μέρα μετά τις εκλογές... Η διακήρυξη και ο οδικός χάρτης είναι ένα σαφές δημοκρατικό κάλεσμα. Απευθύνεται σε ένα ευρύτερο ακροατήριο από αυτό της αριστεράς».

Είπε πως «δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και φίλτρα, η διακήρυξη και το πρόγραμμα είναι το διαβατήριο για να περάσεις, επιδιώκουμε τη μαζικότητα και δεν φοβόμαστε την πασοκοποίηση… Έτσι και αλλιώς από το 2012 και μετά ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ αιμοδοτεί αυτή την προσπάθεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Προοδευτική Συμμαχία πρόσθεσε και προκάλεσε ρωγμές στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».

Ο ίδιος απέκλεισε την εκλογή αρχηγού από τη βάση, «το απέκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας», όπως είπε και πρόσθεσε: «Ουδείς έτσι και αλλιώς αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα, θα ήταν παρανοϊκό να τον αμφισβητήσουν, έχοντας λάβει σχεδόν 32% στην ήττα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο λόγο που αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής, υποστηρίζοντας πως «εγώ όταν διαφώνησα με το Κίνημα Αλλαγής ενοχλήθηκα με τη συμπαράταξη με τη ΝΔ, το γεγονός ότι αποτέλεσε βασικό συστατικό του αντισυριζα μετώπου και μπήκε στη γραμμή του ‘’να φύγουν’’, ζητώντας μετ’ επιτάσεως εκλογές».

Όπως είπε ο κ. Μπίστης, «το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, η γραμμή μια από εδώ και μια από εκεί, και κυρίως από εκεί είναι καταστροφική… Μόνο μέσα στο μπλοκ των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να δυναμώσει το ΚΙΝΑΛ, απέξω και αν συνεχίσει να κάνει τα θελήματα της ΝΔ εκεί ο χώρος θα εξαερωθεί…».

Send this to a friend