Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ν. Ιωσήφ: Μπορούμε να εμβολίσουμε και εμείς τον ΣΥΡΙΖΑ – Ξεκάθαρη πρόθεση της ΝΔ να ευνοήσει συγκεκριμένους επιχειρηματίες

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε το μέλος της Γραμματείας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ιωσήφ, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ.

Στο στούντιο του TheCaller WEB TV και στον αρχισυντάκτη του TheCaller Κωστή Μοσχολιό μίλησε το μέλος της Γραμματείας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ιωσήφ, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ.

Αρχικά, ο κ. Ιωσήφ αναφέρθηκε στην μετακίνηση στελεχών του ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, λέγοντας πως «δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτή η ‘’μετακόμιση’’ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

Όπως είπε ο ίδιος, «ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του, τις πράξεις του και τη συνέπειά του σε αυτά που έχει πει και έχει πράξει στο παρελθόν», απαντώντας πως «μπορούμε να εμβολίσουμε και εμείς τον ΣΥΡΙΖΑ», σχετικά με το αν υπάρχει φόβος στο ΚΙΝΑΛ για τον εμβολισμό του από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ιωσήφ υποστήριξε πως «είχαμε μια καλή καταγραφή στις εκλογές γιατί μιλάμε για ένα νέο κόμμα, δεν είναι ικανοποιητική γιατί είναι μεγάλη η διαφορά σε σχέση με το πρώτο και το δεύτερο κόμμα».

Αρνήθηκε την κριτική που ακούγεται προς το ΚΙΝΑΛ, πως δεν έχει προχωρήσει σε ανανέωση και δεν έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, λέγοντας πως «η Φώφη Γεννηματά το έχει πάρει το μήνυμα της ανανέωσης και το υλοποιεί ακόμη και πριν τις εκλογές. Πιθανότητα να μην το επικοινωνήσαμε όπως έπρεπε. Συν τοις άλλοις έχει αλλάξει όλη η διαχειριστική ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής μετά τις εκλογές, με νέα πρόσωπα, που έχουν την πρόθεση να προσφέρουν».

Κληθείς να σχολιάσει τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, ο Νίκος Ιωσήφ υποστήριξε πως «είμαστε ακόμη στην αρχή διακυβέρνησης, τώρα ξεκινάει η πραγματική διακυβέρνηση. Η πρώτη κυβέρνηση που βγήκε χωρίς το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη που σήκωσε το λάβαρο της ανάπτυξης, ωστόσο η εφαρμογή απέχει από την πραγματικότητα και τα όσα είχε εξαγγείλει η ΝΔ προεκλογικά».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η ΝΔ επέλεξε ως προτεραιότητα να μειώσει τους φόρους στα κέρδη των επιχειρήσεων και να μειώσει τους φόρους στα μερίσματα, κάτι που ευνοεί τον επιχειρηματία που έχει κέρδος. «Αυτό λοιπόν δηλώνει μια ξεκάθαρη πρόθεση προς τα πού η ΝΔ σκοπεύει να οδηγήσει το παιχνίδι», σχολίασε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο ίδιος έφερε ως αντιπρόταση «τη μείωση του κόστους της μισθοδοσίας, αφενός μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές και αφετέρου να βελτιώσει τις χρηματοροές. Σε ένα δεύτερο επίπεδο θα μπορούσε να το κάνει μειώνοντας τις εισφορές του εργαζομένου, χωρίς να αυξήσει το κόστος της επιχείρησης, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερος μισθός εργαζομένου, άρα μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, άρα περισσότερα προϊόντα, άρα περισσότερα κέρδη… Πρόκειται για έναν κύκλο που ευνοεί πολλούς».

Τέλος, ερωτηθείς για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα όσα είπε η κα Γεννηματά, ο κ. Ιωσήφ τόνισε πως «πρωταρχικό γνώρισμα για τον επόμενο ΠτΔ δεν πρέπει να είναι ο πολιτικός χώρος που προέρχεται, αλλά η ικανότητά του, τυχαίνει στην περίπτωση των κ.κ. Βενιζέλου, Παπανδρέου και Σημίτη να επιτυγχάνεται αυτή η προϋπόθεση και να προέρχονται επίσης από τον προοδευτικό χώρο».

Send this to a friend