Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νίκος Ανδρουλάκης στο TheCaller: Η αλλαγή συσχετισμών θα οδηγήσει την Ευρώπη να κινηθεί ταχύτερα προς το μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης

Ο νυν ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ και εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του TheCaller Web TV, φιλοξενούμενος της Ειρήνης Αρβανίτη.

Ο νυν ευρωβουλευτής της ΕΛΙΑΣ και εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή με το Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε σήμερα στο στούντιο του TheCaller Web TV, φιλοξενούμενος της Ειρήνης Αρβανίτη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για την Κλιματική Αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές και το έργο που έχει κάνει στις Επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου για την πρόληψή τους. «Φιλοδοξία μας είναι να μην ξαναζήσουμε ανθρώπινες τραγωδίες, όπως στο Μάτι και τις φυσικές καταστροφές που κάνουν ζημιά στον φυσικό πλούτο της χώρας. Είδαμε πόσο εκτεθειμένη είναι η χώρα μας στις πυρκαγιές και στις πλημμύρες». 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας για τη σημασία των Ευρωεκλογών τόνισε ότι θα έπρεπε να αλλάξει ο συσχετισμός. «Ο συσχετισμός παραδίδει και τους τρεις θεσμούς: Συμβούλιο, Επιτροπή και Κοινοβούλιο στην Δεξιά, κάτι που δεν βοηθάει, καθώς η ευρωπαϊκή δεξιά στηρίζει μία στασιμότητα των θεσμών στην Ευρώπη, που δε βοηθά τις αδύναμες χώρες και την αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνέχισε: «Πρέπει να εργαστούμε για να φέρουμε μεγάλα ποσοστά στην σοσιαλδημοκρατία ώστε έχουμε το περιθώριο να συμμαχήσουμε με τους Πρασίνους και τους Προοδευτικούς Φιλελεύθερους, ώστε να υπάρξει ένας άλλος συσχετισμός στην Ευρώπη, που θα τη βοηθήσει να κινηθεί ταχύτερα προς το μοντέλο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης».

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε στην Ειρήνη Αρβανίτη και για τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη, αλλά και την ενασχόλησή του με την πολιτική, η οποία ξεκίνησε από την εποχή που ήταν φοιτητής. «Η πολιτικοποίηση είναι θετική, ιδιαίτερα όταν ξεκινά από τα παιδικά χρόνια, γιατί ο άνθρωπος χειραφετείτε, είναι ανοιχτός σε συζήτηση, διάλογο και αποκτά έναν προσανατολισμό συνειδητό».

«Δε φανταζόμουν ότι όταν ξεκινούσα θα είχα αυτήν την πορεία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και αποκάλυψε ότι είχε εγκαταλείψει την πολιτική για δύο χρόνια. «Όταν τα κόμματα λειτουργούν με μία νοοτροπία μακριά από την βάση της κοινωνίας, δεν μπορούν να παίξουν τον κοινωνικό τους ρόλο».

«Θα πρέπει να υπάρξει μία αξιοκρατία γενικότερη, μακριά από τα σύμβολα και τους κανόνες», είπε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για τον ελεύθερό του χρόνο, αλλά και τη σχέση του με το παιδί του, που όπως εξομολογήθηκε στην προεκλογική περίοδο είναι πάρα πολύ δύσκολο να δει «Να έρθει το καλοκαίρι, να είμαστε χαλαρά, γιατί έχουμε χαθεί». 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη στο TheCaller Web TV και την Ειρήνη Αρβανίτη:

Send this to a friend