• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 18:42

Αθήνα

24 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο Άκης Σκέρτσος για την απόφαση της Μαρίας Χούκλη να μπει στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης: «Της είμαι ευγνώμων»

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, εξήρε την απόφαση της Μαρίας Χούκλη να βοηθήσει αυτοβούλως την κυβέρνηση.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, εξήρε την απόφαση της Μαρίας Χούκλη να βοηθήσει αυτοβούλως την κυβέρνηση.

Σε αυτήν ο κ. Σκέρτσος τονίζει πως: «Της είμαι ευγνώμων για αυτό και ειλικρινά δυσκολεύομαι ακόμη να το πιστέψω ότι θέλησε να γίνει μερος της ομάδας μας».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Το ότι αυτή η κυβέρνηση, και ειδικότερα η πολιτική προσωπικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταφέρνει δε να προσελκύσει στις τάξεις της πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και ήθους, κεντρώους μετριοπαθείς πολίτες, θα έπρεπε κάτι να λέει σε όσους σπεύδουν κακόπιστα να επικρίνουν, κάνοντας δίκες προθέσεων».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου: 

Το γεγονός ότι καταξιωμένοι επαγγελματίες, που είναι ταυτόχρονα δημοκρατικοί ενεργοί πολίτες αποφασίζουν να συνδράμουν την εθνική προσπάθεια αυτής της κυβερνησης, θα έπρεπε να μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα, όχι καχυποψία. Χρειαζόμαστε άξιους ενεργους πολιτες με αδιαπραγμάτευτες αξίες στα δημόσια πράγματα για να προσδώσουμε ξανά περισσότερη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στην πολιτική διαδικασία.

Το ότι αυτή η κυβέρνηση, και ειδικότερα η πολιτική προσωπικότητα του Κυριακου Μητσοτακη, καταφέρνει δε να προσελκύσει στις τάξεις της πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και ήθους, κεντρώους μετριοπαθείς πολιτες, θα έπρεπε κάτι να λέει σε οσους σπεύδουν κακόπιστα να επικρίνουν, κάνοντας δίκες προθέσεων. Μάλλον πέσαμε πολύ χαμηλά τα προηγούμενα χρόνια για να αποφασίζουν τέτοιοι άνθρωποι να αφήσουν τις (αξιοζήλευτες) καριέρες τους και να μπουν στο καμίνι της πολιτικής.

Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι η Μαρία Χούκλη που αποφάσισε να διαθέσει την πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία, το ήθος και τη δημοκρατική ευαισθησία της σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Η Μαρια προσθέτει, δεν αφαιρεί. Μάλιστα την τιμά απεριόριστα, και είναι απόλυτα δηλωτικό της προσωπικότητας της, ότι προσέρχεται με όρους διαφάνειας και ως απλός στρατιώτης, χωρίς ίχνος «βεντετισμού». Ήταν μεγάλη η έκπληξη -και η συγκίνησή μου- όταν εμφανίστηκε μπροστά μου μια μέρα και με απόλυτη ευθύτητα αλλά και ταπεινότητα ζήτησε να συνεργαστούμε. Της είμαι ευγνώμων για αυτό και ειλικρινά δυσκολεύομαι ακόμη να το πιστέψω ότι θέλησε να γίνει μερος της ομάδας μας.

Ο ρόλος της δεν είναι πολιτικός και την αδικούν όσοι την εμφανίζουν ως μέρος κάποιας προπαγανδιστικής μονταζιέρας. Κοινός μας στοχος είναι να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και κάπως διαφορετικά στη χώρα μας και αυτό να γίνει κατανοητό και αντιληπτό από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Να φωτίσουμε δηλαδή το process, τη διαδικασία της παραγωγής διαφορετικής πολιτικης και να πείσουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει ο κανόνας. Αν θα τα καταφέρουμε μενει να φανεί.

Με τη Μαρια λοιπόν!

Send this to a friend