• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 22:38

Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Ο άπαιχτος Βουλαρίνος γράφει για το πιο... ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο άπαιχτος Βουλαρίνος γράφει για το πιο... ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των εκλογών στη ΝΔ να έχει μετατεθεί για το πρώτο εξάμηνο του ’16, παίρνω ένα τάιμ άουτ απο την ξεκαρδιστ... ζητώ συγνωμη, από την καταιγιστική επικαιρότητα, και σκέφτομαι τα ελληνικά Χριστούγεννα.

Γράφει ο ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ για την AthensVoice.gr

 Τη γιορτή που έχει την τιμή να συνδέεται με πλήθος μουσικών αριστουργημάτων που μοιάζουν να έχουν μοναδικό σκοπό την ενίσχυση του φόβου πως η Ελλάδα είναι ο Δούρειος Ίππος της Ανατολής στην προσπάθειά της να καταστρέψει τη Δύση.

Τούλι για τον μικρό Χριστούλη, Λαστ Κρίστμας στην τραγουδιστοπροζαριστή εκδοχή του Στράτου του Τζώρτζογλου, Χριστούγεννα στην Καλαμάτα (το τραγούδι του οποίου ο στίχος «άγια νύχτα ξημερώνει» περιγράφει μια μοναδική πλανητική ανωμαλία, πιο τρομακτική κι από το τραγούδι το ίδιο) και πολλές άλλες ελληνικές εορταστικές δημιουργίες έχουν αποπειραθεί να καταστρέψουν την πιο εμβληματική δυτική γιορτή. Όλα τους, όμως, μοιάζουν με ποπ διαμάντια μπροστά στο ελληνικό We Are the World που φέρει τον τίτλο «Αυτό είναι Αγάπη».

[adsense]

Πρόκειται για ένα έπος που ακούστηκε στο μουσικό τηλεμαραθώνιο που απόλαυσαν τα Χριστούγεννα του 1985 οι τηλεθεατές της κυβερνητικής τηλεόρασης και στο οποίο 28 αστέρια, μερικά από τα οποία τυφλώνουν με τη λάμψη τους ακόμα και σήμερα, προσπαθούν να γεφυρώσουν το χάσμα Ανατολής - Δύσης με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια γέφυρα που οδηγεί στην Αφρική και μπράβο τους

Send this to a friend