• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 04:15

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο Αρχιμανδρίτης που εξομολογεί μέσω Messenger «ξαναχτυπά»: «Έχω κάνει και σε καφετέριες...»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα το πρωί ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έκανε γνωστό μέσα από το προφίλ στο Facebook ότι όποιοι πιστοί ενδιαφέρονται, μπορεί να τους εξομολογήσει και μέσω Messenger.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα το πρωί ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έκανε γνωστό μέσα από το προφίλ στο Facebook ότι όποιοι πιστοί ενδιαφέρονται, μπορεί να τους εξομολογήσει και μέσω Messenger.

«Η εξομολόγηση γίνεται και προφορικά, με κάμερα, και γραπτώς. Στέλνω ένα μήνυμα και ρωτάω: 'Αυτή είναι η αμαρτία σου; Την έχεις κάνει;' Και μου λέει ναι ή όχι.

Τα μυστήρια δεν τα κάνει ο χώρος, τα κάνει ο τρόπος. Γιατί να πάω στην εκκλησία, να κάνω ένα μυστήριο και να παίρνω χρήματα από τους πιστούς και να μην το κάνω από το messenger αφιλοκερδώς;» και πρόσθεσε:

«Εχω κάνει εξομολογήσεις και σε καφετέρια και σε εστιατόριο και σε υπαίθριους χώρους».

Ποιος είναι ο αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος

Ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, είχε γίνει γνωστός πριν 2 χρόνια, όταν και είχε στήσει σκηνή στην πλατεία Σιντριβανιού, στο Αγρίνιο.

Η ανάρτησή του για την εξομολόγηση μέσω… Facebook προκάλεσε πλήθος σχολίων. Πέραν, όμως, από τα περιπαικτικά, ένας από τους ακολούθους του τον ερωτά: «Πάτερ τι λέτε ότι εξομολογείτε στο messenger; Και την ευχή που πρέπει να βάλετε στο κεφάλι του ανθρώπου πως το κάνετε; Πάρα πολλοί ιερείς, και πιο πολύ οι μοναχοί, είναι κατά του ίντερνετ. Εσείς κάνετε εξομολόγηση;»

Ο Αρχιμανδρίτης που δηλώνει ότι μπορεί να κάνει εξομολόγηση μέσω messenger, όπως ο ίδιος αναφέρει, το 1987 πήγε στο Άγιο Όρος για να γίνει μοναχός, στη Μονή Γρηγορίου.

Μεταξύ διαφόρων αναρτήσεων -μεταξύ αυτών επιθετικών κατά… εβραιομασόνων, σιωνιστών, πολιτικών, μοναχών και επισκόπων όπως και κατά του υπό παραίτηση Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου- ο π. Χριστόδουλος υποστηρίζει ότι τον περασμένο χειμώνα «κοιμόμουνα στο Σύνταγμα σε παγκάκια και εξομολογούσα αστέγους».

Όπως προαναφέρθηκε ο π. Χριστόδουλος απασχόλησε την επικαιρότητα του Αγρινίου πριν δύο χρόνια, όταν είχε στήσει σκηνή για δυο-τρεις μέρες τον Αύγουστο του 2017 κάνοντας αίτημα-έκκληση στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας να του επιτραπεί η είσοδος σε κάποιο από τα μοναστήρια της. Ο εν λόγω κληρικός είχε  σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και αμφισβητήθηκε έντονα η χειροτονία του.

Send this to a friend