Αθήνα

28 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γρηγόρης Πετράκος για κορονοϊό: «Εγώ είμαι γραφικός και ψεκασμένος…»

CALLER'S CHOICE

Ο Αρκτούρος απελευθέρωσε πέντε ορφανά αρκουδάκια στο φυσικό τους περιβάλλον, μετά από ένα χρόνο φροντίδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέντε ορφανά αρκουδάκια που φρόντιζε ο Αρκτούρος, αφέθηκαν ελεύθερα για να ζήσουν και πάλι στη φύση, μετά από έναν χρόνο φροντίδας.

Δείτε επίσης

Έτσι «θωράκισε» την Ηλιούπολη ο Βαλασόπουλος –Από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα σε δήμο της Ελλάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Ταυρομάχος σκουπίζει τα δάκρυα του ματωμένου ταύρου λίγο πριν τον σκοτώσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Λουίτζι, η Σοφία, ο Mitko, ο Jonas και η Radostina, μετά από ανατροφή και φροντίδα για ένα χρόνο στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου, ελευθερώθηκαν στο φυσικό περιβάλλον.

Τα πέντε αρκουδάκια έμειναν ορφανά σε ηλικία μόλις λίγων μηνών. Τον Λουίτζι βρήκε ένας πολίτης στο Κλειδί Φλώρινας, ενώ τη Σοφία στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας. Ο Αρκτούρος επενέβη άμεσα, διασφαλίζωντας την επιβίωσή τους, παρόλο που είχαν χάσει τη μητέρα τους. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στο πρόγραμμα ανατροφής και επανένταξης ορφανών αρκούδων, εντάχθηκαν τρία ακόμη αρκουδάκια που είχαν βρεθεί στο Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους που ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και τα παρέδωσαν στην φιλοζωική οργάνωση Four Paws που ανέλαβε τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Τα πέντε αρκουδάκια παρέμειναν για ένα χρόνο υπό στενή παρακολούθηση και φροντίδα από τον Αρκτούρο. Σε μία πολύωρη επιχείρηση που στήθηκε από νωρίς το πρωί, τα αρκουδάκια προετοιμάστηκαν για την επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Αφού ναρκώθηκαν για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, λήψη δείγματος DNA και τοποθέτηση μικροτσίπ, τους έβαλαν ένα ειδικό κολάρο-πομπός και μπήκαν σε κλουβιά μεταφοράς ώστε να μεταφερθούν στο νέο τους σπίτι. Η Σοφία και ο Λουίτζι αφέθηκαν ελεύθεροι μακριά από ανθρώπινες εγκαταστάσεις και οικισμούς, ενώ τα υπόλοιπα τρία αρκουδάκια, αφέθηκαν ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον της Βουλγαρίας.

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που ο Αρκτούρος αναλαμβάνει την επανένταξη αρκούδων εκτός Ελλάδας. Η οργάνωση θα συνεχίσει να παρακολουθεί και τα πέντε αρκουδάκια, μέσω του μικροτσίπ που τους τοποθετήθηκε, ώστε να γνωρίζουν πού βρίσκονται και αν τα έχουν καταφέρει.

Κορονοϊός- έρευνα ΑΠΘ: Μάσκα, τηλεργασία και τοπικά lockdown, αλλιώς 700 κρούσματα ημερησίως
Η αρχή του τέλους του G3 στον Ελληνικό Στρατό – Με νέο όπλο στην παρέλαση του 2021
Βηρυτός: Γέννησε την ώρα της έκρηξης – Η συγκλονιστική φωτογραφία που έκανε το γύρο του διαδικτύου
Κορονοϊός-ΕΚΠΑ: Πώς θα εξελιχθεί η πανδημία το 2021- Τα δύο σενάρια
Παγκόσμια Ημέρα Γάτας: Πότε ξεκίνησε να εορτάζεται
Κορονοϊός: Πώς επηρεάζει τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η πανδημία