Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Δήμαρχος Άνδρου απαντά στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για σκουπίδια στο βυθό της Άνδρου: «Δεν είναι αυτή η εικόνα του νησιού. Προς Θεού!»

Ο Χολιγουντιανός σταρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, είναι πολύ γνωστό ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Ο Χολιγουντιανός σταρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, είναι πολύ γνωστό ότι έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Αυτή τη φορά ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera που δείχνει εθελοντές να καθαρίζουν κομμάτι βυθού από παραλία της Άνδρου γράφοντας χαρακτηριστικά : «Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Εκατοντάδες κομμάτια πεταμένων αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον βυθό της θάλασσας στο νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 660 λίβρες πλαστικών σκουπιδιών.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και ακόμη και σε εμάς τους ίδιους. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια γίνονται μέρος της δικής μας διατροφής».

Όπως ήταν φυσικό ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον απόηχο του εν λόγω post μιλώντας στο TheCaller: «Στεναχωρήθηκα μόλις είδα τα δημοσιεύματα και από την άλλη αισθάνθηκα πως είναι λίγο άδικο γιατί δεν αφορά όλο το νησί. Αφορά μόνο ένα μικρό κομμάτι 40 επί 40 μέτρα. Υπάρχει το πρόβλημα αλλά δεν είναι η εικόνα το νησιού αυτή, προς Θεού! Η Άνδρος έχει πεντακάθαρες παραλίες, είναι ένα νησί εξαιρετικής ομορφιάς. όπως σας είπα το πρόβλημα υπάρχει σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο νησί. Το 2011 κατέρρευσε, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, η χωματερή που υπήρχε εκεί. Ένα κομμάτι της κορυφής κατέληξε στην παραλία και ένα άλλο μέσα στη θάλασσα. Πραγματικά στεναχωρηθήκαμε για αυτό που συμβαίνει και που δεν το είχαμε ανακαλύψει νωρίτερα. Συμπτωματικά σήμερα περιμένω το πόρισμα για η λύση και τον προϋπολογισμό του έργου. Θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα μέχρι τέλους! Από τη μέρα που αναλάβαμε υπήρχε πρόγραμμα ΕΣΠΑ με το οποίο αποκαταστήσαμε όλο το κομμάτι της παλιάς χωματερής αλλά εκείνη η μελέτη δεν προέβλεπε δύτες να πέσουν στη θάλασσα ώστε να μαθαίναμε πολύ νωρίτερα για το πρόβλημα».

Send this to a friend