Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συμμαχίες χτίζει η Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα – Το μπαράζ επαφών Μητσοτάκη-Δένδια και ο ρόλος της Γαλλίας

CALLER'S CHOICE

Ο δήμαρχος Γλυφάδας στο TheCaller: Η ζωή μας αλλάζει με έργα- Στόχος η ισόρροπη ανάπτυξη από την επένδυση στο Ελληνικό

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου βρέθηκε το απόγευμα της Τσικνοπέμπτης στο TheCaller Web TV και μίλησε σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη δημοσιογράφο Τόνια Ζαραβέλα.

Δείτε επίσης

Χρήστος Ροζάκης για Τουρκία και ΑΟΖ: Δεν μπορούμε να έχουμε τα πάντα με το μέρος μας – Θα πρέπει να δώσουμε και κάτι
Χριστοδουλάκης στο TheCaller: Είμαστε ανοιχτοί στο θεσμικό διάλογο με όλους προς όφελος της κοινωνίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η δουλειά η δική μας είναι να κάνουμε τη Γλυφάδα κάθε μέρα και καλύτερη, να λειτουργεί όσο γίνεται πιο οργανωμένα και άρτια». Μέσα σε αυτές τις λέξεις θέλησε να συμπυκνώσει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου την προσπάθεια που κάνει για δεύτερη θητεία ο ίδιος και η ομάδα του στο δήμο και να ξεκαθαρίσει ότι τα έργα δεν σταματούν ποτέ και δεν αφορούν μόνο μία ομάδα δημοτών, αλλά και τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά της πόλης, όλους όσοι την πατούν, δραστηριοποιούνται σε αυτήν και τη χαίρονται.

Η επένδυση Ελληνικού και οι προσπάθειες με τον δήμο Αλίμου

«Όλοι οι δήμοι που συνορεύουμε με το αεροδρόμιο του Ελληνικού πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να έχουμε μία ισόρροπη ανάπτυξη. Όπως το αεροδρόμιο επηρέαζε τους πάντες, έτσι και η επένδυση στο Ελληνικό θα μας επηρεάσει με τον ίδιο τρόπο. Δεν είναι μείζων μία παλιά διοικητική γραμμή, αλλά πολύ σοβαρό κριτήριο είναι και ο πληθυσμός της κάθε πόλης. Ο δικός μας δήμος έχει τον διπλάσιο πληθυσμό από τους διπλανούς. Μαζί με τη χαρά για την επένδυση έχουμε και μία ανησυχία: μη μείνει πίσω η πόλη. Για να συνεχίσουμε να έχουμε καλή πορεία, θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις όχι μόνο από την επένδυση, αλλά συνολικά από την πολιτεία για να δημιουργήσουμε ισορροπημένη ανάπτυξη. Αυτό θα το πετύχουμε μόνο αν οι φορείς της πολιτείας κοινωνίας μαζί με τον επενδυτή έχουμε συνέργειες», είπε για την επένδυση στο Ελληνικό ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας επεσήμανε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν μπόρεσε να υπάρξει κοινή γραμμή με τον δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης για ζητήματα της ισόρροπης ανάπτυξης από την επένδυση στο Ελληνικό και έτσι ο δήμος προχώρησε στη δημιουργία συνδέσμου με τον δήμο Αλίμου για κοινές διεκδικήσεις. «Δεν μπόρεσε μετά από κάποια στιγμή να διατηρηθεί η κοινή πορεία των τριών δήμων (Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου). Με τον δήμο Αλίμου παραμένουμε ενωμένοι και προσπαθούμε με επιχειρήματα να έρθουμε πιο κοντά».

O δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και σήμερα, με γνωστή την κομματική του ταυτότητα θεωρεί ότι το ποιο κόμμα υποστηρίζεις είναι το τελευταίο που σκέφτεται ένας πολίτης. «Συνομιλώντας με τους πολίτες καταλήγεις σε ένα συμπέρασμα. Όταν δουλεύεις για τον τόπο, αυτό γίνεται πέρα και πάνω από τα κόμματα. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή όταν μου λένε πολίτες που προέρχονται από άλλο χώρο, ότι με στήριξαν γιατί εκτιμούν την προσπάθεια που γίνεται. Το να τάσσεσαι σε ένα κόμμα και να πιστεύεις σε αυτό, δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν οι διαδικασίες. Είναι το ίδιο. Λύσαμε προβλήματα και με την προηγούμενη κυβέρνηση, Οφείλω να το ομολογήσω».

Ο δήμαρχος Γλυφάδας εξέφρασε την πίστη του ότι τα νέα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορέσουν να τη βοηθήσουν να απαγκιστρωθεί από παθογένειες, να γίνονται ταχύτερα οι διαδικασίες  και αρθούν τα προβλήματα  που ταλαιπωρούν τους δήμους.

«Η ζωή μας στη Γλυφάδα αλλάζει με έργα. Αγωνιστήκαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Αυτό έχουμε λάβει ως εντολή. Δεν υπάρχει μέρα και δεν θα υπάρχει ημέρα που η ζωή μας δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου στο TheCaller Web TV:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Αυγούστου
SOS από Ελληνοαμερικανό καθηγητή: Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα νοσήσει από κορονοϊό, εκατομμύρια θα πεθάνουν
Βαξεβάνης: Τεχνικοί εκτιμούν ότι το διάγγελμα Μητσοτάκη με φόντο το γραφείο του στο Μαξίμου, είναι green box
Κορονοϊός: Επικό βίντεο από την Περιφέρεια Κρήτης- Ο ευρηματικός τρόπος που προσεγγίζει την ανάγκη χρήσης μάσκας
«Καθημερινή»: Το Oruc Reis έχει ποντίσει εδώ και μέρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και διεξάγει έρευνες
Γιάννα Αγγελοπούλου για τα 16 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας: Η Ελλάδα έλαμψε σε όλο τον κόσμο