Αθήνα

9 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Ο Φοίβος Δεληβοριάς έγραψε τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη- Συγκινημένος ο πατέρας της

Ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς συνταραγμένος από την άγρια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, πριν από ένα χρόνο στη Ρόδο, εμπνεύστηκε ένα τραγούδι στη μνήμη της.

Ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς συνταραγμένος από την άγρια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, πριν από ένα χρόνο στη Ρόδο, εμπνεύστηκε ένα τραγούδι στη μνήμη της.

Όπως έγινε γνωστό, ο Φοίβος Δεληβοριάς ερμήνευσε για πρώτη φορά το τραγούδι σε συναυλία του στο Κύτταρο Live Club, όπου-όπως γράφει ο γνωστός τραγουδοποιός Δημήτρης Κανελλόπουλος-  «τα πρόσωπα διαφοροποιήθηκαν πλήρως, δεν έβλεπες ούτε ένα χαμόγελο, πουθενά. Στο τραπέζι μου ένα κορίτσι έβαλε τα κλάματα».

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, μάλιστα, που ήταν στο κέντρο όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι, έγραψε: «Το τραγούδι είναι συγκλονιστικό. Και είναι απίστευτο πως άλλαξε η ατμόσφαιρα στο Κύτταρο. Σταμάτησαν να μιλάνε όλοι. Όλοι όμως. Νεκρική σιγή. Τα πρόσωπα διαφοροποιήθηκαν πλήρως, δεν έβλεπες ούτε ένα χαμόγελο, πουθενά. Στο τραπέζι μου ένα κορίτσι έβαλε τα κλάματα – κυριολεκτικά. Τα μάτια όλων γέμισαν θλίψη. Όχι πως δεν επανήλθαμε στη χαρά αμέσως μετά – έτσι δεν είναι και η ζωή; – αλλά οι στιγμές αυτές, χθες, ήταν ανατριχιαστικές. Το άτυχο αυτό κορίτσι έγινε τραγούδι πράγμα το οποίο σημαίνει πως η μνήμη του θα διατηρηθεί και με έναν άλλον τρόπο. Μεγάλη υπόθεση».

«Σκέφτομαι την Ελένη Τοπαλούδη
Κι αν θα ‘χε κάποιο λόγο ένα τραγούδι
Που ν’ ανεβεί στα δίκτυα που την πνίξαν
Στη θάλασσα να πέσει που την ρίξαν», είναι κάποιοι από τους στίχους.

Συγκινημένος ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας

Ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε στο newsit.gr για την τιμή που αποτίει ο Φοίβος Δεληβοριάς στη μνήμη της κόρης του, τονίζοντας ότι δε γνώριζε για την ύπαρξη του τραγουδιού.

«Ο,τι γίνεται για την μνήμη της Ελένης είναι καλοδεχούμενο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δημιουργό του τραγουδιού, τον Φοίβο Δεληβοριά. Το τραγούδι αυτό δίνει έναν διαφορετικό τόνο στην μνήμη της Ελένης μας και ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την προσπάθεια που έγινε. Εύχομαι κάποια στιγμή να μπορέσουμε να τα πούμε από κοντά με τον κύριο Δεληβοριά. Δεν γνώριζα ότι θα βγει το τραγούδι, γίνονται κι άλλες εκδηλώσεις για την μνήμη της Ελένης μας, δεν μπορούμε να ενημερωνόμαστε για όλες. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι μνήμης και σεβασμού στην κόρη μας και κατ’επέκταση σε κάθε παιδί που προσπαθεί να σπουδάσει με αξιοπρέπεια, αξίες και αρχές»

Send this to a friend