Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Ο Γιαννακίδης γράφει για "το μακρύ ζεϊμπέκικο της Γεροβασίλη"

Ο Γιαννακίδης γράφει για "το μακρύ ζεϊμπέκικο της Γεροβασίλη"

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

 Η Ολγα Γεροβασίλη δεν γεννήθηκε για την καταστροφή. Πιθανότατα γεννήθηκε για να τη δικαιολογεί, φοβούμαι δε και για να την εκπροσωπεί. Δικαίως, λοιπόν, περιστρέφεται στην πίστα, ελαφρώς δερβίσικα, αν και ο στίχος είναι βαρύς, σαν τη φωνή του Μαργαρίτη.

«Γεννήθηκες για την καταστροφή κι' ήρθες να γκρεμίσεις μια ζωή, δεν συλλογίστηκες τι πας να κάνεις, μαχαίρι μου΄μπηξες, τρελή θα με πεθάνεις.»

Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Τρελοκόριτσο» (ουδεμία σχέση με εκείνο που οι Charms το προτρέπoυν να προσέχει καλά και να μη ζητά πολλά) και η κυβερνητική εκπρόσωπος τείνει, έστω για μία στιγμή, να τον επιβεβαιώσει. Χορεύει ανέμελη, απολαμβάνοντας τη ρίψη ανθών που, ποσοτικά, αντιστοιχούν σε Επιτάφιο μικρού ναού.

[adsense]

Το «Τρελοκόριτσο» δεν ήταν το πρώτο τραγούδι που έστειλε την κ. Γεροβασίλη δίπλα στον λαίκό βάρδο. Οι πρώτες στροφές επί της πίστας έγιναν υπό τους ήχους του «Δεν θέλω τα ματάκια σου». Και επειδή, όπως θα προσέξετε στο βίντεο, ένας ενθουσιώδης χορευτής πήγε, όντως, να βγάλει κανένα μάτι της εκπροσώπου, ανέλαβε ο ίδιος ο Γιώργος Μαργαρίτης να περιφρουρήσει τον χορό της κ. Γεροβασίλη.

Δεν είναι λίγο να καθαρίζει ο Γιώργος ο Μαργαρίτης την πίστα για να πάρεις τα βήματα σου. Οχι, δεν είναι λίγο. Μετά το μόνο που μένει είναι να γονατίσει και να χτυπάει παλαμάκια. Αλλά αυτό, ας πούμε, συμβολικά, νοητά, το έχουμε αναλάβει όλοι εμείς.

Περιέργως δεν εξεδόθη ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ. Ισως και να έπρεπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ αφαίμαξε στελέχη και ψηφοφόρους. Ο Τσίπρας κάνει πλέον καραόκε με ομιλίες του Ανδρέα. Και τώρα ένα προβεβλημένο κυβερνητικό στέλεχος, τολμά να βάλει τα πόδια του στο μονοπάτι που άνοιξε ο Ακης. Δηλαδή τι έχει απομείνει; Να τους αφήσει η Φώφη τα κλειδιά του κόμματος κάτω από το χαλάκι της Χαριλάου Τρικούπη;

Κάποιοι εκτιμούν ότι ο χορός της κ. Γεροβασίλη είναι πιθανό να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος της κυβέρνησης. Ανοησίες. Εδώ δεν ενοχλούν τα «πόθεν έσχες», θα προκαλέσει ένας λογαριασμός και ένας χορός στα μπουζούκια; Ανθρωποι δεν είναι και οι υπουργοί; Οι συγκεκριμένοι δε, φέροντας το βάρος μίας τόσο σκληρής διαπραγμάτευσης, δικαιούνται μερικές στιγμές ανθρώπινης εκτόνωσης.

Επιπροσθέτως, η άσκηση κριτικής προς την κυβερνητική εκπρόσωπο, αν εκδηλωθεί, θα είναι υποκριτική. Δεδομένων όσων υποχρεούται να λέει, η Γεροβασίλη ανήκει στους υπουργούς που είναι καλύτερο να χορεύουν, παρά να ομιλούν.

Πηγή: protagon.gr

Send this to a friend