Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

O Λάκης που "καθαγίαζε" τον Καραμανλή τώρα στηρίζει τον Τζιτζικώστα που καλούσε την Χ.Α στην παρέλαση

O Λάκης που "καθαγίαζε" τον Καραμανλή τώρα στηρίζει τον Τζιτζικώστα που καλούσε την Χ.Α στην παρέλαση

Είναι ο άνθρωπος που επί έξι χρόνια άφηνε αβρεχο τον Κώστα Καραμανλή . Είναι αυτός που μας έλεγε οτι ο Καραμανλής "θα πάρει τη σκούπα της κάθαρσης" για να καθαρίσει τη πασοκική βρωμιά.

Είναι αυτός που από το 2004 εως το 2009 είχε "κλειστό συμβόλαιο" για να απολυμαίνει οτι άφηνε πίσω της η καραμανλική διακυβέρνηση.  Φυσικά λοιπόν "δικαιούται" να έχει άποψη για τα τεκταινόμενα της ΝΔ , ως στυλοβάτης της παράταξης τα δύσκολα χρόνια.

Μπορεί ο άνεμος να άλλαξε αλλά τα αφεντικά ή οι συνέταιροι θέλουν ο Λάκης να κάνει την παρέμβαση του.

Και μίλησε! Στηρίζει Τζιτζικώστα καταπίνοντας το φλερτ με την Χρυση Αυγή (δειτε εδω) . Φτάνει ίσως οτι ο άφθαρτος παρομοίαζε το ΠΑΣΟΚ (δειτε εδω) με εγκληματική οργάνωση... Αρκεί...

Ολόκληρο το κείμενο Λαζόπουλου για τη ΝΔ

Όσο περνάει ο καιρός οι Νεοδημοκράτες θα βλέπουν την γύμνια τους.

Έβλεπα τον Άδωνη για πολλοστή φορά να μιλάει στον Σκαι.

Διαβάζει λέει αυτή την περίοδο τον Μέγα Αλέξανδρο για να πάρει ιδέες πως θα γίνει αρχηγός στην Νέα Δημοκρατία.
Ότι είναι καιρός να φύγουν τα τζάκια απ”  τις αρχηγίες των κομμάτων, έλεγε.
Να φύγουν τα τζάκια, δεν υπάρχει αντίρρηση, αλλά μαζί με τα κούτσουρα. Μη φύγουν τα τζάκια και μείνουν τα κούτσουρα.

Ο Γεωργιάδης ξέρει να κάνει ντόρο γύρω από τον εαυτό του.
Είναι ένα ταλέντο που το διαθέτουν οι καραμούζες. Με το πολύ καλά μελετημένο τρέξιμο στα τελευταία λεπτά της υποβολής υποψηφιοτήτων χώθηκε στο τρένο .
Και κατάφερε να υποβαθμίσει ακαριαία την όλη διαδικασία.
Όταν σ” ένα διαγωνισμό τραγουδιού δεν έχεις προβλέψει να μην συμμετέχουν οι φάλτσοι, τότε έχεις ήδη χάσει. Ο συγκεκριμένος λοιπόν είναι ένα ιστορικό φάλτσο.
Είναι παρατράγουδο, δεν είναι τραγούδι. Είναι μνήμη όλων η χουντική ρητορεία , οι Πλεύρηδες, ο ρόλος του στον Καρατζαφέρη, οι Χρυσαυγίτικες θέσεις του στο θέμα των προσφύγων.

Αλλά έχει ένα χάρισμα. Ουρλιάζει,  κάνει βαβούρα,  νευριάζει με την επιμονή της βλακείας τον οποιοδήποτε και ως εκ τούτου είναι ζητούμενο για την τηλεόραση, η οποία είναι το μεγάλο τζάκι που καίει όλα τα κούτσουρα που δεν έχουν μέτρο.
Δικαίωμα είπαμε όμως  πως είναι του καθενός να διεκδικεί όποια θέση του αξίζει. Κι ο Αδωνης ναι, πιστεύει πως αξίζει να γίνει αρχηγός κόμματος.

Εχω ακούσει  πολλές χοντρές να μιλάνε για μπαλέτο, δεν θα με τρομάξει η άστοχη  φιλοδοξία του Αδωνη. Το θέμα είναι ότι με την υποψηφιότητα του υποβαθμίστηκε αυτόματα όλη η διαδικασία εκλογής.

Απο κόμμα έγινε τσίρκο Μεντράνο.
Από εκλογή αρχηγού σε κόμμα,  περάσαμε στο talent show.
Ο Βαγγέλας με το μπουζούκι του, ο Κυριάκος με το φλάουτο, ο Τζιτζικώστας στα τύμπανα και ο Άδωνης στα φωνητικά. Σε ρόλο Θώδη.
Ένα κόμμα χωρίς ιδεολογία πια, ακυβέρνητο στους καιρούς. Το κόμμα της Ευρωπαϊκής σοβαρότητας μπήκε στον αστερισμό της γελοιότητας. Η ΝΔ περνάει σε φάση ιστορικής αποδόμησης.
Θα πετάξει στην θάλασσα όλο το παλιό φορτίο, θα πετάξει τα βαρίδια, και θα προχωρήσει. Αλλιώς θα μείνει στην εποχή των λιμοκοντόρων με το κομοδινί μαλλί, στους μιζαδόρους που δεν κρύβονται πια, και στους φλούφληδες της Μυκόνου που κρύβονται στα στενά της Μυκόνου.
Ποιο είναι το αφήγημα της παράταξης του Καραμανλή σήμερα;
Κανένα.
Είναι όλοι παρελθόν και δεν το ξέρουν.
Βαρέθηκα πια να ακούω γι” αυτή την επιστροφή του Καραμανλή. Ότι κάθεται ένας σε μια πολυθρόνα και όταν έρθει η ώρα θα σηκωθεί. Αστειότητες.
Έπρεπε να σηκωθεί και να πει τι συνέβη με το χρέος, όχι να κάθεται στα ορεινά της Βουλής να ψηφίζει τα μνημόνια,  να διαλύεται η κοινωνία και ο κόσμος και αυτός να περιμένει την ώρα της επιστροφής.

Ο αγώνας έληξε. Οι θεατές φύγαν. Οι καιροί των συμβόλων και των συμβολισμών τελείωσαν. Ο κόσμος τα ξέρει όλα. Οι καιροί αγριεύουν.
Στον βαθμό αυτό και η ΝΔ θα προχωρήσει σε αλλαγές.
Ο χειμώνας ήρθε και δεν μπορεί να τριγυρνάει με κοντομάνικα τύπου Άδωνη στους δρόμους της Πόλης. Όλοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με το παλιό, το βαρετό, το σαχλό, το ανούσιο, το διεφθαρμένο και το ιστορικά τραβεστί.
Ο Τζιτζικώστας είναι το μόνο εναπομείναν σκαλοπάτι για τους συντηρητικούς προκειμένου να περάσουν στην νέα εποχή.
Είναι άφθαρτος, δεν έχει γίνει νούμερο στις τηλεοράσεις, δεν έχει βγάλει πουκάμισα,  γραβάτες και δεν έχει κάνει χαζολεβεντιές, δεν είναι μέσα στο κοινοβούλιο της λέρας, και τα έχει καταφέρει και μόνος του. Για δεξιό και ολίγον βασιλικό είναι μια χαρά προσόντα.

Οι άλλοι όλοι θα τρέξουν  να σώσουν τα τζάκια τους, αλλά η ιστορία έχει ήδη  αρπάξει όλο το κτίριο ενώ η  επίμονη γριά είναι ακόμα στο τζάκι και περιμένει να πει το παραμυθάκι της στα εγγονάκια της,  που τα δυο στρίβουν μπάφους, το ένα έχει κολλήσει στο you porn στα πολύ ανώμαλα, και τα άλλα ζούνε καταστάσεις ξέφρενες και περιπεπλεγμένες στον κήπο του σπιτιού .
Ξυπνήστε! η ώρα είναι αργά πολύ του 21ου αιώνα.
Η Αριστερά χαράσσει νέα γραμμή πορείας στα κόμματα. Θα δούμε τις αλλαγές αυτές.

Σε όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ.

Send this to a friend