Αθήνα

33 oC

αίθριος καιρός

Ο Λάκης των σαλονιών της εξουσίας είπε στον Ολάντ τι γέλιο ρίχνανε μαζί του στο Αλ Τσαντίρι;

Ο Λάκης των σαλονιών της εξουσίας είπε στον Ολάντ τι γέλιο ρίχνανε μαζί του στο Αλ Τσαντίρι;

Μα φυσικά... Έχει η Ελλάδα τίποτα άλλο να επιδείξει; Υπάρχει ωρέ τίποτα άλλο εκτός από τον Λάκη τον Λαζόπουλο;

Ο Τσίπρας χτες γενικώς έκανε επιλογές κατά την επίσκεψη Ολάντ.

Επέλεξε να έχει στο πλευρό του και να τοποθετήσει δίπλα στον Ολάντ τον Καμμένο! Τον έβαλε εκεί κουρελιάζοντας πρωτόκολλα, θεσμούς και άλλες τέτοιες ανοησίες. Απλά τον ένοιαζε να κάνει το ρουσφέτι στον Πάνο για να μην γκρινιάζει.

Το βράδυ στην παρέα του Gazarte είπε να καλέσει και κανά άνθρωπο της τέχνης. Και επέλεξε τον Λάκη τον Λαζόπουλο. Προφανώς για να δικαιώσει και αυτόν.

901338_Xaikalis-LazopoulosΠροφανώς ο Αλέξης δεν ξέρει κανά άλλον άνθρωπο της τέχνης εκτός από τον Λάκη! Μπορεί να θεωρεί οτι η Τέχνη είναι κάτι που ξεκινά κάθε Τρίτη στον ALPHA στις 9 και τελειώνει στις 11!

Το ενδιαφέρον είναι όμως οτι ο Λάκης είναι πάλι έδω!

Ο Λάκης, ως εκ θαύματος, είναι ο μοναδικός αυτοαποκαλούμενος "αντιεξουσιαστής" που βρίσκει θέση στα πιο ισχυρά σαλόνια της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας. Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Δεν ξέμεινε ποτέ από τέτοιο τραπέζι.

Τώρα λοιπόν βρέθηκε και στο τραπέζι του Γάλλου Προέδρου.

Θα πέρασαν καλά και σίγουρα ο Λάκης θα του διηγήθηκε πόσο γέλιο έπεφτε στο Αλ Τσαντίρι όταν ασχολούνταν μαζί του, όταν τον έλεγε Ολαντρέου, όταν καλούσε τον Τσίπρα να τα κάνει "κ@λο" με την Ευρώπη, όταν στήνονταν το αντιμνημονιακό τσίρκο, όταν έκανε τα ιεροκυρήγματα του διχασμού και του λαϊκισμού, όταν... "αποκάλυπτε" με την σάτιρά του την εγκληματική διακυβέρνηση Καραμανλή, όταν όταν....

Θα του είπε σίγουρα πώς  και πόσο στήριξε τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου όταν ο ψύχακιας Σαρκοζί ανέβαινε στα τραπέζια στις Κάννες. Τι αγώνα έδωσε τότε ενάντια στην ευρωπαϊκή δεξιά, τον πραγματικό εχθρό!! Όλοι θα θυμόμαστε....

Απλά μια τελευταία παρατήρηση! Γιατί να μην είναι εκεί και ο Πάυλος ο Χαικάλης. Θα μπορούσαν να κάνουν ένα ωραίο σκετς σαν αυτά στο Αλ Τσαντίρι. Για να καταλάβει 100% ο Ολαντρέου τι, πώς και γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε

Ακολουθεί ένα κείμενο της Πωλίν Κόκλα στη LIFO στο οποίο και αυτή αναρωτιέται αν υπάρχει "ζωή και τέχνη...μετά τον Λάκη"!

"Ένα απλό σημείωμα για να επισημάνω το εξής: στο ανεπίσημο ποτό που πήγαν να πιούν μαζί, μετά το δείπνο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας δεν είχε προσκληθεί κανένας Έλληνας που έχει παράγει κάτι της προκοπής - κάποιο πνευματικό έργο, ένα βιβλίο, ένα φιλμ. Ή κάποιος που να είναι στοιχειωδώς γνωστός και στη Γαλλία για κάτι αξιοσημείωτο.

Δεν προσκλήθηκε π.χ. ο Λάνθιμος που γυρίζει ταινίες διεθνούς αναγνώρισης. Ο Δημητριάδης, που το έργο του τιμάται στο Παρίσι. Ο Γαβράς. Η Δημουλά. Πολλοί συγγραφείς ή ηθοποιοί που πιθανόν να τους γνωρίζει και ο Ολάντ.   Όχι.

Προσκλήθηκε ο χαμηλού γούστου και χαμηλών επιδόσεων τηλευαγγελιστής του Τσίπρα. Ο κύριος Λαζόπουλος. Το εργο του οποίου είναι σχεδόν βέβαιο ότι αγνοεί ο πρόεδρος της χώρας που έχει γεννήσει τον Σεζάν και τον Μπαλζάκ. Και το οποίο έργο, εάν το γνώριζε (ιδίως το πιό πρόσφατο, με τα εκχυδαϊσμένα αστεία του αλτσαντίρι εναντίον ανυπεράσπιστων κακομοίρηδων ή συνηθέστερα αντιπάλων του Τσίπρα), μια κάποια αηδία σίγουρα θα την ένοιωθε.

Όμως αυτός είναι ο πνευματικός κόσμος του Τσίπρα. Ο οποίος Τσίπρας, απασχολημένος με την οικοδόμηση του υπαρκτού κομμουνισμού, είναι φανερό ότι δεν έχει προλάβει να ανοίξει βιβλίο. Δεν έχει ιδέα από ζωγραφική, κίνηση ιδεών κ.λπ. Οι γνώσεις του φτάνουν μέχρι τις σαχλές πολιτικές μόδες (τον Ζίζεκ!), ή τους τσαρλατάνους που του πουλάνε εκδούλευση και λίγες δηλώσεις on camera.   Δεν είχα ποτέ την ψευδαίσθηση ότι μας κυβερνά ο Μιτεράν, που έφευγε από τα συμβούλια για να συμφάγει και να συζητήσει με την Μαργκερίτ Ντυράς.

Ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμαλής που έκανε παρέα με τον Ελύτη, τον Χορν και τον Χατζιδάκι. Αλλά ακόμα και ο πιο ακαλλιέργητος, ο πιο αμόρφωτος πρωθυπουργός φροντίζει να περιστοιχίζεται από τα πνευματικά πρόσωπα του τόπου του -όχι από τους σταρ της χυδαίας τηλεόρασης, ακόμα κι αν του κάνουν την βρωμοδουλειά.

Κι ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ήθελε να γλεντήσει την ελληνική του παρακμή με τα λαμόγια που είχε κάνει υπουργούς, πήγαινε στο Περιβόλι του Ουρανού. Αλλά για την διεθνή διπλωματία και τα τραπέζια και τον πολιτισμένο κόσμο είχε βιτρίνα στο Υπουργείο Πολιτισμού την Μελίνα -ένα πρόσωπο διεθνώς γνωστό, εκτιμητέο, λαμπερό και δικτυωμένο. Ήξερε να ξεχωρίσει τα ιδιωτικά βίτσια από τις δημόσιες αρετές.   Ο ακαλλιέργητος Τσίπρας τα κάνει σάλα-τραπεζαρία ένα. Έχει για Μελίνα του τον Λαζόπουλο ή τον επικολυρικό στα όρια της φαιδρότητας, επίσης παγκοσμίως άγνωστο ...Ξυδάκη!   Ψυχώ και κλαυσίγελως. Πηγή:www.lifo.gr"

Send this to a friend