Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο νέος ήρωας της Γαλλίας: Ο «άγγελος» μπήκε στην Παναγία των Παρισίων και έσωσε το ακάνθινο στεφάνι

Έναν νέο «ήρωα» έχει από την Δευτέρα η Γαλλία, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον ιστορικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Έναν νέο «ήρωα» έχει από την Δευτέρα η Γαλλία, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον ιστορικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

«Άγγελο» της Παναγίας των Παρισίων χαρακτηρίζουν με περηφάνια τα  γαλλικά ΜΜΕ τον ιερέα που με αυτοθυσία και περίσσιο θάρρος χίμηξε στις φλόγες για να σώσει το ακάνθινο στεφάνι, που οι καθολικοί πιστεύουν ότι φορούσε ο Ιησούς κατά τη σταύρωση του.

Ο λόγος για τον Ζαν Μαρκ Φουρνιέ, ιερέα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της γαλλικής πρωτεύουσας.  Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Ετιέν Λοραγιέρ του καθολικού τηλεοπτικού δικτύου KTO, ο τολμηρός ιερέας «μπήκε με τους πυροσβέστες μέσα στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων για να σώσει το ακάνθινο στεφάνι και τα Τίμια Δώρα» αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή του την ώρα που οι φλόγες είχαν ζώσει τον καθεδρικό.

«Ο πατήρ Φουρνιέ είναι ο απόλυτος ήρωας. Ατρόμητος όρμηξε κατευθείαν για τα θρησκευτικά κειμήλια μέσα στην Παναγία των Παρισίων και εξασφάλισε τη διάσωσή τους. Καθημερινά αντιμετωπίζει περιστατικά ζωής και θανάτου και δεν δείχνει τον παραμικρό φόβο», αναφέρει πηγή των υπηρεσιών Εκτάκτου Ανάγκης.

Send this to a friend