Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρή γυναίκα και άνδρας μετά από πτώση από 4ο όροφο πολυκατοικίας

CALLER'S CHOICE

Ο «νονός» των καιρικών φαινομένων «Σοφίας»-«Τηλέμαχου», Κώστας Λαγουβάρδος μιλά στο TheCaller για το πώς… βαφτίζει τις κακοκαιρίες!

Ο Μετεωρολόγος και Διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών είναι εκείνος που βαφτίζει τις κακοκαιρίες

Ποιός όμως είναι ο “νονός” των καιρικών αυτών φαινομένων; Ο Μετεωρολόγος και Διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος είναι εκείνος που βαφτίζει τις κακοκαιρίες και μίλησε αποκλειστικά στο The Caller για τη διαδικασία που ακολουθεί και την επιλογή των ονομάτων που αμέτρητες φορές έχουν συζητηθεί σε παρέες ή σχολιαστεί επιτυχημένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Αρχικά πρέπει να σας πω ότι δεν βαφτίζουμε όλα τα καιρικά φαινόμενα αλλά εκείνα που πιστεύουμε ότι θα έχουν σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Πρόκειται για μια συνήθεια που έχει υιοθετηθεί από τον Ιανουάριο του 2017 στα πρότυπα της Βρετανίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας. Από μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι αυτό βοηθάει στην καλύτερη προετοιμασία του πληθυσμού και βέβαια αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση των ονομάτων, δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι να δίνουμε ένα όνομα σε κάθε καιρικό φαινόμενο”.

[the_ad id=”493520″]

Πώς όμως γίνεται η επιλογή των ονομάτων; Όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Λαγουβάρδος υπάρχει μια ομάδα 8 ατόμων και την τελική απόφαση την παίρνει ο ίδιος ” Οπότε, ναι, κατά κάποιον τρόπο είμαι ο νονός. Μόλις λοιπόν κρίνουμε – και αυτό είναι το πιο σοβαρό κομμάτι- ότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι αρκετά έντονα και χρίζουν προσοχής, αρχίζουν να πέφτουν στο τραπέζι διάφορα ονόματα. Πάντα πάμε με αλφαβητική σειρά, ανδρικά και γυναικεία εναλλάξ. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο Τ, είναι κυρίως αρχαία ονόματα, και όταν ολοκληρωθεί το αλφάβητο θα πάμε πάλι από την αρχή. Αυτό βέβαια είναι το ευχάριστο της υπόθεσης γιατί το άγχος μας είναι να κρίνουμε σωστά τα προγνωστικά και να δώσουμε όνομα εκεί που πραγματικά αξίζει. Για παράδειγμα σε δυο περιπτώσεις δώσαμε όνομα ενώ δεν έπρεπε. Ο “Ορέστης” δεν ήταν τόσο σημαντικό φαινόμενο καθώς ήταν κυρίως πάνω από τη θάλασσα ενώ το καλοκαίρι του 2017 αντίστοιχα έπρεπε να δώσουμε όνομα σε καιρικό φαινόμενο αλλά δεν το κάναμε”.

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τη λίστα της ονοματοδοσίας των καιρικών φαινομένων.

Μαίρη Συνατσάκη: Η πρώτη της ανάρτηση μετά τα δημοσιεύματα για σύμφωνο συμβίωσης με τον Μουτσινά (ΕΙΚΟΝΑ)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου
Θεσσαλονίκη: Έμπορος ναρκωτικών προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς με… ηλεκτρικό πατίνι
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 23 Ιανουαρίου
Αντιδράσεις για το meme του ΠΑΣΟΚ με τον Σάντερς δίπλα στον Παπανδρέου- Τι απαντούν από την Χαριλάου Τρικούπη
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Δεν πρόλαβα να βγω στη σύνταξη, δεν έχω πάρει ποτέ επίδομα