• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 16:18

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συγκλονίζει για τον θάνατο της μητέρας του: «Ήταν ένας πόνος που δεν υπάρχει όμοιός του» (vid)

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του BBC «A Royal Team Talk: Tackling Mental Health» υπενθυμίζοντας ότι δεν μπορεί με τίποτα να ξεχάσει την απώλεια της μητέρας του.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή του BBC «A Royal Team Talk: Tackling Mental Health» υπενθυμίζοντας ότι δεν μπορεί με τίποτα να ξεχάσει την απώλεια της μητέρας του.

Στη συνέντευξή του ο δούκας του Κέμπριτζ μίλησε ανοιχτά για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνας, περιγράφοντας το συναίσθημα ως «ένας πόνος που δεν υπάρχει όμοιός του».

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Νταν Γουόκερ, σε κάποιο σημείο, ρώτησε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ για την σημασία του να μιλά κανείς για το πένθος.

«Το έχω σκεφτεί πάρα πολύ αυτό το θέμα και προσπαθώ να καταλάβω γιατί νιώθω έτσι. Αλλά νομίζω πως όταν πενθείς σε πολύ νεαρή ηλικία, σε οποιαδήποτε ηλικία γενικά, αλλά ιδιαίτερα σε νεαρή ηλικία – κάτι με το οποίο μπορώ να ταυτιστώ – νιώθεις έναν πόνο που δεν υπάρχει όμοιός του. Και ξέρεις ότι στην ζωή σου πολύ δύσκολα θα ζήσεις έναν πόνο χειρότερο από αυτόν. Αλλά σε φέρνει πιο κοντά σε όλους τους άλλους ανθρώπους που υπάρχουν γύρω σου και που μπορεί να πενθούν» τόνισε.

«Έτσι, όταν μιλάς σε κάποιον άλλον, μπορείς σχεδόν να δεις τον πόνο στα μάτια του και μπορεί να είναι περίεργο να το λέω, αλλά όταν κάποιος θέλει απελπισμένα να μιλήσει για το πένθος, μπορείς να το καταλάβεις και να βοηθήσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό, αλλά θέλουν να κάνεις εσύ την αρχή, θέλουν να τους πεις ότι όλα θα πάνε καλά αν μιλήσουν, θέλουν την άδειά σου σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη συνομιλία, θέλουν να τους πεις ότι είναι καλό να μιλήσουν για το πένθος» πρόσθεσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Send this to a friend