Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

O πυροσβέστης με τα ράσα, ο πατέρας Ιωάννης Μητροσύλης που «ρίχνεται στη μάχη» με τις φωτιές μιλά στο TheCaller

Οι φωτογραφίες του πατέρα Ιωάννη Μητροσύλη από τον Νομό της Αργολίδας με τα ράσα να συμμετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στον Καραθώνα, έκαναν πριν λίγες ημέρες το γύρο του διαδικτύου.

Οι φωτογραφίες του πατέρα Ιωάννη Μητροσύλη από τον Νομό της Αργολίδας με τα ράσα να συμμετέχει στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στον Καραθώνα, έκαναν πριν λίγες ημέρες το γύρο του διαδικτύου.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Ο πατέρας Ιωάννης, πατέρας 4 παιδιών (σ.σ τρίδυμα) είναι πολύ αγαπητός στην ενορία του αλλά και το νομό του καθώς πάντα βρίσκεται στο πλευρό του κόσμου ενώ όπως μας είπε είναι 16 χρόνια εθελοντής πυροσβέστης.

«Όπως ξέρετε είμαι εθελοντής πυροσβέστης εδώ και 16 χρόνια, δεν είμαι τώρα εθελοντής, πριν χειροτονηθώ ιερέας ήμουν εθελοντής από το 2006 και μετά είμαι εθελοντής πυροσβέστης. Χειροτονήθηκα το 2008 και συνεχίζω ακόμα και ως ιερέας να είμαι εθελοντής πυροσβέστης. Ο εθελοντισμός σημαίνει αγάπη, προς τον συνάνθρωπο, προς το περιβάλλον , προς όλους τους ανθρώπους. Από εκεί και πέρα προσπαθώ το καλύτερο να βοηθάω τον συνάνθρωπο, να βοηθάω το πυροσβεστικό σώμα γιατί ανήκω στο πυροσβεστικό σώμα, είμαι εθελοντής του πυροσβεστικού σώματος, δεν είμαι σε κάποια ομάδα, είμαι απευθείας στο πυροσβεστικό σώμα και προσπαθώ με όλες τις δυνάμεις μου και με τη βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας να δίνω το παρών όταν πρέπει να το δώσω».

Οι φωτογραφίες σας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και το ξέρετε, τι σας λέει ο κόσμος;

«Κοιτάξτε ο κόσμος, μου δίνει συγχαρητήρια αλλά τα συγχαρητήρια όμως είναι προς όλο τον κόσμο γιατί αν δεν ήμουν εγώ θα ήταν κάποιος άλλος πιστεύω και η αγάπη μου προς τον συνάνθρωπο μου κάνει αυτό το πράγμα, με συγχαίρουν και τους λέω ευχαριστώ πολύ προ πάντων να με βοηθάει ο Χριστός και η Παναγία, τίποτα άλλο παραπάνω, αν με βοηθάνε αυτοί θα μπορέσω να ανταποδώσω με τις δυνάμεις μου ό, τι καλύτερο προς τον συνάνθρωπο και προς το περιβάλλον».

Send this to a friend