Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Μας δουλεύει ο Ρουσόπουλος: Υποστηρίζει ότι κατά την περίοδο Καραμανλή μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Υπόθεση Novartis δεν θα έπρεπε να γίνει και δεν θα γίνει εσωτερικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του ΣΚΑΪ, με αφορμή την διαγραφή του Ευ. Αντώναρου από τη Νέα Δημοκρατία.

Γράφει η Ευδοκία Λελεδάκη

Αυτό πάντως που προκάλεσε αίσθηση από τις δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου, είναι ότι ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στην φαρμακευτική δαπάνη (που εκτοξεύτηκε κατά την περίοδο 2009-2009) υποστήριξε ότι μειώθηκε κατά την περίοδο Καραμανλή!

"Ήδη έχει μιλήσει" είπε αρχικά για τον κ. Καραμανλή, εννοώντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός, πήρε θέση για την υπόθεση Novartis, μέσω των κύκλων του...

Και πρόσθεσε πως: "Αν πάρει κανείς και τα στοιχεία του ΙΟΒΕ και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, θα διαπιστώσει ότι αυτές οι δαπάνες που λένε ότι "φούσκωσαν" από το 2004 στο 2009 ήταν όντως υψηλές, αλλά έβαιναν μειούμενες. Εμείς παραλάβαμε δαπάνη η οποία αυξανόταν από το 2000 στο 2004 κατά 20, 6% και την κατεβάσαμε στο 18,8% και το 2009 στο 16,6."

Δείτε το σχετικό βίντεο (στο 18:00):

Εδώ μία μικρή υπενθύμιση στον κ. Ρουσόπουλο για την εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης:


Και ακόμη μία:

Από την πλευρά του ο Παντελής Καψής, σχολίασε αιχμηρά τα όσα είπε ο κ. Ρουσόπουλος, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

"Ρεσιτάλ Ρουσόπουλου. Εμείς μειώσαμε τον ρυθμό αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης. Αυτό θα πει ειλικρίνεια. Ορισμένοι δεν έμαθαν τίποτα, δεν μετάνιωσαν για τίποτα."

Send this to a friend