Αθήνα

32 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλά στο TheCaller για την πρόταση που δέχθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατέβει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές

Την ζωή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι την έχουμε παρακολουθήσει σε «πρώτο πλάνο» αφού από την ηλικία των 14 ετών είχε καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα όλων των Ελλήνων πάνω του όταν ως αριστούχος μαθητής παρέλασε με το αμαξίδιό του.

Την ζωή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, θα μπορούσαμε να πούμε ότι την έχουμε παρακολουθήσει σε «πρώτο πλάνο» αφού από την ηλικία των 14 ετών είχε καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα όλων των Ελλήνων πάνω του όταν ως αριστούχος μαθητής παρέλασε με το αμαξίδιό του.

ΓΡΑΦΕΙ Η Ειρήνη Αρβανίτη

Ήταν μόλις 14 μηνών όταν διαγνώστηκε με Νωτιαία Μτυϊκή Ατροφία ωστόσο τίποτα δεν φαίνεται ότι θα μπορούσε να σταματήσει την πορεία του Στέλιου. Ο Στέλιος όταν βάζει στόχους ξέρει και να τους επιτυγχάνει. Στις 28 Οκτωβρίου του 1999 έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του, το 2003 μπήκε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και σήμερα με την ιδιότητα του Ψυχιάτρου μας μιλά για την απόφασή να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

«Δέχθηκα την πρόταση από τον ίδιο τον πρόεδρο. Ο Κυριάκος Μησοτάκης σε αυτές τις εκλογές επέλεξε να ξεπεράσει τα πλαίσια ενός καθαρά κομματικού οδηγού και έκανε μια ευρύτερη επιλογή ανθρώπων. Οπότε έγινε η πρόταση από την πλευρά της ΝΔ και ήταν κάτι που με ενδιέφερε. Η συνάντησή μας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και ήταν μια πολύ όμορφη συζήτηση αυτή που είχαμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, λοιπόν, συνεννοηθήκαμε αμέσως και ήταν κάτι που δεν χρειάστηκε περισσότερη ανάλυση. Θεωρώ ότι μπορώ να έχω μια φωνή δυνατή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αγγίζοντας τα θέματα που μας απασχολούν. Η αλήθεια είναι πως τα θέματα που με ενδιαφέρουν είναι αυτά που σχετίζονται με την καθημερινότητα του ανθρώπου. Ο τρόπος που ζει, που διαχειρίζεται τη ζωή του. Όσον αφορά την Ελλάδα τεράστιο θέμα είναι το μεταναστευτικό, παιδεία- μετανάστευση αλλά και τουρισμός».

Όλα αυτά τα χρόνια ο Στέλιος έχει πάντα στο πλευρό τους δικούς του ανθρώπους και κυρίως τους γονείς του.

«Οι γονείς μου, μου έδωσαν τα πρώτα σημάδια -οδηγούς για το τι είμαι ικανός να κάνω. Από εκεί και πέρα εγώ αυτό το χρησιμοποίησα και έκανα τα δικά μου όνειρα πραγματικότητα. Καθημερινά θέλω να βελτιώνω το σημείο που βρίσκομαι. Αυτό που θέλω τώρα είναι να δω μια καλύτερη Ελλάδα, θέλω να σταματήσει η Ελλάδα να υπάρχει σε ένα κύμα λαικισμου».


Στην ηλικία των 34 ετών σήμερα ο Στέλιος δεν ξεχνά να δώσει και το δικό του μήνυμα στου γονείς «να πιστεύουν στα παιδιά μου και να τα περικλείουν με την ελευθερία της αγάπης γιατί έτσι θα μπορέσουν να στηρίξουν τα όνειρά τους. Οι γονείς μου είναι πάντα υποστηρικτές στα δικά μου όνειρα όπως και σε αυτό να κατέβω υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Όσο για το πολιτικό του σύνθημα αυτό εμπεριέχει τρεις λέξεις: «Κοινωνία- άνθρωπος και Ευρώπη».

Send this to a friend