Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καιρός σήμερα: Που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

CALLER'S CHOICE

Ο Τσίπρας που κατέβαινε με τους “Δεν Πληρώνω” στα διόδια, τώρα τους αφήνει να πάνε φυλακή!

Μεγάλη συζήτηση δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο και όχι μόνο με τη χθεσινή καταδίκη σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή από το δικαστήριο της Λαμίας σε μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω” για κινητοποίηση που είχαν κάνει στα διόδια της Αγίας Τριάδας....

Μεγάλη συζήτηση δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο και όχι μόνο με τη χθεσινή καταδίκη σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή από το δικαστήριο της Λαμίας σε μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω” για κινητοποίηση που είχαν κάνει στα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Και αυτό διότι σε όλους έρχονται συνειρμικά οι εικόνες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον καιρό που ήταν στην Αντιπολίτευση να δίνει αγώνα μαζί με τους “Δεν Πληρώνω” στα διόδια και να καταγγέλλει τις κυβερνήσεις και τους εργολάβους.

Μάλιστα τα ίδια τα μέλη το ανέφεραν στις κάμερες χθες, πως «ο Αλ. Τσίπρας ερχόταν στα διόδια να δείξει αγωνιστικό προφίλ και να αντλήσει δύναμη από το δικό μας ρεύμα, αλλά τελικά τα ξέχασε όλα αυτά και τώρα μας διώκει…».

«Είναι πράξη αντίστασης, είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας»

Τι έλεγε όμως ο Αλέξης Τσίπρας στα διόδια για το «Δεν Πληρώνω»; «Η ανυπακοή απέναντι στο κράτος και τις κυβερνητικές αποφάσεις θα μαζικοποιηθεί και θα επεκταθεί, πέραν των διοδίων, και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής», ανέφερε ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας από τα διόδια του Ισθμού της Κορίνθου, συμμετέχοντας στην ημέρα δράσης του κινήματος.

«Η ανυπακοή απέναντι σε ένα κράτος, σε μία πολιτεία που δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι πλέον ένας δρόμος, που θα γίνει μαζικός είτε το θέλουν είτε όχι αυτοί που μας κανοναρχούν το βράδυ από τα δελτία ειδήσεων και ανεξαρτήτως από το τι θα πράξουν τα κόμματα», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Απέρριπτε μάλιστα τότε τις αιτιάσεις για υποκινούμενες κινητοποιήσεις ανυπακοής, υπογραμμίζοντας ότι «τα κόμματα δεν μπορούν ούτε να ελέγξουν ούτε να υποκινήσουν την αυθόρμητη αντίδραση των πολιτών». Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι θέλει να αντιμετωπίσει «ένα κίνημα αυθόρμητο, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, ως κίνημα τζαμπατζήδων» και το δυσφημίζει, προσπαθώντας να δώσει τον χαρακτήρα της ιδιοτέλειας. «Δεν είναι, όμως, ιδιοτέλεια αυτή η πράξη αντίστασης. Είναι πράξη αξιοπρέπειας και όχι ιδιοτέλειας».

Τραγική ειρωνεία η φράση του ότι «αν φτάσουμε στο σημείο να κάτσουν στο σκαμνί πολίτες η αντίδραση θα είναι ακόμη μαζικότερη…».

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όμως και Αλέξη Τσίπρα κάθισαν στο σκαμνί τα μέλη του Κινήματος “Δεν Πληρώνω” και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση…

Συγκινεί 87χρονη απόφοιτος νυχτερινού λυκείου: «Κέρδισα αυτό που ονειρευόμουν»
Χρήστος Δήμας στο TheCaller: «Οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι ποιοτικές»
Χρ. Πρωτόπαπας στο TheCaller: «Ακολουθούμε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ»
Γιώργος Κατρούγκαλος στο TheCaller: Θα μείνει ανεφάρμοστο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Η κυβέρνηση φοβάται τις αντιδράσεις για οικονομία και εργασιακά
Κορονοϊός: Ο Μόσιαλος αποκαλύπτει πότε θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση του εμβολίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτολόγιο: Ποια σπάνια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, 9 Ιουλίου