Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Ο Βουλαρίνος παρουσιάζει ολόκληρη τη δήλωση Ράμα και όχι «το κομμάτι που βολεύει την προπαγάνδα των πατριδοκάπηλων»

Μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, ο Μάνος Βουλαρίνος αναφέρεται στο θέμα της ημέρας: Τις δηλώσεις Ράμα για την χώρα μας, που προκάλεσαν σάλο.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook, ο Μάνος Βουλαρίνος αναφέρεται στο θέμα της ημέρας: Τις δηλώσεις Ράμα για την χώρα μας, που προκάλεσαν σάλο.

Ο δημοσιογράφος, παρουσιάζει ολόκληρη την δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού, επισημαίνοντας πως το απόσπασμα δηλώσεων που παίζει τις τελευταίες ώρες, είναι «κομμάτι που βολεύει την προπαγάνδα των πατριδοκάπηλων δελτίων ειδήσεων».

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:

Αυτή είναι ολόκληρη (και όχι το κομμάτι που βολεύει την προπαγάνδα των πατριδοκάπηλων δελτίων ειδήσεων) η απάντηση του Ράμα σε έναν Αλβαναρά εθνικιστή στο φέισμπουκ. Αν μπείτε στον κόπο να τη διαβάσετε, θα καταλάβετε ότι δεν λέει τίποτα κακό γενικά για τους Ελληνες και την Ελλάδα. Μάλλον το αντίθετο.

Οι χαρακτηρισμοί που αναπαράγονται σε δελτία, σάιτ και εκπομπές, αφορούν μόνο τους πατριδοκάπηλους νταβατζήδες και τους "πατριώτες" με τις σβάστικες. Αν είστε σαν κι αυτούς λογικό να προσβάλεστε. Αν όχι, δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο.

Οι ανόητοι εθνικοπατριωτικοί αντιπερισπασμοί την ώρα που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα λεφτά των φόρων για να εξαγοράσει ψήφους, είναι ό,τι καλύτερο για τον Αλέκση.

Μην του κάνετε την χάρη. Ούτε του Αλέκση, ούτε εκείνων
των ανθρώπων των ΜΜΕ που θα ξεκίναγαν και πόλεμο για ένα πόντο τηλεθέασης ή ακροαματικότητας παραπάνω (όπως προσπάθησαν να κάνουν στα Ιμια).

- Αλβανός πολίτης (που γράφει με το ψευδώνυμο «Lucky Boy London”): να παρέμβετε σας παρακαλώ κύριε Ράμα γιατί ξεφτιλιστήκαμε ως έθνος σήμερα, έρχεται ο Έλληνας εδώ και μας βρίζει στο σπίτι μας, βάλε τους στην θέση τους, δείξε τις αξίες μας ως έθνος.

- Έντι Ράμα: η δική μας αξία σήμερα; Είναι ακριβώς αυτό που κάποιοι θεωρούν λανθασμένα ως αδυναμία. Το δικό μας κράτος δεν πολεμάει ούτε με νεκρόφιλους ούτε με προβοκάτορες σε κηδείες. Όποιος ήρθε για να προκαλέσει, μπήκε, ντρόπιασε τη δική του σημαία και βγήκε. Ο πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς την χώρα και την γλώσσα του άλλου. Σημαίνει να αγαπάς την χώρα και την γλώσσα σου. Και η αφεντιά σου μην χρησιμοποιείς τον όρο «ο Έλληνας», γιατί είναι τόσο απεχθές όσο και όταν οι άλλοι στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν περιφρονητικά τον όρο «ο Αλβανός». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοσυνάτοι κάτοικοι στους Βουλιαράτες δεν είναι ο «Έλληνας», είναι σεβαστοί και αναντικατάστατοι πολίτες της Αλβανίας.

Και εσένα που ούτε το πραγματικό όνομά σου δεν γράφεις, μην σε νοιάζει γιατί δεν ξεφτελίζεται η Αλβανία απο κάποιους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και τρέφονται σαν κοράκια. Είναι κάτι μίζερες υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που υποτίθεται πως τιμούν και βεβληλώνουν την τιμή και το όνομα του δικού τους έθνους – ένα έθνος που έχει δώσει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα. Ένα έθνος που δεν ήταν ποτέ και ποτέ δεν μπορεί να είναι εχθρός μας. Ένα έθνος που οι Αλβανοί βρήκαν καταφύγειο σε ώρα ανάγκης όπως και οι Έλληνες έχουν βρει σε μας καταφύγειο σε ώρα ανάγκης. Η χώρα αυτή (σσ. Ελλάδα), όπως και κάθε χώρα, έχει την δυστυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και γαιδούρια».

Send this to a friend