Αθήνα

18 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πικραμένος ο Γιάννης Βογιατζής: «Ήθελα να μου εξηγήσει ο Τόλης Βοσκόπουλος σε τι έφταιξα» (ΒΙΝΤΕΟ)

CALLER'S CHOICE

O Zeraw των Vegas στην πρώτη πολιτική συνέντευξη μετά το «ναι» στον Παύλο Γερουλάνο: Ο ρατσισμός που βίωσε, η ελληνική υπηκοότητα και η αγάπη για την Αθήνα

O Έμιας Τζάνι ή αν προτιμάτε ο Zeraw από το συγκρότημα Vegas-όπως έγινε γνωστός στους περισσότερους- κατεβαίνει στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών...

Τον Zeraw είναι αλήθεια πως τον έχουμε δει σε εκπομπές να μιλά για την καριέρα του, για τη ζωή του, για τα παιδιά του αλλά για την πολιτική είναι η πρώτη φορά!

Τώρα, λοιπόν, με την ιδιότητα του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου μας μιλά για το πολιτικό του όραμα, μας εξηγεί γιατί είπε το «ναι», αλλά γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στα Κάτω Πατήσια εκεί που μεγάλωσε και στον ρατσισμό που βίωσε όταν σε δουλειά του ανακοίνωσαν ότι «η εταιρεία δεν προσλαμβάνει μαύρους».

«Δέχτηκα πρόταση από τον κ. Γερουλάνο και την ομάδα του και ανταποκρίθηκα με μεγάλη χαρά και χωρίς ενδοιασμούς. Αποτελεί τιμή για εμένα το ότι προσκλήθηκα να συμμετάσχω σε μια ομάδα λαμπρών ανθρώπων με περίσσια αγάπη και όνειρα για την πόλη μας, καθώς ταυτίζομαι απόλυτα με τις ιδέες τους για μια Αθήνα σύγχρονη με σεβασμό στο παρελθόν της που δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των πολιτών της χωρίς διακρίσεις. Μεγάλωσα στην Αθήνα κι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισα, όντας μετανάστης, ήταν η ένταξή μου και η αποδοχή στο κοινωνικό σύνολο. Γνωρίζοντας λοιπόν άμεσα τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει ένας νέος μετανάστης, μπορώ να συμβάλω ουσιαστικά στην αντιμετώπισή τους. Επίσης, θα ήθελα να βοηθήσω στην εύρεση λύσεων όσον αφορά το θέμα των άστεγων συμπολιτών μας που στα χρόνια της κρίσης αναδεικνύεται ως ένα μείζον θέμα της κοινωνίας μας ενώ θα ήθελα να ασχοληθώ με τις πολιτιστικές δράσεις καθώς βλέπω ότι δεν αγγίζουν όσο θα έπρεπε την νεολαία κι ένας δήμος οφείλει να είναι κοντά στην νεολαία. Υπάρχουν αρκετά βαρίδια στην τοπική αυτοδίοικηση αυτή τη στιγμή αλλά πιστεύω ότι τα δυο πιο σημαντικά είναι η γραφειοκρατία και η αργή ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου στα τυχόν ζητήματα κάθε γειτονιάς. Αυτά σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για τη δημιουργικότητα, την καλλιτεχνική έκφραση, την επιχειρηματική δράση και τη λύση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας».

Η ενασχόλησή του με τα κοινά για πολλούς αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, ωστόσο όπως φαίνεται για τους δικούς του ανθρώπους ήταν μάλλον κάτι αναμενόμενο.

«Όταν ανακοίνωσα στους δικούς μου την απόφασή μου να πολιτευτώ, δεν ξαφνιάστηκαν διότι ξέρουν πολύ καλά πως είμαι ένας άνθρωπος που έχει κοινωνικές ευαισθησίες και ανησυχίες. Επίσης όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα ‘’σπάσω’’ το κεφάλι μου για να το λύσω. Κάτι το οποίο παρατηρούμε όλοι είναι ότι η πόλη μας, οι γειτονιές μας δείχνουν μια εικόνα εγκατάλειψης. Μια εικόνα που δεν ταιριάζει σε μια τόσο πολιτισμικά πλούσια πόλη σαν την Αθήνα μας. Αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα στο οποίο θα ήθελα πολύ να βοηθήσω να λυθεί. Είναι η πρώτη μου φορά που ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική. Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε αυτή η προοπτική γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι είναι υποχρέωση όλων μας να ασχολούμαστε με τα κοινά και οφείλουμε να συμβάλλουμε ο καθένας μας ξεχωριστά με τον τρόπο του στην βελτίωση του τρόπου ζωής του τόπου μας».

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στα παιδικά του χρόνια, ο Zeraw μεγαλώνει στο κέντρο της Αθήνας με την μητέρα του, μια γυναίκα από την Αφρική, να δίνει τον καλύτερό της εαυτό για να μεγαλώσει με αξίες, ήθος και αξιοπρέπεια τα παιδιά της.

«Μεγάλωσα στα Κάτω Πατήσια, μια πάρα πολύ ζεστή γειτονιά, η οποία με αγκάλιασε κυριολεκτικά και δεν με έκανε να νιώσω ποτέ διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά. Όταν κοιτάζω πίσω βλέπω μόνο ευχάριστες παιδικές αναμνήσεις οι οποίες με γεμίζουν με αγάπη για τη γειτονιά και τους φίλους μου μέχρι σήμερα. Ωστόσο πρέπει να σου πω ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο για την μητέρα μου να μεγαλώσει δυο παιδιά μόνη της, μια γυναίκα από την Αφρική, σε μια Αθήνα που μόλις γνώριζε την διαφορετικότητα. Παρόλα αυτά έδωσε τις μάχες της και ένα πράγμα που δεν ξεχνάει και πάντα μας τονίζει είναι ότι σ’ αυτές τις μάχες είχε στο πλευρό της πολλούς φίλους αρκετοί από τους οποίους και γείτονες. Αυτός είναι και ο λόγος που αγαπάμε την Ελλάδα και αποκαλούμε την Αθήνα σπίτι μας».

Το ρατσισμό, δυστυχώς, τον βίωσε και ανοίγοντας την καρδιά του μας αποκαλύπτει ότι το… χρώμα του στάθηκε αιτία να μην προσληφθεί (!).

«Ένα σοβαρό περιστατικό ήταν όταν μπήκα σε διαδικασία ανεύρεσης εργασίας. Έπαιρνα τηλέφωνο μέσα από αγγελίες κι ενώ μου λέγανε πως ακόμα δεν είχε καλυφθεί η θέση, όταν πήγαινα αυτοπροσώπως εκεί και με έβλεπαν, δεν μπαίνανε καν στην διαδικασία να με περάσουν από συνέντευξη αφού όπως μου λέγανε, με απόλυτη ειλικρίνεια μπορώ να παραδεχτώ, η πολιτική της εταιρείας τους απαγόρευε να προσλαμβάνουν μαύρους. Η εποχή που μόλις είχα τελειώσει το λύκειο και από παιδί γινόμουν πλέον ενήλικας αφήνοντας πίσω μου το προστατευμένο περιβάλλον και την αγκαλιά της γειτονιάς μου, ήταν αυτή που άρχισα να συνειδητοποιώ τι εστί ρατσισμός και πόσο άδικος μπορεί να είναι. Η μητέρα μου με συμβούλευσε, λέγοντας μου πως ρατσισμός υπάρχει, υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Το σημαντικό όμως είναι να έχουμε το κεφάλι μας ψηλά και όσο δύσκολα κι αν φαίνονται τα πράγματα, αν έχουμε πίστη στον εαυτό μας και στον Θεό καλύτερες μέρες θα έρθουν! Ένιωσα αρκετές φορές να μπαίνω στο περιθώριο και η περίπτωση η οποία με πλήγωσε πάρα πολύ ήταν όταν αναγκάστηκα να παρατήσω τον αθλητισμό, όντας έφηβος, διότι τότε δεν είχα ελληνική υπηκοότητα και δεν επιτρεπόταν ακόμα και στα εφηβικά πρωταθλήματα η συμμετοχή αλλοδαπών. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσα παιδιά σαν εμένα με ταλέντο στον αθλητισμό, πόσοι Αντετοκούνμπο, δεν μπόρεσαν να μας δείξουν το μεγαλείο τους διότι το σύστημα και η γραφειοκρατία τους στάθηκε εμπόδιο».

Τελικά ο χώρος της μουσικής τον κέρδισε και μάλιστα το συγκρότημα Vegas σημείωσε μεγάλες επιτυχίες.

«Όταν τελείωνα το σχολείο είχα ήδη αρχίσει να ασχολούμαι με τη μουσική σαν χόμπι, κάτι το οποίο με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε και άρχισα να έχω και οικονομικές απολαβές όχι όμως τόσες ώστε να μπορώ να βιοποριστώ. Οπότε παράλληλα με τις σπουδές και τη μουσική έκανα πολλές και διάφορες δουλειές ώστε να μπορώ να συνεισφέρω στο σπίτι και να ξελαφρώσω τη μητέρα μου από το τεράστιο οικονομικό βάρος. Το 2002 μέχρι και το 2008 εργαζόμουν ως διευθυντής καταστήματος σε γνωστή αλυσίδα video club. Το 2008 σταμάτησα προκειμένου να ασχοληθώ επαγγελματικά πλέον με τη μουσική. Ένα χρόνο μετά δημιουργήσαμε τους Vegas».

Μουσικός, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ωστόσο πάνω από όλα ο Zeraw είναι ένας υπέροχος μπαμπάς δυο κοριτσιών που μάλλον έχουν… μπερδευτεί με την συμμετοχή του στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

«Έχω δυο κόρες οι οποίες με λατρεύουν, όπως κι εγώ αυτές, και οτιδήποτε κι αν κάνω νιώθουν περηφάνια για τον μπαμπά τους. Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα το οποίο μου δίνει δύναμη και θάρρος να κάνω πράγματα. Το αστείο βέβαια είναι οτι ενώ είμαι υποψήφιος για δημοτικός σύμβουλος, λόγω της ηλικίας τους, στο μυαλό τους είναι σαν να είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Ποιός ξέρει; Tα πάντα είναι δυνατά αν υπάρχει θέληση!».

Ροή Ειδήσεων

27/11/2021 | 22:25

Επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως

27/11/2021 | 22:22

Άφωνοι στο J2US από την Super Κική: «Μόνο μην το μυρίσεις το φόρεμα μου! Νήλα! Έχω χ@στεί πάνω μου… » (vid)

27/11/2021 | 21:37

Καιρός: Επιδείνωση της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

27/11/2021 | 21:30

Θρίλερ με εξαφάνιση 39χρονου από τον Πειραιά – Αγνοείται εδώ και 9 μήνες

27/11/2021 | 21:12

Νίκος Γαλανός: Σταμάτησα τα «χαρτιά» γιατί έπρεπε να πουλήσω το αμάξι μου για να ξεχρεώσω (vid)

27/11/2021 | 20:56

Νίκος Χατζηνικολάου-Κρίστη Τσολακάκη: Tο τρυφερό φιλί μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο (EIKONA)

27/11/2021 | 20:39

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε απόγνωση οι Έλληνες της Μποτσουάνα που ψάχνουν τρόπο να φύγουν για Χριστούγεννα (vid)

27/11/2021 | 20:23

Ξέσπασε η Παρασκευή Κερασιώτη για την 8χρονη Ρομά: «Δε πρέπει να λέγονται άνθρωποι αυτοί»

27/11/2021 | 20:11

Χριστίνα Λαμπίρη: «Έσπασε» μιλώντας για τους γονείς τους που έχουν φύγει από τη ζωή – «Μου λείπουν… » (vid)

27/11/2021 | 20:00

Πίτερ Πιοτ: «Η “μετάλλαξη Όμικρον” μπορεί να είναι αυτή που φοβόμασταν» – Συναγερμός στο «Ελ.Βενιζέλος» – Σε καραντίνα πέντε Έλληνες ναυτικοί από τη νότια Αφρική

27/11/2021 | 19:42

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Αλικάκος: «Aισθάνομαι την μητέρα μου ζωντανή νεκρή» (vid)

27/11/2021 | 19:10

Ηράκλειο: Αυτοκίνητο που οδηγούσε 90χρονος παρέσυρε δίχρονο παιδί

27/11/2021 | 18:56

Γρηγόρης Γκουντάρας: Τι είπε για την εξέλιξη υγείας του γιου του – «Ο Μάρκος έχει γεμίσει ράμματα» (vid)

27/11/2021 | 18:42

Ναταλία Γερμανού για Βανδή-Μπισμπίκη: «Ήταν λίγο άκομψο από τον Λιάρο… Το φτηνύναμε λίγο» (vid)

27/11/2021 | 18:18

Σκηνές απείρου κάλλους στη Θήβα: Χαστούκισαν γιατρό γιατί αρνήθηκε να τους δώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Κορονοϊός – Μόσιαλος για μετάλλαξη Όμικρον: Είναι πιο μεταδοτική αλλά τα συμπτώματα δεν είναι διαφορετικά
Έλενα Ακρίτα για Νίκο Ανδρουλάκη: Ίσως στην παρούσα φάση είναι ο πιο κατάλληλος
Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Πολύ πιο μεταδοτική από «Δ» και «Β»- Ανεμβολίαστη Αιγύπτια το πρώτο κρούσμα στο Βέλγιο
Πρόεδρος της Metron Analysis κατά Κασιμάτη: «Τουλάχιστον έχε το θάρρος να το γράψεις από μόνος σου»
Άρης Σερβετάλης: Η εταιρεία παραγωγής βάζει τα πράγματα στη θέση τους – Η ανακοίνωση της
Η «μαγική» στιγμή που η θάλασσα στο Ρίο αλλάζει χρώμα – Μοναδικές εικόνες από drone (vid)