Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου

CALLER'S CHOICE

«Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία» είπε ο Τραμπ αλλά ξέχασε να αναφερθεί στη στάση της Τουρκίας στον Β’ ΠΠ

“Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία”, είπε στα σοβαρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη, ανεξήγητη, παράλογη και καταστροφική απόφασή του να τους εγκαταλείψει έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν, αναφέρει το militaraire.gr και υπενθυμίζει τον ρόλο της Τουρκίας κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ.

Δείτε επίσης

Βούτσης: Το 2015 δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε
Μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία: «Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο» – Καταδίκασε την επίθεση στη Συρία

Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δική του ιδέα αυτό το επιχείρημα ή κάποιος τον συμβούλεψε να το επικαλεστεί. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας έλεγε που ακριβώς ήταν η Τουρκία όχι μόνο στη Νορμανδία, αλλά σ΄ όλο το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ιστορία:

•Η Τουρκία στις 18 Ιουνίου 1941 υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης και φιλίας με την χιτλερική Γερμανία.

•Νωρίτερα στις 6 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί εισέβαλαν στα Βαλκάνια, η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με την ναζιστική Γερμανία. Το αίτημα είχε να κάνει και με την επίθεση που δεχόταν η Ελλάδα. Η Τουρκία αρνήθηκε ακόμη και να αποδοκιμάσει την επίθεση στην Ελλάδα.

Σ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Τουρκία “παζάρευε” για να αρπάξει εδάφη στη Θράκη,στο Αιγαίο, στην Κύπρο, την Κριμαία, την Υπερκαυκασία και αλλού.

Σ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Τουρκία είχε οικονομικές σχέσεις με τη Γερμανία του Χίτλερ! Οι Γερμανοί πλήρωναν τους Τούρκους σε χρυσό και γι΄ αυτό τα αποθέματα της από 27 τόνους που ήταν πριν τον πόλεμο έφθασαν στο τέλος του τους 216!

Η Τουρκία…διέκοψε σχέσεις με την Γερμανία τον Αύγουστο του 1944 και στις 23 Φεβρουαρίου  του 1945 …της κήρυξε τον πόλεμο!

Πηγή: militaire.gr

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου
Έξαλλος ο Υποχθόνιος με την απαγόρευση όρθιων στα μπαρ: «Θα σας πάει κ@@@φεράτζα μ@@@@@@»
Έρευνα ΚΑΠΑ Research: Το 55% δεν θέλει τον Ερντογάν! Τι λένε Έλληνες & Τούρκοι για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί
«Έθνος της Κυριακής»: Αιχμές στην επίσημη ανακοίνωση για το τελευταίο φύλλο
Πανσέληνος Αυγούστου: Μοναδικές εικόνες από το Σούνιο
Πέθανε ο τελευταίος επιζών Κρητικός πολεμιστής στο Αλβανικό μέτωπο και στην Μάχη της Κρήτης