Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οδοστρωτήρας πέρασε πάνω από γυναίκα την ώρα που κοιμόταν στην παραλία – Δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν

CALLER'S CHOICE

Οι μετεωρίτες θα πέσουν “βροχή” το 2016 – Δείτε όλες τις ημερομηνίες

Αυτή την εβδομάδα το φαινόμενο που ονομάζεται «Τεταρτίδες»

Τα πεφταστέρια θα κάνουν έντονη την εμφάνισή τους στον ουρανό το 2016 ενώ ήδη η πρώτη εβδομάδα του έτους ξεκινά με το φαινόμενο που ονομάζεται «Τεταρτίδες».

[adsense]

Δείτε αναλυτικά εδώ τις ημερομηνίες που οι μετεωρίτες θα πέσουν βροχή από τον ουρανό:

  • Τη Δευτέρα  4 Ιανουαρίου οι «Τεταρτίδες» θα εμφανιστούν στον ουρανό. Είναι μια βροχή μετεώρων έντονη αλλά σύντομη, διάρκειας περίπου δύο ωρών.
  • Μέσα στην άνοιξη 22 και 23 Απριλίου έχουμε τις Λυρίδες. Διάσημα πεφταστέρια για τις μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα.
  • Οι Περσείδες έρχονται 12 και 13 Αυγούστου. Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη βροχή διαττόντων αστεριών. Συνήθως στο μέγιστο της βροχής πέφτει ένα μετέωρο το λεπτό. Ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους προβάλλεται στον αστερισμό Περσέα, ένα φαινόμενο ορατό με γυμνό μάτι.
  • Μεσα στο Φθινόπωρο παρατηρούνται οι Ωριωνίδες, 21 και 22 Οκτωβρίου. Αν και οι Ωριωνίδες διαρκούν σχεδόν ολόκληρο τον Οκτώβριο, η βροχή αυτών των πεφταστεριών κορυφώνεται αυτές τις δύο ημέρες. Το όνομά τους το  οφείλουν στον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από την “ουρά” που έχει αφήσει πίσω του ο κομήτης του Χάλεϊ.
  • 15 με 17 Νοεμβρίου έρχεται το ραντεβού με τις Λεοντίδες μία από τις πιο θεαματικές βροχές διαττόντων που οφείλονται στον κομήτη 55P/Tempel-Tuttle και εμφανίζεται κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου.
  • Λίγο πριν τα Χριστούγεννα στις 14 Δεκεμβρίου οι Διδυμίδεςέρχονται στον ουρανό μας. Σε σκοτεινούς ουρανούς μπορούν να παρατηρηθούν μέχρι και 100 με 120 διάττοντες την ώρα, ενώ σε πιο φωτεινούς ουρανούς παρατηρούνται 50 με 60 την ώρα.

 

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Οργή ΟΗΕ: Η σπατάλη τροφίμων είναι από «ηθικής άποψης μία ντροπή»- 690 εκατ. άνθρωποι συνεχίζουν να πεινούν
Γώγος για κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ
Ορεστιάδα: 12 γυναίκες έραψαν 11.000 μάσκες και… τις μοίρασαν δωρεάν σε σχολεία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
Γεύμα στον Μάικ Πομπέο, παρέθεσε ο Κυριακού – Ο μοναδικός Έλληνας που είχε τετ- α-τετ με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ