• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 10:02

Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

Οι New York Times αποθεώνουν την Τήνο και τα ηλιοβασιλέματά της

Μαγεμένοι από τις ομορφιές της Τήνου είναι οι συντάκτες της New York Times και με ένα άρθρο τους αποθεώνουν το νησί.

Μαγεμένοι από τις ομορφιές της Τήνου είναι οι συντάκτες της New York Times και με ένα άρθρο τους αποθεώνουν το νησί.

Η πρόταση των δημοσιογράφων των New York Times αφορά σε μία ιδιαίτερη εμπειρία που θα ζήσουν όλοι όσοι επισκεφτούν το όμορφο νησί της Τήνου, και μάλιστα μακριά από την χαρακτηριστική πολυκοσμία δημοφιλέστερων νησιών της χώρας.

Στο άρθρο αναφέρεται συγκεκριμένα για την Τήνο ότι πρόκειται για ένα νησί με μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, υπέροχα γραφικά χωριά φωλιασμένα την ενδοχώρα του νησιού και εντυπωσιακούς περιστερώνες του 18ου αιώνα, από τα σημεία αναφοράς του.

Αναφορά στο άρθρο γίνεται και στο γεγονός ότι η Τήνος είναι ξακουστή για το περίφημο μάρμαρό της, το οποίο από την αρχαιότητα ήδη χρησιμοποιούνταν για διάφορες κατασκευές όπως σπίτια, δρόμους, εκκλησίες κ.α.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο χωριό του Πύργου, το μεγαλύτερο και ομορφότερο όλου του νησιού, με τα γραφικά σοκάκια, την χαρακτηριστική πλατεία με τον γεροπλάτανο και τα παραδοσιακά καφενεία καθώς και στο Βώλακα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία στην Τήνο με τους διάσπαρτους, τεράστιους, στρογγυλούς γρανιτένιους βράχους.

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι παραλίες του νησιού και τα τοπικά προϊόντα. Τέλος, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι συντάκτες παρομοιάζουν το ηλιοβασίλεμα από τα ορεινά χωριά του νησιού ίδιο με εκείνο της Σαντορίνης, ωστόσο χωρίς την πολυκοσμία από τα πλήθη των τουριστών.

Send this to a friend