Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συμμαχίες χτίζει η Αθήνα απέναντι στην Άγκυρα – Το μπαράζ επαφών Μητσοτάκη-Δένδια και ο ρόλος της Γαλλίας

CALLER'S CHOICE

Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι σπάνιες φωτογραφίες με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον πατέρα της αλλά και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα μιας κυρίας της πολιτικής

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μια από τις πιο δυναμικές και αποτελεσματικές παρουσίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 2007, οπότε και εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής στο Νομό Ρεθύμνου.

Δείτε επίσης

«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», αλλά την πουλήσαμε για 99 χρόνια
Μιχάλης Κατρίνης στο TheCaller: «Ο ΣΥΡΙΖΑ “κανιβάλισε” τα στελέχη της Παράταξής μας, στοχοποιώντας μας προσωπικά»

Έχει διατελέσει Υπουργός Τουρισμού, έχει έρθει πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών (όπου μεταπήδησε) στις εκλογές του 2012, όπως και στις εκλογές του 2015 και την Κυριακή 7 Ιουλίου διεκδικεί για άλλη μια φορά τον σταυρό των ψηφοφόρων της Α’ Αθηνών.

Αν και η καθημερινότητά της αυτό το διάστημα είναι ιδιαίτερα φορτική για την κα Κεφαλογιάννη, εμείς σας παρουσιάζουμε την Όλγα, έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Μέσα από φωτογραφίες αρκετά προσωπικές όπως με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ή να συνοδεύει σε πολύ μικρή ηλικία τον πατέρα της, ενώ ταυτόχρονα χωρίς να ξεχνά τον ρόλο της πολιτικού μάς μιλά για όλα αυτά που θέλει να κάνει ώστε η Αθήνα να αποκτήσει και πάλι την χαμένη αίγλη της.

«Μεγάλωσα μέσα σε μία πολιτική οικογένεια. Οι πρώτες μου μνήμες είναι από συναντήσεις του πατέρα μου με πολλές πολιτικές προσωπικότητες.  Από πολιτικές συγκεντρώσεις. Όπως αυτή εδώ από το αρχείο του πατέρα μου. Πρόκειται ουσιαστικά για την αποτύπωση της πολιτικής ιστορίας του τόπου σε μία φωτογραφία».

«Και αυτή είναι μία από τις πρώτες μου εμφανίσεις σε δημόσια εκδήλωση. Ως συνοδός του πατέρα μου».

«Είμαι πολύ δεμένη με τις αδελφές μου. Έχουμε μία αρμονική σχέση. Πιστεύω ότι η οικογένεια είναι το μεγαλύτερο στήριγμα για τον άνθρωπο».

«Ο σύντροφός μου. Ο πιο ένθερμος υποστηρικτής μου. Ο πιο αυστηρός κριτής μου. Είναι ο συνοδοιπόρος μου στη ζωή».

«Ακόμα και κατά τη διάρκεια μίας μέρας με φόρτο εργασίας, γεμάτης υποχρεώσεις, ένα γρήγορο περπάτημα στο κέντρο της Αθήνας, είναι αναζωογονητικό».

«Ένα πολύτιμο κεφάλαιο για έναν πολιτικό είναι οι συνεργάτες του. Εδώ με τους στενούς μου συνεργάτες».

«Χρειαζόμαστε νέες πολιτικές, νέες συλλογικές δράσεις που θα προωθήσουν την ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας της κάθε χώρας αλλά και κάθε περιοχής ξεχωριστά. Στο πλαίσιο αυτό, μία πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη Προέδρου ΝΔ αφορά στην επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των Αθηναίων».

«Η αγάπη του κόσμου είναι δύναμη»

«Κάθε προεκλογική εκδήλωση απαιτεί προετοιμασία, συγκέντρωση και συγκροτημένο λόγο»

«Υπάρχουν αναξιοποίητοι πολιτιστικοί πόροι στην πόλη μας. Χαμένες ευκαιρίες που πρέπει να αναδείξουμε. Μία τέτοια περίπτωση είναι η περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Μοιάζει απίστευτο, αλλά βρίσκεται μόλις σε 2,5 χλμ από το κέντρο της Αθήνας.  Στο σημείο αυτό, τον 4ο αιώνα π.χ. ιδρύθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, η Ακαδημία Πλάτωνος. Πρόκειται για οικουμενικής σημασίας αρχαιολογικό χώρο, που μπορεί να γίνει καταλύτης για την ανάπτυξη της  περιοχής και για την μεταμόρφωση του κέντρου της πόλης μας».

Νέο «επεισόδιο» μετά το «KEMAL REIS; Πληροφορίες πως ελληνικά πλοία «πήραν στο κυνήγι» το «Τζένγκις Χαν»!
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Αυγούστου
Βερύκιος: Πιο «παπατζής» από τον Ερντογάν… πεθαίνεις – Πολύ μεγάλη η ζημιά στο «KEMAL REIS», στραπατσαρίστηκε η «ψευτοφρεγάτα»
SOS από Ελληνοαμερικανό καθηγητή: Το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα νοσήσει από κορονοϊό, εκατομμύρια θα πεθάνουν
Επιβάτης σε πλοίο αρνείται να βάλει μάσκα και φωνάζει! «Είναι φίμωτρο, αυτός είναι ο φασισμός του Κούλη»
Βαξεβάνης: Τεχνικοί εκτιμούν ότι το διάγγελμα Μητσοτάκη με φόντο το γραφείο του στο Μαξίμου, είναι green box