• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 02:18

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οργή για τη φωτογραφία που απεικονίζει διαδηλωτή να πατάει το κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη

«Κύματα» οργής έχει ξεσηκώσει στα social media μία φωτογραφία από τη σημερινή πορεία των συνδικαλιστών της ΔΕΗ στο Σύνταγμα, η οποία και απεικονίζει έναν από τους διαδηλωτές με το κομπολόι στο χέρι να πατάει επάνω στο κενοτάφιο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες του διαδικτύου δημοσιεύουν την εν λόγω φωτογραφία στηλιτεύοντας την πράξη του διαδηλωτή.

Χαρακτηριστικό σχόλιο ενός χρήστη των social media είναι το εξής: «Κομπολόϊ στο χέρι και το πόδι σηκωμένο να πατάει με αγένεια πάνω στο... μνημείο-σύμβολο του Άγνωστου Στρατιώτη! Βρίσκω την αποτρόπαιη σκηνή απολύτως ενδεικτική μιάς μηδενιστικής και αλήτικης νοοτροπίας που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Ένας ΑΛΗΤΗΣ, ένα κοινωνικό κατακάθι, ένας "ξέρεις-ποιός-είμαι-γω-ρε;" να δείχνει με αυτό τον τρόπο την περιφρόνηση του για ότι συμβολίζει αυτό το Μνημείο. Αν κάποιος (όχι το ίδιο υποκείμενο. Δεν θα τολμούσε!!!!) έκανε κάτι παρόμοιο π.χ. στην Ιταλία, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ ή στη Βρετανία θα συλλαμβανόταν αμέσως και θα έφτυνε το γάλα αυτής που τον γέννησε και τον έκανε τόσο μηδενικό»

Send this to a friend