Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νέρα: Έτσι κατάφερε να σωθεί ο 32χρονος – Το μικρό κενό στη μονωτική ταινία που τού έδεσαν οι ληστές-δολοφόνοι

CALLER'S CHOICE

Οργισμένη αντίδραση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών στο σκίτσο της ΕΦΣΥΝ για το 12ωρο – «Ντροπή – Σεβαστείτε τουλάχιστον αυτούς τους ανθρώπους»

Στο σκίτσο απεικονίζεται η πόρτα εισόδου του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς, και στην επιγραφή της πύλης αναγράφεται η φράση το "Το 12ωρο απελευθερώνει".

Με ανάρτηση της στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών απαντά στην Εφημερίδα των Συντακτών  για το σατιρικό σκίτσο που δημοσίευσε με αφορμή το 12ωρο ημερήσιας εργασίας που θεσπίστηκε στην Αυστρία.

Στο σκίτσο απεικονίζεται η πόρτα εισόδου του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς, και στην επιγραφή της πύλης αναγράφεται η φράση “Το 12ωρο απελευθερώνει”.

H Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών αναφέρει ότι “δεν μας προκαλεί έκπληξη η δημιουργική φτώχεια της ΕΦΣΥΝ, μας προκαλεί όμως θυμό ότι για ακόμα μια φορά η ιστορία προσβάλλεται”. 

Δείτε την ανάρτηση:

“Για την Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πολλές φορές έχουμε απευθυνθεί προς σκιτσογράφους, ότι δεν μπορεί οποιοδήποτε θέμα να αντλεί δύναμη από εικόνες που έχουν μοναδική αξία στην ιστορία, πόσο μάλλον όταν τέτοιες εικόνες έχουν συνδεθεί με τραγικά γεγονότα. Επομένως δεν μας προκαλεί έκπληξη η δημιουργική φτώχεια της ΕΦΣΥΝ, μας προκαλεί όμως θυμό ότι για ακόμα μια φορά η ιστορία προσβάλλεται. Και μαζί της, αγαπητή ΕΦΣΥΝ, προσβάλλονται άνθρωποι που ζουν ακόμα ανάμεσά μας και που η πύλη του Άουσβιτς ήταν η δική τους προσωπική κόλαση σε καθημερινή βάση. Ντροπή επιτέλους, σεβαστείτε τουλάχιστον αυτούς τους ανθρώπους.

Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών
με 10 μέλη της εν ζωή που περνούσαν καθημερινά την πύλη του Άουσβιτς”

Γλυκά Νερά: Έβαλε τα κλάματα την ώρα του δελτίου ειδήσεων η Έφη Αλεβίζου (ΒΙΝΤΕΟ)
Σπάρτη: Η θρυλική πόλη των ηρώων που πρέπει να επισκεφθείς!
Μετακίνηση με αυτοκίνητο: Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται με τα νέα μέτρα και ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκα– Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες
Θεσσαλονίκη: Σε ουζερί η Γιάννα Αγγελοπούλου με Ράπτη, Αυγέρη και Νοτοπούλου (ΦΩΤΟ)
Κορονοϊός – Παυλάκης: Αν συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία δεν θα πάει καλά το καλοκαίρι
Γλυκά Νερά: «Δεν υπάρχει σωφρονισμός για προγραμματισμένους δολοφόνους-Δεν είναι άρρωστοι που θεραπεύονται», λέει ο ψυχίατρος Δ. Σούρας