Αθήνα

23 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Οδοστρωτήρας πέρασε πάνω από γυναίκα την ώρα που κοιμόταν στην παραλία – Δεν μπορούσαν να την αναγνωρίσουν

CALLER'S CHOICE

Όταν συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη Θεάτρου Αγρών επειδή ακούστηκε τσιγγάνικο τραγούδι χωρίς άδεια από την ΑΕΠΙ

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ΑΕΠΙ και η διοίκησή της με το σκάνδαλο κατασπατάλησης χρημάτων από τα ηγετικά στελέχη της...

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ΑΕΠΙ και η διοίκησή της με το σκάνδαλο κατασπατάλησης χρημάτων από τα ηγετικά στελέχη της.

Εξάλλου, και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων εξέδωσε ανακοίνωση καταγγέλλοντας τον «ειρωνικό και προσβλητικό τρόπο» με τον οποίο τους αντιμετώπιζε ο Πέτρος Ξανθόπουλος (ιδιοκτήτης) της ΑΕΠΙ.

Μάλιστα, με αφορμή αυτό το γεγονός το e-tetradio.gr αναφέρει μία απίστευτη παλιότερη περίπτωση.

Ήταν τότε που αστυνομικοί διέκοψαν μία συναυλία του Haig Yazdjian στην Κρήτη και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη του Θεάτρου των Αγρών, Γιάννη Σωμαράκη. Αιτία, η καταγγελία της ΑΕΠΙ για τα δικαιώματα ενός παραδοσιακού τσιγγάνικου τραγουδιού της Αρμενίας!

Είχε στήσει καρτέρι στη συναυλία στο Θέατρο των Αγρών ένας πράκτορας της ΑΕΠΙ και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Μόλις ο Yazdjian έπαιξε το συγκεκριμένο κομμάτι, ο διοικητής της ΑΕΠΙ έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης του Θεάτρου επειδή δεν είχαν πληρωθεί τα δικαιώματα. Ένα παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι της Αρμενίας που διασκευάστηκε με ελληνικούς στίχους, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της ΑΕΠΙ τους αστυνομικούς οι οποίοι, υποχρεωτικά από το νόμο (!), εκτέλεσαν την εντολή του.

«Οι ακροβολισμένοι και οπλισμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων θεατών, επιβεβαίωσαν την άποψη ότι από την μουσική στην Ελλάδα πρέπει να πλουτίζουν οι λίγοι και οι εκλεκτοί της ΑΕΠΙ» έγραφε η ανακοίνωση του ιδιοκτήτη του Θεάτρου των Αγρών.

Είχε βγάλει ανακοίνωση τότε η ΑΕΠΙ για το γεγονός και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αρχίζοντας από «παραδοσιακό» τραγούδι που επικαλείται ο κ. Σωμαράκης συγκεκριμένα και εκτός των άλλων εκπροσωπούμενων έργων της συναυλίας, σύμφωνα με τα αρχεία που τηρεί η ΑΕΠΙ, τα «παραδοσιακά» έργα (και αποδεικνύεται πως ήταν πλήρως εκπροσωπούμενα / προστατευόμενα) που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, η εν λόγω συναυλία περιείχε:

Α) Μυστικά πως σ’ αγαπώ: Μουσική Haig Yazdjian, στίχοι Δημήτρης Υφαντής (αμφότεροι μέλη της ΑΕΠΙ), 100% εκπροσωπούμενο έργο

Β) Yar ko Parag: 100% Haig Yazdjian (μέλος ΑΕΠΙ)

Γ) Έρημος: Μουσική Haig Yazdjian, στίχοι Ν. Μωραΐτης (αμφότεροι μέλη ΑΕΠΙ) 100% εκπροσωπούμενο έργο.

Δ) Bingeol: 100% Haig Yazdjian (μέλος ΑΕΠΙ)

Ε) Habrban: 100% Haig Yazdjian (μέλος ΑΕΠΙ)

Βέβαια το ερώτημα είναι και θα παραμένει: Ποιος τελικά βάζει «χειροπέδες» τον Πολιτισμό; Αυτός που ζητά νόμιμα τα πνευματικά δικαιώματα του (δημιουργός μέσω ΑΕΠΙ) ή αυτός που κερδοσκοπεί εις βάρος του δημιουργού και με άλλοθι τον πολιτισμό αρνείται να συμμορφωθεί με τις νόμιμες υποχρεώσεις του;».

Πηγή: e-tetradio.gr

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου
Οργή ΟΗΕ: Η σπατάλη τροφίμων είναι από «ηθικής άποψης μία ντροπή»- 690 εκατ. άνθρωποι συνεχίζουν να πεινούν
Γώγος για κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ
Ορεστιάδα: 12 γυναίκες έραψαν 11.000 μάσκες και… τις μοίρασαν δωρεάν σε σχολεία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου
Γεύμα στον Μάικ Πομπέο, παρέθεσε ο Κυριακού – Ο μοναδικός Έλληνας που είχε τετ- α-τετ με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ