Αθήνα

25 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λαφαζάνης για Τσίπρα: Είχε αποδεχθεί άτυπη συμφωνία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για συγκυβέρνηση- Eνδεχομένως με άλλο πρωθυπουργό

CALLER'S CHOICE

E ρε πως αλλάζουν οι καιροί! Όταν ο Τσίπρας έλεγε την επιμήκυνση που πέτυχε στο Eurogroup ένα «μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε»

«Σκληρή» εποπτεία και λιτότητα, αλλά και επιμήκυνση του χρέους για μια δεκαετία πέτυχε-μεταξύ άλλων- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Eurogroup...

«Σκληρή» εποπτεία και λιτότητα, αλλά και επιμήκυνση του χρέους για μια δεκαετία πέτυχε-μεταξύ άλλων- η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Eurogroup της Πέμπτης και το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πανηγυρικό.

Ωστόσο, πριν από λίγα χρόνια, το όχι και τόσο μακρινό 2012, σε ομιλία του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν που έλεγε- ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε- ότι η επιμήκυνση είναι ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε.

«Για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι να μην συνεχίσουμε τον ολισθηρό δρόμο τη καταστροφής», δήλωνε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.


Τον Ιούλιο του ίδιου έτους μιλώντας στο «Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στην Πορταριά του Βόλου, είχε χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια έκφραση λέγοντας αυτή τη φορά ότι η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής είναι «ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».

«Ο στόχος τους είναι να φτιάξουν μία Ευρώπη του νότου όπου θα ευδοκιμεί ο ‘λευκός Κινέζος’», δήλωνε τον Σεπτέμβριο του 2012 ο Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «οδηγούμαστε σε ένα μακρόσυρτο δράμα, επιμένοντας σε μία λάθος πολιτική».

Αποκάλυψη Βαφειάδη για την πρώτη συνέντευξη της Λιάνη: Ήταν πριν το νεύμα.. Η Κοκκόλα προσπάθησε να με αποτρέψει
Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, 5 Μαΐου
Οι επόμενες Αργίες μετά από αυτές του Πάσχα, που μόλις τελείωσαν – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Τρίτη 4 Μαΐου